NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: NFZ Małopolska

Post autor: krisss0070 »

Witaj Wiesiu :kwiat: ja to pierwszy raz NFZ miła pani mi powiedziała że do dwóch miesięcy dostanie powiadomienie no to czekam ale jestem zielona w tym :shock: :lol: ale pani od razu ni zaznaczyła ze ze zwrotów też bym chciała :D
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Nawet można wcześniej sprawdzić w ZIP zanim przyjdzie korespondencja z NFZ,ja widniałam po 3 tygodniach.
Wiesiu jestem w :shock: bo mnie dzisiaj ubyło 13 numerków :o Czyżby zaczęły się przydziały na nowy rok :?: Czy tylko chwilowy spadek :?: Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień :roll: Masz rację ,że jest dużo zwrotów ,bo jak dzwoniłam dwa razy,to pani oferowała mi po kilka miejsc,ale niestety morza nie było.Ludki nie chcą wyjeżdżać w okresie przedświątecznym i świątecznym i wcale im się nie dziwię,bo ja też nie chciałabym :roll: Jeżeli byłabym samotna to wtedy ani chwili nie zastanawiałabym się i szybciutko pakowałabym walizeczkę :lol: Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej Aniu :kwiat: możesz mi powiedzieć jak ja to mogę sprawdzić :roll: :shock: :lol:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Musisz iść do NFZ,tam gdzie są stanowiska i powiesz,że chcesz się zarejestrować do ZIP.Dostaniesz login,hasło i informator.Resztę już sama zrobisz na kompie.
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Anna-K pisze:Musisz iść do NFZ,tam gdzie są stanowiska i powiesz,że chcesz się zarejestrować do ZIP.Dostaniesz login,hasło i informator.Resztę już sama zrobisz na kompie.
Rozumiem i bardzo dziękuję :kwiat: :D
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: goośka71 »

Witaj krisss0070 Po ok miesiącu dostaniesz nr a wtedy wklepiesz go tutaj https://skierowania.nfz.gov.pl/ i możesz nawet co godzinę sprawdzać bez żadnego logowania
Mnie od wczoraj skoczyło 19 w górę :twisted:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Wienia »

Anna-K pisze:Nawet można wcześniej sprawdzić w ZIP zanim przyjdzie korespondencja z NFZ,ja widniałam po 3 tygodniach.
Wiesiu jestem w :shock: bo mnie dzisiaj ubyło 13 numerków :o Czyżby zaczęły się przydziały na nowy rok :?: Czy tylko chwilowy spadek :?: Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień :roll: Masz rację ,że jest dużo zwrotów ,bo jak dzwoniłam dwa razy,to pani oferowała mi po kilka miejsc,ale niestety morza nie było.Ludki nie chcą wyjeżdżać w okresie przedświątecznym i świątecznym i wcale im się nie dziwię,bo ja też nie chciałabym :roll: Jeżeli byłabym samotna to wtedy ani chwili nie zastanawiałabym się i szybciutko pakowałabym walizeczkę :lol: Pozdrawiam :kwiat:
Aniu!UCiebie w dół,u mnie w górę :) Ale wiem że Twoja kolejka innymi prawami się rządzi.Kibicuję Ci z całego serca,abyś otrzymała upragnione morze .Ja też mam taką cichutką nadzieję na nadmorskie klimaty ale to jeszcze tak daleko,daleko.Spokojnej nocy. :kwiat:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Krisss Gosia ma rację w tym co pisze,ja jednak z ZIP nie korzystam tylko w celach sanatoryjnych.Posiadam go już długo i mam wgląd do danych dotyczących mojego leczenia i finansowania przez NFZ.Ty absolutnie nie musisz go zakładać ;)
Wiesiu jedna jaskółka wiosny nie czyni,zobaczymy co będzie dalej :roll:Jutro mogę znowu przekroczyć 400,już balansuję tak od września :( Bardzo dziękuję za kibicowanie,mam taką cichą nadzieję na to morze :roll: Wiesiu ani się nie obejrzysz jak będziesz pakowała walizeczkę :lol: Dobrej nocy życzę :kwiat:
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: goośka71 »

Ania w 100% racja z ZIPem.
Ja też tam wchodzę i wszystko dokładnie oglądam.
Chodziło mi tylko o to, że " moim" sposobem jest szybciej bez konieczności wizyty w NFZ po kopertę z loginem.
Oczywiście pod warunkiem otrzymania informacji o zarejestrowaniu skierowania i nadaniem numeru.
Czy u Was na przeglądarkach też pojawiło się przepisywanie tekstu z obrazka ? wczoraj tego nie było :roll:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiu zgadza się jest szybciej,niemniej jednak uważam,że każdy powinien od czasu do czasu przeglądać swojego ZIP-a ;)
Tak pojawiło się w całej Polsce i zastanawiam się czemu to ma służyć :?: Wyświetla się przerwa techniczna ,a tak byłam ciekawa co dzisiejszy dzień pokaże :?: NFZ szykuje nam zmiany,niespodzianki byleby nie na gorsze :roll: Patrzyć a tu w poniedziałek może już przydział będzie w przeglądarce widniał :lol: Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ