Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: zbigniew165 »

Darek, to wszystko jest prawdą co napisałeś.
Ja pisząc My mam cały czas na myśli ludzi, którzy są za szczepieniem się i przynajmniej ja będę pisał, żeby się zaszczepić do znudzenia, bo to jest w interesie wszystkich, a zwłaszcza tych co nie mogą się zaszczepić ze względu na swoje schorzenia.
Im więcej będzie zaszczepionych, tym właśnie te osoby mają wieksze szansę na uniknięcie zarażenia się wirusem.
Oczywiście jestem przeciwny szczepieniom się poza kolejką, bo wczoraj pokazano w TV wywiad z lekarzem Uniwersytetu, kóry stwierdził, że czeka w kolejce na szczepienie i gdyby ktoś go powiadomił jako pracownika, że brakuje osób do zaszczepienia, to natychmiast by się stawił w Uniwersytecie i się zaszczepił. Powiedział też, że jest dużo takich pracowników medycznych na Uniewersytecie, którzy oczekują na szczepienie się.
Wynika z tego, że faktycznie szczepią po znajomości i powinien za to ktoś polecieć.
Co do osoby, którą wymieniłeś posługującej się wyrazem " Tutaj ", to na pewno się tak nie będę zachowywał, bo jeszcze nie mam Alzheimera i nie wklejam tematów np. z lutego 2020 r. w dniu 2 stycznia 2021. :shock:
Darek być może nasza dyskusja przyczyni się do przwekonaia niezdecydowanych do zaszczepienia się. Mam taką nadzieję.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Darek życzę Ci takich wyników testów, które pozwoliły by na zaszczepienie się przeciwko Cowid-19. :)
Awatar użytkownika
Magdalila
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2020 19:48
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Magdalila »

Witam wszystkich na tym wątku,
Chcę wtrącić swoje 3 grosze. Nie jestem przeciwnikiem szczepień, kto chce niech się szczepi. Ale namawiać do tego nie można. Firma Phizer to jeden z największych koncernów farmaceutycznych na świecie, na koncie mają miliardowe wypłaty odszkodowań za skutki uboczne niektórych leków, bezprawne testowanie leków na dzieciach z Nigerii, których skutki uboczne zostały wielu dzieciom na całe życie, kilkanaście z nich zmarło, łapówki dla lekarzy za przepisywanie ich leków itd. Poczytajcie o tym.
Być może udało im się wyprodukować dobrą szczepionkę, ale tylko być może. Specjaliści (nie ja) twierdzą, że okres testowania był za krótki. Nikt nie bierze odpowiedzialności za skutki uboczne, ani Phizer, ani żadne ministerstwo, ciekawe dlaczego, skoro szczepionka taka bezpieczna? Każą podpisać papier, że bierzesz wszystko na siebie.
Dlatego poczekam co będzie się działo, nie idę na pierwszy ogień - na królika doświadczalnego.
Magdalila
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Magdalila :kwiat: świetnie.... krótko i na temat ;)
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Dziś rozmawiałam z młodym lekarzem :) zaszczepił się i czeka na 2 szczepionkę ...bardzo :roll: hm.
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Nie wiem już sama :shock: , ale pewnie nie będzie wyjścia i trzeba będzie się zaszczepić, bo zaraz pracodawcy włączą się w akcję i dla dobra ogółu..., cóż pracować trzeba... :roll:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

A ja niedługo "spadam" na emeryturkę :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

SUPER Informacja

Dziś rzecznik Ministerstwa Zdrowia podał informację -Pytanie czy Potwierdzi ją Premier -Vice premier Minister i .....;

Do Grupy ZERO - Zostaną włączeni Rodzice Wcześniaków - Zwłaszcza Matki

Wniosek jest Jeden jednak dużo Szczepionek się MARNUJE

SUPER Info zwłaszcza dla Matek ,którym poprzez wewnętrzne przepisy Umożliwia się Kontaktu ze Swoim Dzieckiem
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zebra »

Witam. Jestem ciekawa jak będzie z wyjazdem do sanatoriów. Prawdopodobnie będzie przymus szczepienia. A co , jeżeli ktoś nie będzie mógł się zaszczepić, bo będzie miał przeciwskazania ? Czy będzie mógł jechać , czy sanatorium takiej osoby nie przyjmie? Czy mając takie zaświadczenie od lek rodzinnego, będzie mógł skorzystać z przydzielonego, wyznaczonego terminu? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

Magdalila zaraz dostaniesz reprymendę od tego i innego , najmundrzejszego :D bo mówisz prawie nie bo nie :lol:
ODPOWIEDZ