kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2014 12:30
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: himera86 »

Ktoś tam z Was już był?
mariola561
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 19:44
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: mariola561 »

Witam wszystkich milutko :kwiat:
pozne popoludnie ,a TY Beatko milczysz????? :?: .....
himera 86 .. :) gratulacje doczekalas sie :kwiat: -
na spokojnie przeanalizuj,widzisz co sie dzieje na tych odwolaniach :roll:
U mnie nr 1115 :( :(
czekam dalej-pozdrawiam
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

mariola561 pisze:Witam wszystkich milutko :kwiat:
pozne popoludnie ,a TY Beatko milczysz????? :?: .....
himera 86 .. :) gratulacje doczekalas sie :kwiat: -
na spokojnie przeanalizuj,widzisz co sie dzieje na tych odwolaniach :roll:
U mnie nr 1115 :( :(
czekam dalej-pozdrawiam

wiem, niby widze, ale wkurza mnie fakt, że mam czekać 29 miesięcy nie na to czego się spodziewałam. Zabiegi liche w Świeradowie, już większość miałam i na nieweile sie zdały, do tego nadmorski jod bylby zbawienny na moją chora tarczyce. Marudze, wiem, ale się rozczarowałam.
mariola561
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 19:44
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: mariola561 »

wiem, niby widze, ale wkurza mnie fakt, że mam czekać 29 miesięcy nie na to czego się spodziewałam. Zabiegi liche w Świeradowie, już większość miałam i na nieweile sie zdały, do tego nadmorski jod bylby zbawienny na moją chora tarczyce. Marudze, wiem, ale się rozczarowałam.

Rozumiem :!: Tymbardziej,ze niedawno jeszcze liczylysmy na lipiec :x
ale glowa dogory smuga pisala ,ze nie jest zle,a zabiegi wszedzie z roku na rok sa bardziej dostepne cywilizacyjnie :lol: :lol:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

himera86 :kwiat: gratulacje w końcu się doczekałaś - o cóż jeżeli chodzi o zamianę .. heh... możesz próbować z tym że lekarze prowadzący specjalista musi wydać zaświadczenie i to bardzo dobrze uzasadnione - ale wyjazd może to się odsunąć w czasie i decyzja konsultanta może być negatywna - więc możesz jeszcze stracić - jak masz możliwość porozmawiaj z lekarzem co o na to .... - ja już mam dość , nie należę do osób cierpliwych i jestem nerwus, ale mam wrażenie jak zawsze jestem w NFZ że pracownicy wysyłają mnie na Majorkę za pieniądze z ich kieszeni a ja jeszcze grymaszę - po tak długim oczekiwaniu nie wiem czy warto jeszcze przez to przechodzić - bo na pewno nie będzie to przychylnie przyjęte przez samych pracowników a to jest przykre bo to '' MY '' ich utrzymujemy ich ciepłe posadki - a co do opinii to ja bym tak się do końca nie wierzyła co ludzie piszą - zadzwoń zapytaj u źródła co i jak się ma - o bazę zabiegową , hotelową jakie są warunki :kwiat:
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Beataa2702 pisze:himera86 :kwiat: gratulacje w końcu się doczekałaś - o cóż jeżeli chodzi o zamianę .. heh... możesz próbować z tym że lekarze prowadzący specjalista musi wydać zaświadczenie i to bardzo dobrze uzasadnione - ale wyjazd może to się odsunąć w czasie i decyzja konsultanta może być negatywna - więc możesz jeszcze stracić - jak masz możliwość porozmawiaj z lekarzem co o na to .... - ja już mam dość , nie należę do osób cierpliwych i jestem nerwus, ale mam wrażenie jak zawsze jestem w NFZ że pracownicy wysyłają mnie na Majorkę za pieniądze z ich kieszeni a ja jeszcze grymaszę - po tak długim oczekiwaniu nie wiem czy warto jeszcze przez to przechodzić - bo na pewno nie będzie to przychylnie przyjęte przez samych pracowników a to jest przykre bo to '' MY '' ich utrzymujemy ich ciepłe posadki - a co do opinii to ja bym tak się do końca nie wierzyła co ludzie piszą - zadzwoń zapytaj u źródła co i jak się ma - o bazę zabiegową , hotelową jakie są warunki :kwiat:
W sumie racja, ale czy można czekać więcej niż 29 miesięcy?? w życiu nie sądziłam, że dostane pod koniec maja przydział na wrzesień!! cwaniaki jedne. A czy choroba tarczycy, którą odkryli lekarze juz po złożeniu wniosku do sanatorium nie jest wskazaniem do wysłania mnie nad morze? nie wiem już co myśleć :cry:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

mariola561 :kwiat: ,,,, jestem, jestem z żółcią w gardle bo mi podeszła - nie była to wymarzona wizyta - bo pan musiał wejść do systemu bo nie wiedział czego ja od niego chcę, i później był zniesmaczony - Inowrocław - rezygnacja ; Nałęczów - odmowa - a teraz jeszcze wygasa ważność wniosku - na każde zadane przeze mnie pytanie - odpowiedź brzmiała: nie mogę powiedzieć, nie wiem .... ale ja wszystko mogę więc powiedziałam prawie wszystko co mi leżało na sercu przez te 18 miesięcy - ale to i tak rzut o ścianę - więc teraz kolejne 30 dni na decyzje i ocenę lekarza konsultanta - to idiotyczne taki sam wniosek oceniać 2x w ciągu 30 dni - ale mam co chciałam ..... :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Selene pisze:
Wiem,że Szczawnica piękna :D W ubiegłym tygodniu wysłałam pismo do NFZ o zmianę terminu. Dołączyłam pismo od pracodawcy.
Zobaczymy co na to NFZ :twisted: Zapewne będę wiedzieć za dwa tygodnie :)
Wniosek rozpatrzony pozytywnie :D i mój NFZ zrobił mi niespodziankę: mam przydział do Buska od połowy czerwca, sanatorium Włókniarz :D
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Ida »

Do himera 86

Miałam podobną sytuację i udało mi się zamienić na skierowanie ze zwrotów. Do wyjazdu było jeszcze dużo czasu, więc moje skierowanie komuś przydzielili, a ja pojechałam po tygodniu. Umotywowałam w rozmowie telefonicznej tym, że w przydzielonym mi terminie mam bardzo ważne coś tam, trafiłam na życzliwą urzędniczkę i udało się. Radzę próbować i to teraz, bo w okresie typowo letnim jest mało zwrotów, życzę powodzenia.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2014 19:47 przez Ida, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Selene pisze:
Selene pisze:
Wiem,że Szczawnica piękna :D W ubiegłym tygodniu wysłałam pismo do NFZ o zmianę terminu. Dołączyłam pismo od pracodawcy.
Zobaczymy co na to NFZ :twisted: Zapewne będę wiedzieć za dwa tygodnie :)
Wniosek rozpatrzony pozytywnie :D i mój NFZ zrobił mi niespodziankę: mam przydział do Buska od połowy czerwca, sanatorium Włókniarz :D
Witaj Selene :kwiat: a do którego lipca :?: :D
Zablokowany