Nasze kochane zwierzaki

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Nasze kochane zwierzaki

Post autor: Felice »

Cudo...
Kaziu koty tak mają, to największe cudaki tego świata.
Gość

Post autor: Gość »

Staramy się Basiu...🤔
Felice, jakiego fortelu używałaś żeby przemycić pewne gorzkie tabletki, które kot wychodzący musi dostawać częściej niż taki domator jak Twój Fred?
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Fajny kociak Kaziu :kwiat:
Ja na razie mam dosyć zwierząt chociaż bardzo je kocham i nigdy bym nie skrzywdziła żadnego.Ale przez tydzień miałam psa w domu,papugę swoją i papugę Nimfę córki do której codziennie dochodziłam .Więc moja papuga mi wystarczy do zabawy ;) :lol:
Gość

Dużo słyszałem o tym jak bardzo "interaktywne" potrafią być papugi. Ciekawe jak to jest w rzeczywistości...
Ja obserwuję z bliska życie dzikich ptaszków, od malutkiej sikorki z takim krótkim śmiesznym dzióbkiem (nazywamy je sówkami) począwszy aż po dużego dzięcioła zielonego. Po drodze zięby, trznadle, mazurki, sikorki pospolite, dzwońce, kopciuszki, pleszki, pliszki, drozdy, kosy, paszkoty, dzięcioły duże i średnie, sierpówki, grzywacze, sójki, sroki ... To te niemal na wyciągnięcie ręki, a troszkę dalej kaczki, dzikie gęsi, czaple, jakieś drapieżniki w powietrzu. W życiu nie przypuszczałem że na starość przyjdzie mi żyć niemalże w zoo (przez kilka miesięcy w roku). Ale to fajne...
Natomiast nie wiem co się stało z ptaszkami warszawskimi. Tej zimy nie przyleciała do karmnika ANI JEDNA sikorka.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Princi »

Kaziu piękny ten Twój kotełek. Nasz podrzutek ostatnio troszkę zmizerniał, przychodzi rzadziej ......chyba się zakochał ;) :lol: :lol:
Obrazek
Gość

To on nie był przez Was dostarczony tam gdzie wiemy w celu wiadomo jakim?🤔
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja chciałam ale ponieważ na Urokliwym Zadoopiu wszystkie koty biegające luźno są nie sterylizowane, małż stwierdził, że żaden obcy kot nie będzie przychodził i bił naszego :lol: w ten sposób Miau chodzi teraz i leje inne koty ;) :lol: :lol:
Gość

I to jest słuszna koncepcja. Albo wszyscy, albo nikt 🤔😊.
Pozdrawiam 🐈
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mam ogromną prośbę do wszystkich działkowiczów i szczęśliwych posiadaczy ogródków. Kochani jest bardzo gorąco, deszczyk nie pada, jest bardzo sucho. W związku z powyższym wystawcie wodę dla zwierzątek i owadów Was odwiedzających. Dziękuję :serce:
Gość

Podpisuję się pod tym.
Obserwuję od dawna, że z każdego dostępnego naczynia w którym jest woda korzysta ptactwo wszelkiej maści oraz wiewiórki. Niestety ale z dużych zbiorników typu rzeka czy staw one nie są w stanie skorzystać.
ODPOWIEDZ