kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
meteo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2012 18:06

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: meteo »

Tomasz_50 pisze:Ja już po weryfikacji,zawiozłem osobiście swój wniosek:)Minęło 21 miesięcy mojego czekania i babka w Nfz powiedziała,ż na dniach dostanę wiadomość kiedy i gdzie,więc czekam..cierpliwie czekam. :) Nfz dolnośląski.
:D
Jak osobiście zawoziłeś wniosek, to na wniosku było już napisane, gdzie spędzisz 21 uroczych dni. Ja również z NFZ Śląski i tak samo zawoziłem wniosek. Było tam określone jakie sanatorium. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Witam a ja dziś usłyszałam od miłej pani z NFZ że nie biorą pod uwagę tych numerów które nam się wyświetlają lecz czas oczekiwania czyli w moim NFZ 17lub 18 miesięcy i jak tu sobie można coś planować :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Tomasz_50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2013 20:31

Post autor: Tomasz_50 »

Na moim wniosku bylo napisane tylko - wskazana miejscowosc nadmorska i nic więcej..:)Moj kolega w tamtym roku tez mial jechac nad morze a dostał Świeradów :)będę czekał cierpliwie ;)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

ibizka wielkopolska pisze:Rachel może porozmawiaj z NFZ-tem żebyś dostała w sierpniu. Nie szkodzi pogadać
Dzięki, właśnie chwilę temu pomyślałam, że zadzwonię i zapytam na jaki miesiąc mam liczyć. Jeśli bliżej niż sierpień to poproszę o przesunięcie. Raczej rzadko się tak zdarza aby ktoś prosił o późniejszy termin może więc problemu nie będzie. No chyba, że Oni chcą mnie w listopadzie wysłać. O, nie tak to ja nie chcę, to też poproszę z tym, że o wcześniejszy termin. Tak czy inaczej, wyjazd jest "bliżej niż dalej" :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tomasz_50 pisze:Ja bardzo chciałbym jechać nad morze,ale nie wiem gdzie dostanę.Sierpień tuż,tuź..więc będę cierpliwie czekał ;)Może się zdarzy źe się gdzieś nad Bałtykiem spotkamy :)
Może, może... nad morze, och tak bym chciała. Chwilę temu dzwoniłam do fundusz. Niemiła Pani nie chciała mi nic powiedzieć. Poinformowała mnie tylko, że skoro w pierwszych dniach września 2011 składałam wniosek to ONI na pewno do września wyślą mnie do sanatorium. Zatem pozostaje czerwiec, lipiec i sierpień. No mnie najbardziej ten sierpień odpowiada i powiedziałam Pani, że wówczas mam urlop itd. ale ona mi na to, że ich to nie interesuje, że na urlop nie zwracają uwagi, że mogę dostać już w czerwcu, albo w lipcu. Wkurzyłam się bo Pani nie była skora do rozmowy, a to co mówiła nie zadowalało mnie. Zadzwonię pod inny nr telefonu, może trafi się przy telefonie Pan jak 2 lata temu i wówczas wszystko z nim "załatwię" :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

meteo pisze:Witam. Dwa dni temu miałem 4800 a dzisiaj patrzę i 15.08.2013 wyjazd :lol:
Cudny termin. O, taki to by mi odpowiadał :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

meteo pisze:
:D[/quote pisze: Jak osobiście zawoziłeś wniosek, to na wniosku było już napisane, gdzie spędzisz 21 uroczych dni. Ja również z NFZ Śląski i tak samo zawoziłem wniosek. Było tam określone jakie sanatorium. Pozdrawiam
Na moim też było określano, a raczej propozycje i nie jedna a 4 - dwie nadmorskie a dwie nizinne. Oczywiście chcę wyjechać nad morze dlatego więc ponownie popędziłam do lekarza i poprosiłam o wpisanie schorzenia, które leczy się głównie jodem. Teraz czekam gdzie mnie "wrzucą" i w jakim okresie :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tomasz_50 pisze:Na moim wniosku bylo napisane tylko - wskazana miejscowosc nadmorska i nic więcej..:)Moj kolega w tamtym roku tez mial jechac nad morze a dostał Świeradów :)będę czekał cierpliwie ;)
Dwa lata temu moja doktor wypisując mi skierowanie napisała we wskazaniach "miejscowość nadmorska". NFZ robiąc na skierowaniu notatki wypisał 5 miejscowości, do których ewentualnie mnie skierują. Były to: Świnoujście, Sopot, Ustka, Ciechocinek i Inowrocław. Otrzymałam od 30 lipca do 21 sierpnia. Ku mojemu zdziwieniu i zaprzeczeniu tego co w zaleceniach napisała moja doktor ja otrzymałam Ciechocinek, dlatego w tym roku postarałam się o schorzenie, które leczy się nad morzem, czyli jodem. Zobaczymy co oni tym razem wykombinują :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

W naszym NFZ telefony odbierają wyjątkowo "sympatyczne" paniusie....... chyba za karę tam siedzą.
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

W moim NFZ-cie też milusie Panie siedzą. Była bardzo niechętna jakimkolwiek informacjom. W ten sposób działają przeciwko sobie bo gdyby kuracjusza załatwiły od ręki więcej razy by nie dzwonił, a tak będzie dzwonił do skutku. Jak nie ten numer to inny i w kółko .
Zablokowany