Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: kociu »

wiesniaczkaela pisze:Kociu czy ten Baltyk w Swinoujsciu to y wyboru
Tak jadę tam na szpital na skierowanie :D :D :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Kociu ja nic nie kumam ,czyli po szpitalu to nie jest w ramach NFZ-tu ? Jesli ktos orietuje sie w tych zawilych przepisach to wytlumaczcie mi co i jak .Co roku laduje w szpitalu ,moze powinnam sie starac o taki wyjazd? i czy miedzy tymi wyjazdami nie obowiazuje 18 miesieczna przerwa
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

Sloneczko pisze:A ja wiem, że dostanę Krynicę :!: :!: Hurraaaaa :D
I znam termin :D :D
Czekam z niecierpliwością na pismo z NFZ...może już w tym tygodniu dostanę :twisted:
Pozdrawiam wszystkich :kwiat: :kwiat: bardzo radośnie :D
Sloneczko tez mam Krynice od 4 maja :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosia43 pisze:
Iza03 pisze:Kociu :kwiat:
piszesz ..(Ja też jadę do świnoujscia pod koniec czerwca do Bałtyku :lol: :lol: :lol:)...
Z jakim numerem dostałaś przydział :?: z tego co wyczytałam to ty też reumatologia, łódzki fundusz i miałaś numer większy od mojego, u mnie dzisiaj nr 90 i nic się nie dzieje :(
pozdrawiam :)
Iza ;) na dniach powinnaś dostać wiadomość ;) ja ostatnim razem przy 50 już wiedziałam ;) ale nie wiem jak tam u was :lol: czy nie do zera :lol: powodzenia i super daty oraz sanatorium
iza ja w lodzikim przy 2 500 tys mialam przydzial :))))KRYNICA
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

tyle osob do Krynicy wszyscy bardzo zadowoleni wiec mysle ze musi tam byc pieknie ,juz sie nie moge doczekac ,ale nikt niema przydzialu od 4 maja ,wszyscy jakos sie mijamy a szkoda :(
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiu 43 serdeczne dzieki za calokrztalt ,fajnie miec wirualnych znajomych .Mam uczucie jakbysmy sie znaly od wiekow. :kwiat: :serce: :kwiat: :serce: 8-) 8-) :?
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

wiesniaczkaela pisze:Kociu ja nic nie kumam ,czyli po szpitalu to nie jest w ramach NFZ-tu ? Jesli ktos orietuje sie w tych zawilych przepisach to wytlumaczcie mi co i jak .Co roku laduje w szpitalu ,moze powinnam sie starac o taki wyjazd? i czy miedzy tymi wyjazdami nie obowiazuje 18 miesieczna przerwa
Ja po każdym pobycie w szpitalu wypisuję skierowanie na poszpitalne i takie otrzymuję .Lekarze w szpitalach o tym nie informują .Ja jestem przygotowana na taka ewentualność i sama zaopatruję sie w/w skierowanie i daje do wypisania .I sama zaznaczam przed wręczeniem lekarzowi że ma być to leczenie poszpitalne .Nigdy nie miałam z tym problemu .Kiedyś było to miesiąc od hospitalizacji .Ostatnio wypisywałam prawie po 10 miesiącach .I wylądowałam w Lądku ... :mrgreen: Pozdrawiam serdecznie.. B...
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Poznanianko,teraz to nie takie proste się robi,nic Ci nie da zaopatrzenie się w druk.U nas już musi być skierowanie wydrukowane z systemu z kodem do odczytu elektronicznego.Inne odsyłają.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

wiesniaczkaela są różne rodzaje wyjazdów.Kociu teraz jedzie na leczenie w Oddziale Rehabilitacji Ogólnoustrojowej na skierowanie do szpitala.Ponieważ o wyborze szpitala decydujesz sama więc wybierasz taki,który chcesz.Wysyłasz skierowanie,gdzie czekasz w kolejce na miejsce.Jeżeli zakwalifikują na tryb pilny to krócej,jak na tryk stabilny to nawet kilka lat.Temat był mocno opisywany na forum,poszukaj dowiesz się szczegółów.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Alice pisze:wiesniaczkaela są różne rodzaje wyjazdów.Kociu teraz jedzie na leczenie w Oddziale Rehabilitacji Ogólnoustrojowej na skierowanie do szpitala.Ponieważ o wyborze szpitala decydujesz sama więc wybierasz taki,który chcesz.Wysyłasz skierowanie,gdzie czekasz w kolejce na miejsce.Jeżeli zakwalifikują na tryb pilny to krócej,jak na tryk stabilny to nawet kilka lat.Temat był mocno opisywany na forum,poszukaj dowiesz się szczegółów.
Alice ,prosze o cierpliwosc pozwole sobie napisac co ja z tego zrozumialam :1 NFZ wniosek ,lekarz POZ -sanatorium uzdrowiskowe 21 dni,lub 28dni rehabilitacja uzdrowiskowa,2:skierowanie dosanatorium poszpitalne(czy tak to sie nazywa?) z NFZ iczekamy na przydzial tylko w innej kolejce/?i 3 doktorego jedzie Kociu, czyli doszpitala i wybiera sama?.czwarta forma to w ramach prewencji rentowej ,ale to inna bajka tym dzieli zus i to dotyczy tylko osob w tzw. wieku produkcyjnym.dzieki Ela :idea: :oops: :oops:
Zablokowany