Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Wienia »

U nas było nieźle parę lat wstwcz, niestety czas się wydłuzył.Właśnie od jutra zaczyna turnus w Kołobrzegu koleżanka ,która wniosek złożyła 29 wrzesnia 2014 r :shock:
Wiec jakby nie liczyć wyjazd w 28 miesiącu :shock:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Dzisiaj w łódzkim jeszcze raz osobiście byłam gościem tej placówki , załatwiając inną sprawę.Powtórnie trafiłam na przesympatyczną urzędniczkę i mimo że numerek miałam w innej sprawie dokładnie wszystko mi wytłumaczyła.Wnioski można składać teoretycznie zaraz po powrocie ale mogą nie widzieć zasadności ;) wiec najlepiej tak od 4 do 6 miesięcy odczekać, wyjazd ze zwrotów po pełnych 18 miesiącach od powrotu.Jeżeli miałam napisane okres oczekiwania ok. 20 miesięcy i wypada on w okresie wzrostu pobytów komercyjnych-czytaj lato to może sie przeciągnąć nawet o 3 miesiące.Obecnie skierowania otrzymują ludzie którym te 20 misiączków wypada w marcu a nawet kwietniu, czyli po nie pełnych 18 miesiącach----ot takie przyśpieszenie :shock: Wiosną i latem zapewne a powodu upałów nastąpi spowolnienie :lol: :o Dopytywałam się jaka jest możliwość powiadomienia przez fundusz jeżeli by się pojawiły dwa zwroty , czy mogą nas zawiadomić jak to jest np. kiedy ktoś rezygnuje z wizyty u specjalisty to dzwonią czy nam odpowiada wcześniejszy termin.Niestety nie . :Budynek z działem zwrotów znajduje się po przeciwnej stronie ulicy i nie jest dostępny dla interesantów, jedynie kontakt telefoniczny.Zwroty są tam składane po południu.Najlepiej więc dzwonić dwa razy dziennie.Uśmiałyśmy się z moją przyjaciółką bo dzwoniłyśmy stojąc pod budynkiem.Dobrze że nie jak pod murami więzienia znaków nie przekazywałyśmy :lol: Niestety nic podwójnego dla nas nie było.Od jutra dzwonimy na dwie ręce :!:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Elu,już Was widzę obie oczami wyobraźni pod tym budynkiem i śmieję się sama do siebie :lol:
Życzę powodzenia w jutrzejszym dniu,nie dziękuj aby nie zapeszyć.
Ja także podejmę próby :roll:
To może na zakończenie tematu trochę fantazji,patrzyć się,a obie wydzwaniamy ten sam termin,miejsce wiadomo jakie :roll:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aniu jaka tam fantazja to ma być pewniak ;) :D Szkoda że nie nagrałyśmy tej scenki :lol: :lol: Wiało, śniegiem sypało a my jak te dwie głupie baby stałyśmy po budynkiem i wydzwaniałyśmy jak by to odległość miała znaczenie :lol: i na dodatek dopiero jak poszłyśmy spić kawusie to się dodzwoniłyśmy :roll:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aniu jeszcze aby bardziej Cię rozbawić to wizualizuj sobie Ja w moich czerwonych kozaczkach z białą parasolką i czerwoną czapeczką a Jania jak zwykle tylko cieniutka kurteczka i fantazyjna torebeczka :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Bezcenne.
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

bozenag pisze:
GIENIA pisze:I wszystko jasne :evil: jechać moge dopiero po weryfikacji , czyli ok marca .. ( wtedy nie mogę :evil: ..).. byłam dzisiaj osobiście w NFZ i bardzo miła pani :kwiat: mi wszystko wyjasniła
Mieli awarie serwera , ale mówiła , że jest duzo zwrotów ....
Witaj Gienia ja też dzisiaj dzwoniłam kiedy mogę jechać Pani powiedziała po weryfikacji dopiero tylko ta weryfikacja mi nie przychodzi a powinna już być w Grudniu :x i z planów nici bo jak nie wyjadę do połowy lutego to już nie pojadę wogulę :x :( pozdrawiam
Ja też już w grudniu powinnam być odeslana do weryfikacji , nasz fundusz coś ospały po nowym roku bo nic nr nie spadają , dziś nic nie ruszyło nawet jeden nr przybył :o
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

a dokąd w łódzkim byly zwroty dzisiaj ,
ja tez bede dzwonic ,ale tak za 2 miesiace ,
teraz nie bardzo mi pasuje ,nie mam tez jakiejs koncepcji gdzie tak naprawde bym chciala
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zaczynam od pytania o podwójne , więc jak słyszę że brak to dalej nie dopytuję.Wczoraj był chyba Ciechocinek, Krynica i coś tam jeszcze .Jest sporo ale pojedyncze.Powodzenia :)
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

wiesniaczkaela pisze:Dzisiaj w łódzkim jeszcze raz osobiście byłam gościem tej placówki , załatwiając inną sprawę.Powtórnie trafiłam na przesympatyczną urzędniczkę i mimo że numerek miałam w innej sprawie dokładnie wszystko mi wytłumaczyła.Wnioski można składać teoretycznie zaraz po powrocie ale mogą nie widzieć zasadności ;) wiec najlepiej tak od 4 do 6 miesięcy odczekać, wyjazd ze zwrotów po pełnych 18 miesiącach od powrotu.Jeżeli miałam napisane okres oczekiwania ok. 20 miesięcy i wypada on w okresie wzrostu pobytów komercyjnych-czytaj lato to może sie przeciągnąć nawet o 3 miesiące.Obecnie skierowania otrzymują ludzie którym te 20 misiączków wypada w marcu a nawet kwietniu, czyli po nie pełnych 18 miesiącach----ot takie przyśpieszenie :shock: Wiosną i latem zapewne a powodu upałów nastąpi spowolnienie :lol: :o Dopytywałam się jaka jest możliwość powiadomienia przez fundusz jeżeli by się pojawiły dwa zwroty , czy mogą nas zawiadomić jak to jest np. kiedy ktoś rezygnuje z wizyty u specjalisty to dzwonią czy nam odpowiada wcześniejszy termin.Niestety nie . :Budynek z działem zwrotów znajduje się po przeciwnej stronie ulicy i nie jest dostępny dla interesantów, jedynie kontakt telefoniczny.Zwroty są tam składane po południu.Najlepiej więc dzwonić dwa razy dziennie.Uśmiałyśmy się z moją przyjaciółką bo dzwoniłyśmy stojąc pod budynkiem.Dobrze że nie jak pod murami więzienia znaków nie przekazywałyśmy :lol: Niestety nic podwójnego dla nas nie było.Od jutra dzwonimy na dwie ręce :!:
Elu to choć w waszym NFZ wiesz jak to działa bo mi pani odpisała na mejla że dopiero po weryfikacji a poprzedni wyjazd w ogóle nie biorą pod uwagę.
To choć mi mija już 20 miesięcy od powrotu to i tak muszę czekać od złożenia aż 18 do weryfikacji.
Morał taki że każde NFZ rządzi się swoimi prawami.
A chyba u nas w Polsce po winy obowiązywać jednolite przepisy .
No ale cóż my mali polaczki nie mamy głosu.
Pozdrawiam miłego dnia
ODPOWIEDZ