Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: bardzyk2 »

No masz rację :kwiat: , tak bezdusznych ludków ze świecą szukać :idea:

Wypychali mnie do tego Wieńca jak już szpital we Włocławku i w Grudziądzu miały problemy z Covidem a busikowy przewoźnik woził ludzi i wirusa w pakiecie. :evil:
Siostra koleżanki, po powrocie 12 października busem z Ciechocinka wylądowała w Tychach na OIOM-ie, dobrze, że wtedy jeszcze jakieś miejsca były.

Może warto im się postawić, zobaczę. :geek:

Pozdrawiam, miłego wieczoru życzę i przede wszystkim zdrowia :P
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Bardzyku, daj sobie spokój z odwołaniem bo w naszym NFZ to bezsens. Składałam takowe jak mi odrzucili skierowanie bo nie było wymaganego roku od ostatniego pobytu. Kuriozalne, bo byłam na pobycie szpitalnym a nie w sanatorium. Oni uznali, że byłam w ZDROJU (Goczałkowice) co dyskwalifikowało mnie :roll: :lol:
Złóż szybko ponownie wniosek ...
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Ewaszko :kwiat: :kwiat: , tez mi się zdaje, że nasi NFZ-owcy to takie betonowe biurwy :twisted: .

Tylko czy mi teraz ktoś to skierowanie wypisze? Będę (mam nadzieję) w poniedziałek w przychodni to popytam.

Pozdrawiam cieplutko :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Myślę, że powinien Twój lekarz rodzinny.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: jacky6 »

Przeglądam sobie wpisy w sieci.
Mało tego, że wygrała bida & nędza z trampkami to jeszcze każą nam płakać.
A tak na serio - jest sporo marudzących i krytykujących to co się dzieje w PL.
Ale na to co się tworzy już poza granicami - nawet u najbliższych sąsiadów - to już niedowidzą.

PS - moi internetowi znajomi z sąsiedniego miasta polecieli dwa dni temu na wypoczynek na Kanary.
Odpowiedzieli swoim adwersarzom w necie - że obojętnie im jest gdzie i kiedy świrus ich dopadnie.
Póki co nie ma zakazu lotów do i powrotów z krajów UE, ale kto wie ?

Wielki płacz rozległ się w necie nad zamkniętymi sklepami meblowymi.
A co, gdyby im odpuszczono - to zaraz sklepikarze z agd wystąpiliby z protestami, że co, że oni niegodni ?
Walec zawsze jeździ równo.

Latem POZ wystawił nam zlecenie na badania krwi i.t.d. w związku z wnioskiem o wystawienie skierowania do sanatorium.
Odpuściliśmy a teraz laboratoria takich badań już nie czynią.

Na zabiegi fizykoterapii czekamy już prawie dwa lata.
I nie ma zlituj.

3mta się zdrowaśnie.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Jacky , odnośnie tych marudzących w Polsce to o co Ci tak naprawdę chodzi ? Pochwalasz to co obecnie u nas się dzieje ? Bo może nie zrozumiałam Twojego toku myślenia ?
Pozdrawiam...
Bellunia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 paź 2017 17:26
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Bellunia »

bardzyk2 pisze: 07 lis 2020 21:45 Witajcie :kwiat: :kwiat:

Dziś dzionek był bardzo zakręcony ale piękny.

Najpierw duuuużo na dworze, potem w domku i tak zeszło :P .

No my z Ewą chyba bardzo bliskie krajanki :D i mam nadzieję, że jakoś się spotkamy, tylko tego wirusa się pozbyć trzeba. Choć trochę, bo dziś my znów na przodku tabelki :shock:

Ale zazdroszczę tego śmignięcia okna balkonowego, bo ja jakoś leniwa się od tego wirusa zrobiłam i tylko łypię na te moje okna. Jak już, to raczej do garów idę jak można coś na wynos, ale zapasy się kończą, a na większe zakupy mam na razie zakaz. Córka z Wrocławia dzwoni 2 x dziennie na stacjonarny i sprawdza czy jestem w domu, taka rodzinna kontrola kwarantanny :lol: :lol: :lol: . Jak mnie nie ma to jest kazanie :oops: .

W poniedziałek idę się szczepić na grypę i mogę odebrać odesłane skierowanie z załącznikami, żeby składać zażalenie do NFZ. Tylko już sama nie wiem co lepsze, kłócić się z nimi i znowu potem dostać durny termin lub miejsce, czy załatwić nowe skierowanie i walczyć o fajny zwrot jak otworzą sanatoria. Jak myślicie :idea: :?:

Dani, mam nadzieję, że u Ciebie i bliskich już wszystko ok, tzn, że Tobie się znowu udała nie zarazić :P . I tak trzymaj :serce:

Pozdrawiam Wszystkich i miłego wieczoru :kwiat: :serce:
Witaj, kochana ja bym raczej złożyła nowy wniosek i poczekała na fajny zwrot. Może się uda. A co do szczepienia na grypę zrób sobie przed szczepieniem koniecznie test na covida. Jak wyjdzie negatywny to wtedy dopiero się zaszczep. Pozdrawiam Izabela :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Izuniu :kwiat: :kwiat: :kwiat:

Bardzo dziękuję za Twoje zainteresowanie :P .

Tez myślę, że nowe skierowanie to najlepsze wyjście, tylko moja przychodnia rodzinna jest troszkę zabarykadowana :twisted: :twisted:

Z tą szczepionką to jest tak, że od 09.09. byłam na liście w aptece i w piątek dostałam cynk, że mogę ją odebrać. Oczywiście nie musiałam :lol: :lol:, kolejka chętnych za mną była długa. Udało mi się załatwić dość szybko receptę bo mam konto na e-pacjencie i przychodnia ma mnie w systemie i ma mój nr telefonu. Od wczoraj mam lek w lodówce i nie mogę go trzymać w nieskończoność niestety, a na wymaz czy inne badanie trzeba na Śląsku troszkę poczekać, odstać swoje i może w tej kolejce się zarazić :evil: .

Wyglądam na zdrową, nie widać u mnie objawów czegokolwiek poza nieznacznym obniżeniem saturacji (91 do 93%) ale tak jest od dawna, mam pulsoksymetr ze względu na słabą na szczęście, ale mocno uwarunkowaną genetycznie astmę.

I w związku z tym szczepię się od wielu, wielu lat przeciw grypie. Choć w tym roku kilka osób gorąco mi to odradzało :shock:

Pozdrawiam niedzielnie Ciebie Belluniu i wszystkich na forum, życzę miłego dnia i dużo, dużo zdrówka :serce:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Witaj Bardzyk! Jeśli o szczepienie chodzi ,to mój brat również się szczepi z uwagi na astmę. Też wiele osób mu odradzało,ale robi to od lat .Niemniej przed szczepieniem ,niech przebada Cię lekarz ,tak na wszelki wypadek.Pozdrawiam serdecznie. :kwiat:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Ewano w tym temacie :P :kwiat: :kwiat:

Tak, oczywiście, lekarz musi mnie przebadać. Dlatego w poniedziałek rozpoczynam szturm na moją przychodnię i nie dam się zbyć teleporadą :!: :!:

Jak się będą wykręcać (a mam nadzieję, że nie :mrgreen: ), to dzwonię ze skargą ma ogólnopolską infolinię NFZ, trudno :evil: .

Moja przychodnia jest prywatna, ma umowę z NFZ na usługi lekarzy rodzinnych, pediatry i ginekologa. Reszta płatne, ale mam nadzieję, że tak zalecane szczepienia seniorów są w pakiecie NFZ. Jeszcze w ubiegłym roku załatwiali szczepionki, przechowywali u siebie i bardzo niezdecydowanych namawiali :mrgreen: .
Tak, że trzymajcie kciuki :serce: :serce:

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ