ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Ale pogoda! :D Lato się pięknie żegna. :kwiat:
Dzień dobry! :kwiat:
Gdzie w pieleszach, jak od 7.00 działam. :? U mnie nie ma leniuchowania. :P Opiekę miałam, to śniadanie trzeba było wydać i ogarnąć towarzystwo. Temu jajka takie, tamtemu siakie, a jeszcze sałatkę zrobiłam: rukola, gotowane buraczki, serek manouri, owoce granatu. Dla mnie hit! :D Potem odwieźć trzódkę, a przy okazji odwiedzić stare kąty nad rzeką. :D Towarzyszka kąpieli zarzyła, samochód do czyszczenia. :lol: A w międzyczasie dwa prania i ogarnięcie sypialni po gościach. :)
Teraz jeszcze, ostatnie chyba w sezonie, podrygi na hamaczku. :D
Miłego! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Nic się nie żegna :oops: . To że za parę dni się znowu ochłodzi, to nie znaczy że się kończy. Lato jeszcze trwa, a jeszcze piękna złota polska jesień przed nami :D ........ hamaczek jeszcze zostaw :roll: .
Sama powiedziałaś: przywilej bycia dzieckiem......... też tak rozrabiałaś ? :lol: .
Makaron czas gotować...... do truskawek ze śmietaną :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Śmiem się ;) nie zgodzić, bo jednak złota polska jesień, jakby nie była piękna (niech taka będzie), to jednak już nie lato. 8-) Jeśli ten argument jest nieprzekonywujący, to dodam, że temperatury w dzień 16°C, a w nocy 5°C, to nie lato, a jesień meteorologiczna. Jak dołożyć, czas zachodu słońca przed godz. 19.00, to mamy komplet oznak jesieni. O liściach nie wspomnę, bo lecą od lipca, zwanego w tym roku listopadem. Nowa nazwa sierpnia, to cierpień. :lol: Także po lecie! ;) Gdzie idziecie na sylwestra? :lol:
Hamaczki prawdopodobnie po weekendzie pójdą do prania, a potem do woreczków i do szuflad. :)
Dyniową serwuję. :P
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dla Ciebie lekki chłodek i już o jesieni mówisz :lol: . Ale każdy ma swoje zdanie..... i odczucia ;) .
Wcześniej są jeszcze święta....... i Dzień Niepodległości :lol: .
Dziękuję :kwiat: , ale makaronik wypełnił....... pustkę :lol: , za to na kolacyjkę sałatka jarzynowa będzie :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jakie moje? :? Przecież nie ja wymyśliłam pory roku, w tym jesień, i ich charakterystyczne cechy. 8-) Ty się z tym pogódź zamiast to wypierać. :oops: :lol:
A u mnie na kolację fasolka szparagowa prosto z ogródka. :D
A znicze już kupione? ;) 8-)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj tam, pory roku się zmieniają, pogoda też, to sama mówisz...... trzeba przyjmować to co jest ;) .
Eko eko, już od dawna nie kupuję i nie zapalam :roll: ....... jeszcze te plastikowe kwiaty :oops: .
To smacznego :D , za chwilkę będę się przysiadał :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Teraz się zgodzę, trzeba przyjąć na klatę, że jesień za progiem. :P Ale też czerpać radość z tego, że lato pięknie się żegna i może zapowiada złotą jesień. :? :D
Ten plastik na cmentarzach też mnie otrząsa. Moja córka ma zapowiedziane, że żadnego plastiku na moim grobie ma nie stawiać, bo ją będę nawiedzać. :lol: A tak w ogóle, to mogę nie mieć grobu. Chciałabym, aby zaadaptowała się u nas idea lasów cmentarnych, bo to dwa w jednym: ochrona lasów, bo nie można potem takiego ruszyć, by nie bezcześcić miejsca pochówku i unikanie tej całej kupy śmieci. Ale przy obecnej polityce, to no way. :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Taaa, a później będzie tak jak na "Duchu" z 1982 r. :lol: .
https://www.cmentarzkrakow.pl/
O taki Ci chodzi ?
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie, chodzi o to, że w normalnym, regularnym lesie wydziela się strefę pochówku i chowa się ludzi pod drzewami. :o Nie ma wówczas tradycyjnego grobu, w sensie pomnika. Umieszcza się ewentualnie tabliczkę z danymi zmarłego, albo i nie, w zależności czego sobie zmarły życzył.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale tam są i alejki i krzaczki i drzewa. Nie wygląda to jak tradycyjny cmentarz, a bardziej nawiązuje do natury gdzie znajduje się w otoczeniu parku krajoznawczego.
Może wreszcie pozwolą na przechowywanie urn tam gdzie rodzina czy zmarły chciał.
ODPOWIEDZ