ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: jacky6 »

seti36 pisze:
Jacky6 to może w Twoim przypadku jest taki mały spadek .
Dzisiaj sprawdzałem to po pięcu jeszcze nie całych dniach mam spadek z123675 do 123000 to jest 675 mniej tygodniowo.
Nie tylko w moim - weryfikowałem u innych startujących tej jesieni.
Operuję zasadniczo miesięcznymi okresami porównawczymi.

Ale w odniesieniu do ostatniego tygodnia to faktycznie kolejka dostała kopa właśnie w takiej skali.
Poczekajmy zatem cały miesiąc, wtedy powrócę do oceny.

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
vivalavi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2014 08:41
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: vivalavi »

Witam serdecznie,
w kwietniu 2015 roku złożyłam wniosek do NFZ,dzisiaj po 18 miesiącach w przeglądarce mam taki wpis - " SKIEROWANIE ZWRÓCONE DO LEKARZA KIERUJĄCEGO W CELU WERYFIKACJI/AKTUALIZACJI DANYCH MEDYCZNYCH Z POWODU BRAKU MOŻLIWOŚCI JEGO POTWIERDZENIA W OKRESIE 18 M-CY OD DNIA JEGO WYSTAWIENIA" co to znaczy? Znowu mam czekać następne 18 miesięcy ? :oops:
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

vivalavi
SKIEROWANIE ZWRÓCONE DO LEKARZA KIERUJĄCEGO W CELU WERYFIKACJI/AKTUALIZACJI DANYCH MEDYCZNYCH Z POWODU BRAKU MOŻLIWOŚCI JEGO POTWIERDZENIA W OKRESIE 18 M-CY OD DNIA JEGO WYSTAWIENIA.

Witaj to jest rutynowa czynnoć po 18 mc oczekiwania ,NFZ odsyła Twój wniosek do lekarza wystawiającego z zapytaniem czy stan zdrowia po 18 mc się nie zmienił i czy Ty dalej chcesz jechać na sanatorium. Po tej weryfikacju wracasz spowrotem do kolejki oczekujących i cierpliwie czekasz na wymarzony wyjazd . :D
Awatar użytkownika
jaga167
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 08:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: jaga167 »

vivalavi pisze:Witam serdecznie,
w kwietniu 2015 roku złożyłam wniosek do NFZ,dzisiaj po 18 miesiącach w przeglądarce mam taki wpis - " SKIEROWANIE ZWRÓCONE DO LEKARZA KIERUJĄCEGO W CELU WERYFIKACJI/AKTUALIZACJI DANYCH MEDYCZNYCH Z POWODU BRAKU MOŻLIWOŚCI JEGO POTWIERDZENIA W OKRESIE 18 M-CY OD DNIA JEGO WYSTAWIENIA" co to znaczy? Znowu mam czekać następne 18 miesięcy ? :oops:

W moim NFZ, po 18 m-cach i wizycie (formalność) u lekarza, sama odnoszę (lub odsyłam) skierowanie do NFZ. Dołączam wówczas kartkę z prośba o uwzględnienie moich preferencji dot. uzdrowiska i sanatorium. Dwukrotnie mi się udało i przydzielono mi to, co chciałam. Doradzam Ci zrób podobnie - może się uda.
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

I nawet sie dzieje :) Początkowy mój num z października to 122.406 a dzisiaj patrząc w przeglądarkę 120960 . Czekamy kochani czekamy :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Witam

Dziś miałem zaplanowany dyżur ze starszym wnukiem --cóż postanowił zrobić sobie BUMELKĘ w Przedszkolu-Panuje ...ospa.
Jako ,że jego Rodzice wraz z nowo narodzonym -Bratem mieli udać się do lekarza rodzinnego.. dziadek mial stać sie opiekunką z ..maszketami -Czytaj słodyczami przemyconymi przed Rodzicami :D

Wychodząc z klatki spotkałem sąsiadkę ,która już w windzie poinformował mnie ,że udaje sie do NFZ na Załęże-dzielnica Katowic.

Obok NFZ w tzw TBS-ach mieszkają Moi wnukowie.

Cóż chciałem być miły i zaproponowałem ,że podwiozę bo jadę do Wnuków.
Pani skorzystała.
Dowiedziałem się ,że jedzie zawiść wniosek do sanatorium , jako ,że miałem chwilkę czasu podeszłem incognito za Panią i byłem przy złożeniu Wniosku.

LUDZIE

CUD

Pani była od 2-3 stycznia w Kołobrzeskim MSW i dziś Pani w kancelarii sanatoryjnej ..przyjęła pooglądała wniosek i dała ..potwierdzenie i stwierdziła ,że do końca roku będzie ZAREJESTROWANA
Stałem w drzwiach SŁUCHAŁEM i poprosiłem o POWTÓRZENIE.
Panie -byly dwie ..uśmiechnęły się
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ w kolejce do okienka...

darek pisze: Pani była od 2-3 stycznia w Kołobrzeskim MSW i dziś Pani w kancelarii sanatoryjnej ..przyjęła pooglądała wniosek i dała ..potwierdzenie i stwierdziła ,że do końca roku będzie ZAREJESTROWANA
Stałem w drzwiach SŁUCHAŁEM i poprosiłem o POWTÓRZENIE.
Panie -byly dwie ..uśmiechnęły się
A nie była przypadkiem z puli "mundurowych" ?
Ponoć tam są inne reguły...

Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

A nie była przypadkiem z puli "mundurowych" ?
Ponoć tam są inne reguły...
Tak właśnie tworzą się plotki i legendy...
Ponoć?
Nie ma puli mundurowych od czasu likwidacji kas chorych,jak i innych branżowych.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

.. jaka tam mundurowa chyba ,że miała Mundurek Harcerski ;)
Normalna kobieta emerytka -wdowa, chyba pani ma 70 lat wiem ,że na ten Kołobrzeg czekała chyba z 3 lata o szczegóły nie Pytałem.
Wiem natomiast ,że na obecnym wniosku lekarz wnosił o sanatorium bliżej ..Ustroń bo te kilka godzin w pociągu troszkę było meczące.
Generalnie szok ze przyjęli .a tyle było napisane ,że blokują
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ w kolejce...

Felice pisze: Tak właśnie tworzą się plotki i legendy...
Ponoć?
Nie ma puli mundurowych od czasu likwidacji kas chorych,jak i innych branżowych.
Dokładnie tak.
To była co prawda tematyczna podpucha aczkolwiek w wojskowych szpitalach-sanatoriach zawsze są rozmaite "preferencje" dla "swoich" co jest zazwyczaj zrozumiałe.
A co będzie dalej ....
Aż strach myśleć ...

ODPOWIEDZ