Oczekiwania wobec sanatoriów

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
forumowicz

Re: Oczekiwania wobec sanatoriów

Post autor: forumowicz »

tak samo jak produkuje się ciuchy,kosmetyki itd,1 sort dla krajów zachodnich 2 sort dla nas.
forumowicz

Tylko że my na NFZ i te inne ZUS wykładamy całkiem nie małe pieniadze ,składki zdrowotne ,społeczne dobrowolne róznej maści i jest pytanie ile jest tych pieniedzy? A ile przznacza sie dla obywatela,który to dostanie łaskawie po 20-30 latach pracy taki wyjazd z ZUS na rehabilitacje i to ,jeszcze jak przed orzecznikiem siedzi blady i przestraszony i przeprasza ,że zyje :evil: :evil: A orzecznik powie ,że nie widzi podstaw i ...........nastepny proszę.Przykład ,pacjent z orzeczeniem stałym po rekonstrukcji biodra( całego) za rok słyszy wyrok .....rak złosliwy etc ,staje przed władcą ZUS-owskim ,a ten daje na podstawie tych schorzeń .....orzeczenie na .........3 !!!! lata :evil: :evil:
Jestesmy w Europie tylko szumnie z nazwy . :evil:
forumowicz

przecież taki Tusk i inni muszą z czegoś żyć
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Max pisze:przecież taki Tusk i inni muszą z czegoś żyć
Max:-) nie zbaczaj z tematu:-) :-)
forumowicz

I mały ten kurdupel tez :lol: :o i kot........... :lol:
forumowicz

kocham koty,a do kurdupla nic nie mam,nic złego nie zrobił,natomiast kłamców i złodziei nie toleruje! tyle z mojej strony na temat polityki!
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Post autor: jacky6 »

administrator pisze:Moi drodzy, odnalazłem ciekawy temat sprzed dwóch lat http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... f=2&t=3796
Ciekawy jestem jakie są Wasze oczekiwania, jak zmieniają się wraz z kolejnymi pobytami, a także co myślicie na temat stanu polskiej bazy uzdrowiskowej - czy sanatoria inwestują w budynki, otoczenie, sprzęt, ludzi, czy raczej wszystko biegnie po staremu?
Pozdrawiam
czy dało by się połączyć stary i nowy temat w jeden ?
byłaby ciągłość chronologiczna...
i skala porównawcza pełniejsza ...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Ja w zasadzie mam tylko jedno oczekiwanie.Po prostu nie chcę,by zapominano ,że nie jestem tam z powodu ich uprzejmości ,tylko płacę za to (obojętnie w jakiej formie,nie ważne czy z kieszeni,czy ze składki) i nikt mi nie robi łaski wykonując zabiegi,czy sprzątając w pokoju,albo będąc miłym przy przyjęciu,czy na wizycie.Osobodzień pacjenta szpitalnego to 128 zł (tyle do kasy wpływa z NFZ),do tego parking,telewizor,czajnik,leżak,czy też coś innego i podnosi się koszt do 150 zł. dziennie.Zazwyczaj mieszka się w pokoju 3-4 osobowym.W tym samym sanatorium pacjent prywatny płaci 120 zł za pokój jednoosobowy i wszystkie pozostałe rzeczy ma w pakiecie.A jeszcze wszyscy włażą mu przysłowiowo w ....4 litery.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: administrator »

Dziękuję bardzo za dotychczasowe wypowiedzi.
Zgodne z moimi oczekiwaniami są wypowiedzi na temat bazy zabiegowej. Nawiązując do tego, czy zauważacie Państwo zmiany w polskich sanatoriach? Czy ta baza się unowocześnia? Czy tak jak pytałem, odczuwacie Państwo inwestycje w tym zakresie? Lub czy wręcz przeciwnie, zauważacie zastój w rozwoju, degenerację budynków i sprzętu?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

W mojej ocenie baza zdecydowanie się unowocześnia.Nie zawsze tylko rehabilitanci idą z duchem czasu.Jest jeszcze wiele miejsc,gdzie kompletnie nie znają najnowszych technik i nie doszkalają się.
ODPOWIEDZ