Narodowe Święto Niepodległości - 11 listopada

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Narodowe Święto Niepodległości - 11 listopada

Post autor: forumowicz »

Jeśli Medi porównujesz dzisiejszą młodzież do tej z Twoich czasów to nie rozumiem czegoś.
Ja pamiętam szkołę stosunek do nauczycieli rodziców etc .A co mogą rządzący jak nacisk społeczeństwa na łagodzenie prawa jest już gorszym schorzeniem niż rak?
Nic nie mogą ,tylko uchwalać takie prawne bezprawie.
Miłego wieczoru :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

darek pisze: Od kilku lat mamy coroczną powtórkę z ROZRYWKI
Zastanawiam się Kto ,kto wydał zgodę na po południowy Marsz gdzie od ponad miesiąca było wiadomo ,że Uczestniczyć w nim Będą Grupy Kibiców , którzy na czas owego Święta Zawarli rozejm i wszystkie SIŁY SKIEROWALI przeciw Policji BO.......
Nie od miesiąca lecz od ponad 2 lat.
Zjeżdżają się "zielone ludziki" nawet z zagranicy.
Ich deklaracje dawno były znane.
Wyposażenie i tymczasowa baza w Stolycy tyż...
Tu nie idzie o zgodę na manifestację - przemarsz ale o zabezpieczenie bezpieczeństwa ich uczestnikom.

darek pisze: Zastanawiam się oglądając TVP -INFO , POLSAT czy TVN-24 co i dlaczego nie wyłapano tak nie wyłapano udających się na Marsz PROWOKATORÓW - wszyscy wiedzieli Kim sa Te osoby i Zaczynam podejrzewać ,że może i na rękę Organizatorom było ,że wśród manifestantów są i Oni.

Twoje "podejrzenie" znane jest od dawna - wystarczy zapoznać się z informacjami zamieszczonymi na innych publikatorach niż te, które wymieniłeś.
darek pisze: Zadam inne PYTANIE
Warszawiakom
CZY WY CHCECIE TAKIEGO MARSZU , gdzie 1/4 Warszawy jest do remontu bo ktoś Sobie ubzdurał ,że Jego MARSZ jest NAJWAŻNIEJSZY
Wszak był już jeden Prezydencki
ok
Rozumie ten Pan nie jest ich Prezydentem
może by tak wprowadzić referenda na temat zgody na manifestacje ?

Ogólnie wiadomo, że Marsz Niepodległości zaistniał wcześniej aniżeli późniejszy - prezydencki, który miał stać się konkurencyjnym i "NAJWAŻNIEJSZYM" ...

darek pisze: Szkoda ,że inne Nacje umieją Świętować swe Święto a my nadal jesteśmy w...
a może powrót do 22-lipca będzie mniej ludzi w Warszawie bo urlopy i nie będzie takiej mobilizacji tych od zadym

inne nacje naprawdę lepiej świętują...
u nas - oprócz wspomnianych manifestacji - niewiele się dzieje a przynajmniej niewiele się informuje o tych patriotycznych.
...
w południe przyjrzałem się ścianom sąsiadującym blokom i apartamentom - zero flag - poza "urzędowymi" na słupach elektrycznych...

darek pisze: a może powrót do 22-lipca będzie mniej ludzi w Warszawie bo urlopy i nie będzie takiej mobilizacji tych od zadym
a ileż to inaczej na świat spoglądąjących mruczy pod nosem - KOMUNO WRÓĆ...
Alice pisze: Warszawiak wywołany do tablicy.....w wiadomościach podają,że wśród zadymiarzy większość nie jest mieszkańcami Warszawy.
Ja Polka,nie Warszawianka,nie chcę ani takich zadym,ani takiego kraju,w którym jest tyle podziałów.
Gdybym była doradcą Prezydenta miasta ( Darku,może zostaniesz?) szkodami obciążyłabym organizatorów.
Żyjemy w kraju w którym jest wolność w organizowaniu wieców,marszów,zgromadzeń.Nie ma możliwości nie wydania zgody.
Inne przyjezdne,wybacz Darku,również ze Śląska też odbijają się niesmacznie mieszkańcom.
to już tak szybko policja zidentyfikowała lokalizacje adresowe chuliganów ?
będą sądy 24 godzinne ?

PS - Stolyczanie mają pecha - akuratnie - bo jest Stolycą nasza Warszawa.
To gdzie mają niezadowoleni manifestować ? Na Pustyni Błędowskiej ?

medi pisze: Nie oglądam tego co nam raczy pokazać nasza Najjaśniej Nam Panująca Telewizja bo ....pamiętam 3 maja ok.30 lat temu ,pamiętam bo byłam i widziałam na własne oczy ...my też byliśmy młodocianymi bandytami którzy nie wiedzieć dlaczego byli niezadowoleni z rządów ówcześnie panujących .Nie wszystko co nam podają media jest w 100% prawdą pamiętajcie o tym :idea: :!: :!:

wystarczyło, że nie napisałaś słowa "bandytami" w cudzym słowie i stało się niezrozumienie...
kruszynka pisze: Nie porównuj czasów i młodych ludzi bo porównania juz nie ma .To co było nie wróci ,czyli szacunek ,bo bandyci młodzi nie maja go. :evil:
Tak, czasy pełnego patriotyzmu już nie wrócą.
Kolumbowie ( można wpisać teraz każdy rocznik ) - niestety - nie tylko za zmywakami stoją.
Gorzej, że tych pielegnujących resztę patriotyzmu - wyśmiewa się - stawiając na piedestał pseudoeuropejskość jako dobro najwyższe.
Komuś na tym zależy.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jacky 6 nie pisałam o patriotyżmie tylko o bandytach młodych i ich zachowaniach.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Właśnie o to chodzi Kruszynko że media poprawne polityczne usiłują nam wmówić że to tylko garstka młodocianych chuliganów i bandytów a nie tłum zdeterminowanych młodych ludzi pozbawionych przyszłości .
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Medi :kwiat: moje dziecko też nie ma zagwarantowanej przyszłości, ale nie pojechało do Warszawy o nią "walczyć", bo takie zachowania są mu obce.,.. :evil: :evil:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

Moje też nie pojechały i ...wcale z tego się nie cieszę ,cóż ...brak ideałów ,Matka na moście w Warszawie szła w pochodzie na ZOMO-wców uzbrojonych w pały a dzieci ....szkoda gadać na ten temat .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Troszkę odbiegliśmy od Tematu jakim JEST Święto 11-Listopada.

ale muszę się jednocześnie Przyznać ja jestem odpowiedzialny za taki stan.
Tak to ja pozwoliłem oglądać moim synom filmy z Rambo -bo to takie męskie
Tak to ja przymykałem oko na ich BRAK Szacunku do Nauczyciela ( bo sam kilka razy dostałem linijałem w łapę
-Nigdy rodzic o tym się nie dowiedział )
Tak to ja zachłyśnięty pozwalałem ...

Ale na miły Bóg skoro w tym kraju w roku 2000 podczas meczu piłkarskiego Rozpoczęto rękami kibiców remont Stadionu Śląskiego w Chorzowie do dziś nie wyremontowany !!!
Zmieniło się kilku Premierów a Ustaw nadal BRAK
a KOBIETA tak Taka flegmatyczna brytyjka jednym podpisem doprowadziła do NAJBEZPIECZNIEJSZYCH stadionów na Świecie to Dlaczego od lat tego nie można ZMIENIĆ ?? w Polsce
Zresztą zadymy na stadionach występują TYLKO w POLSCE
Czyżby politycy byli w PORTFELACH Kibiców ..przypadek Klubu z Warszawy gdzie zawodnicy oddają Puchar POLSKI Głównemu kibicowi , czy kolejny z Poznania gdzie szef szefów Kibiców opluwa zwykłego kibica z rodziną ?
Jedna USTAWA i gwarantuję ,że Bezpieczeństwo jest od Najbliższego Meczu.
Skoro teraz pewne radio podaje ,że Straty wyniosły Kwotę X
NIECH płaci ORGANIZATOR a skoro Nie ON niech Płacą zatrzymani wg Moich wyliczeń wychodzi po 6500 - ujawnię straty 1 500 000 zatrzymano 240 prosty rachunek wplata do 48 godz niech składają się Koledzy rodzina znajomi-Proste
Bandytyzm można wyleczyć jak miało to miejsce w Angli wysokimi KARAMI Finansowymi
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

medi pisze:Moje też nie pojechały i ...wcale z tego się nie cieszę ,cóż ...brak ideałów ,Matka na moście w Warszawie szła w pochodzie na ZOMO-wców uzbrojonych w pały a dzieci ....szkoda gadać na ten temat .
A ja jestem dumna, że moje dziecko nie pojechało i nie jest to brak ideałów.Bo ideały ma i jest ambitne. W inny sposób stara się o godne życie i pracę dla siebie, bo ma trochę więcej (śmiem twierdzić) rozumu niż ci bandyci, którzy byli w Warszawie. Nie jest mu łatwo, ale nigdy nie posunąłby się do aktu chuligańskiego czy wręcz bandyckiego.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

zaczynam się obawiać, że część dyskutantów zakłada, że pod pojęciem bandytów w Warszawie kryją się manifestanci...
a nie chuligani rozbijający manifestację...
cóż społeczeństwo jest mocno podzielone - tak jak i spoleczność nie jednego forum...
każdy ma swój punkt widzenia - tudzież siedzenia...
...
tyle, że jak my daleko z takim egoizmem społecznym zajedziemy ?
nie obawiam się, że przyjdzie Moskal i zaś nas "rozbierze"...
on już nas "rozebrał"...
...
jest więcej niż pewne, że za rok historia świętowania się powtórzy...
i transmisje prezydenckie będą jeszcze piękniejsze ...
...
i liczebność kolejnego wielkiego polskiego miasta ( to statystyczna dywagacja ) będzie świętować...
ale Dzień Św. Patryka ...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: margot »

Jacky oprócz Św. Patryka to jeszcze Dzień Maku ...tak jak dzisiaj :D
ODPOWIEDZ