List otwarty

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Re: List otwarty

Post autor: nika7 »

Princi mnie nie musisz się bać, ale możesz stracić przez to koleżanki :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Niko pozwolisz , że w ostatni dzień Starego Roku odpowiem Ci krótko -

żadne ze spotkań nie było spotkaniem forumowym , do Szczawnicy przyjechałaś ,,po kryjomu" więc jeśli nie odpowiadało lipcowe spotkanie to w jakim celu zdecydowałaś się na Szczawnicę :?:
Tyle z mojej strony :)
Oby w 2015 roku było miło :D
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: krecik »

Spodobało mi się to co napisała Basia (basiat). Napisałaś to co większość z nas myśli, ale nie napisało o tym z różnych powodów. Na NS też nie jestem zbyt długo i mam mieszane odczucia. Nie wszystko co tu się dzieje mnie zachwyca, ale dotychczas nic nie wyprowadziło mnie z równowagi. Ostatnio mało tu piszę, bo jako emeryt mam ... mało wolnego czasu :lol:
Z jedną częścią wypowiedzi Niki jednak się nie zgadzam:
przez nika731207 » 31 gru 2014 10:36
"Ktoś zrobił krecią robotę żeby mi dokuczyć"
Nika wypraszam sobie takie insynuacje :!: :!: ja nie mam z tym nic wspólnego :lol: :lol: :lol:
Życzę Wam aby przyszły rok obfitował we wzajemne zrozumienie i wyrozumiałość :kwiat:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mylisz się Margot, odpowiadało mi spotkanie z Wami w Kazimierzu, wszystko zmieniło się kiedy pojechałam do Buska i dobrze o tym wiesz. A do Szczawnicy pojechałam na specjalne zaproszenie Kociu.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kreciku PRZEPRASZAM, nie Ciebie miałam na myśli :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Patrzmy na to nasze trudne życie z przymrużeniem oka lub przez różowe okulary. Lubię oryginalne żarty Maxa . widać super poczucie humoru i dystansu( pewnie i do siebie)Nikt nie nakazuje nam wchodzić na jaką nie chcemy stronkę .czasami trzeba przymknąć oko na sprawy które mogą nas denerwować . Przecież mamy prawo mieć inne zdanie . też czasami na PW dostaję pouczenia jak i co ma być lub to ,,że moja krytyka a bardziej spojrzenie na nie które tematy jest inne jak mojego nadawcy PW. Wiecej luzu proponuję w Nowym Roku. Ja przyznaje też czasami wchodzę na posty czysto Babskie( w dobrym znaczeniu ) i wisi mi czy komuś się podoba czy nie . Czasami lepiej o pogodzie czy śniadanku ( choć tu jestem rzadziej ) Nie mam takiego doświadczenia sanatoryjnego jak co po niektórzy(wcale nie zazdroszczę) forumowicze. czasami brak elokwencji w jakimś temacie . Człowiek nie jest Alfą i Omegą . Jak pisała Narewka jestem w tym wieku (choć zawsze młody :? )że do wszystkiego mam dystans i poczucie humoru. (inaczej już bym nie istniał) a na koniec to trzeba mieć dużo zdrowia ( a nam go ponoć brakuje)aby robić jakieś gierki ,podjazdy. Dzięki Bogu ,że w niczym takim nie uczestniczę . tym się brzydzę . zastanowić sie trzeba ,że życie mamy jedno i szkoda go na kłótnie ,Drugiego nie będzie (tu)na naprawę i przeprosiny tego co schrzaniliśmy. I to Tyle i aż tyle
P.S
Przyznaję ;nie podoba mi się pisanie dużymi literami i kolorowo ale to spokojnie w sobie znoszę . No bo musi mi się coś jednak nie podobać :o :? :? :? :lol: :lol: :lol: (byłbym ludzkim ideałem gdyby wszystko się podobało)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Niko nie znam Was i tego plusa dałam Tobie własnie przekornie wybacz :serce: :) Chce przez to pokazać że nic mnie nie obchodzą opinie ,kogo plusuje i za co i czy mądrze czy głupio .Chcę plusuję ,chcę piszę ,nie chce zamykam profil ,postepuję jak chcę .(może zacznę niebawem minusować jak sie podkurzę tak naprawdę) :lol: Mam takie prawo .Nie zgadzam sie natomiast na kłótnie ,sa nieeleganckie niczemu i nikomu nie służą.To ja byłam na pierwszym "forumowym spotkanku" To ja pierwsza chyba poznałam Mixa i Maxa :D To od naszych apeli by się spotkać przy okazji naszych indywidualnych pobytów w tej samej miejscowości te spotkania się zaczęły(była też cudna domówka) ;) :lol: .Byc może rozmineliśmy się potem w oczekiwaniach? A jakie one były zwyczajne i tak naprawdę wcale się nie rozminęliśmy.Oni chodzili swoimi znanymi tylko scieżkami :lol: ja swoimi ale spotykaliśmy się na salach tanecznych ;) :lol: a że oni tańczyli z kim innym a ja z kim innym i co ? i DUZE NIC :!: Moge powiedzieć tak,mogę dzisiaj porozmawiać z Maxem i Mixem ponieważ uszanowaliśmy chyba nawet podświadomie swoją "inność" w zachowaniach.
Człowiek ma taką
  • zdolność zapominania
.Dobrze że ją ma ,chyba warto o tym pomyśleć .Jeszcze nie minęło składanie życzeń a już są kłotnie? :shock: :shock:
Korzystajmy z daru zapominania co było nie ok ,życie jest tak nieprzewidywalne ,dzisiaj nie wiemy czyja pomoc może się nam przydać jutro .A może to będę ja ,lub ktoś z tego forum kogo trzeba będzie o nią poprosić?
Pozdrawiam raz jeszcze wszystkich serdecznie :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

NAPISZĘ TO DUŻYMI KOLOROWYMI LITERAMI

ZAMKNIJMY 2014 rok

Niech nowy ,który rozpocznie się za 11 godzin bedzie lepszy

dlatego też za Autorką postu tutaj i teraz

TYCH ,których uraziłem -Przepraszam
TYCH, których pomówiłem- PRZEPRASZAM
TYM ,którym coś OBIECAŁEM- PRZEPRASZAM
TYCH ,których zawiodłem -PRZEPRASZAM

Osobiście nie wiem czy za 12 miesięcy będę na tym Portalu Mogę za tydzień , miesiąc Zejść
ILE MI ZOSTAŁO
a ile Tobie Droga Koleżanko /Kolego ???

Czy poczujesz się lepiej ,że Ona czy On będzie Cierpieć przez Ciebie ?

Nie nie byłem podczas tych Świąt u Spowiedzi , nie nie poszedłem na Pasterkę bo aby tam iść MUSZĘ Siebie Naprawić a nie z OBŁUDĄ kolejny raz UKRAŚ bo w kącie tego parafialnego Kościoła jest konfesjonał i tam dostanę CZYSTĄ BIAŁĄ KARTKĘ i już po wyjściu będę mógł ją na nowo zaczernić.

NIE NIE JESTEM NAWIEDZIONY

Zamknijmy Wszyscy ten stary rok i TYM RAZEM rozpocznijmy z BIAŁA KARTKĄ
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Darku sensem spowiedzi jest po pierwsze rachunek sumienia (przed) po spowiedzi Żal za grzechy , Pokuta , Mocne postanowienie poprawy .w miarę możliwości nie popełniać ich więcej i naprawa krzywd jeśli takowe są . Tu jest sens . jeśli nie ma się chęci spełnienia tych warunków to rzeczywiście OBŁUDA i nie warto się spowiadać . Jestem Katolikiem i wierzę ,że Bóg jest sprawiedliwy i miłosierny i wybacza . I jeszcze jedno jeśli sobie coś postanowimy i o jeden grzech mniej to spowiedź miała sens .Dużo zdrówka i udanych wyjazdów sanatoryjnych dla Wszystkich. Takie moje spostrzeżenia wobec których nie mogę przejść obojętnie
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Witam wszystkich serdecznie... Basiu dzięki za list otwarty :kwiat: Ja także jestem tu od niedawna... ja mam problem z napisaniem tego co mi leży na sercu... bo chyba to nic nie da... Jednak magia forum działa i przyciąga tutaj, nie ważne kto kogo lubi, kto z kim i przeciw komu... to forum jest publiczne i każdy ma prawo się wypowiedzieć, mało tego nie każdemu wypowiedzi np. moje muszą się podobać. Lubię "Śniadanie" u Małgosi, lubię "Motto ..." jest jeszcze kilka tematów i spore grono forumowiczów których lubię, a którzy mnie nie ignorują i wspierają :D Dziękuję wszystkim za miłą wymianę zdań, za przychylność :kwiat: Przepraszam jeśli kogoś uraziłam... :kwiat:
ODPOWIEDZ