Jakosc wyzywienia
Re: Jakosc wyzywienia
Felice. Nie wiem ile sanatoriów zaliczyłaś, ja całkiem sporo. Z NFZ, prywatnie, różnie.
Pisałem we wcześniejszych postach, że nie jestem specjalnie wybredny w jedzeniu i
nie mam jakichś specjalnych wymagań pobytowych szczególnie gdy jadę z NFZ i naprawdę ten jazgot pod moim adresem
jest zbyteczny.
Jeżeli chodzi o Ciechocinek to jest tam co najmniej kilkanaście sanatoriów, a może i kilkadziesiąt. Są różne i
różnie są taktowani kuracjusze z NFZ. Byłem w kilku i mam skalę porównawczą. Ostatni pobyt był taki jak opisałem.
Trafiłaś na przyzwoite warunki to się ciesz, ale nie możesz twierdzić, że we wszystkich sanatoriach w Ciechocinku jest podobnie bo to nieprawda.
Z kontekstu Twojej wypowiedzi tak to można odebrać.
Pytanie było: "dlaczego jest różnie z wyżywieniem skoro wszystkie sanatoria otrzymują podobne pieniądze z NFZ".
Odpisałem więc co wiem na ten temat i tyle.
Sanatoria były, są i będą różne. Są dziadowskie i są przyzwoite i tak jest również w Ciechocinku.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Sanatoriów nie zaliczałam
Dlaczego piszesz o jazgocie pod twoim adresem? Myślę,że wypowiadaliśmy jakieś zdanie w temacie.Próbowałyśmy odpowiedzieć "dlaczego jest różnie z wyżywieniem". Ja tylko dodałam,że jest też inny element,narzekactwo....ale to nie było pod twoim adresem.
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
Jedzenie bywa różne i kuracjusze też bywają różni.Jedni narzekają na wszystko, inni nie reagują na wstrętne ochłapy.Napisałam co myślę,dlaczego uważasz,że nie wierzę w to co napisałeś? Przeczytaj moją wypowiedz,nie czepiaj się.
To nie były komentarze pod Twoim adresem,tylko dotyczące jedzenia w sanatoriach!
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
-
forumowicz
Bardzo zdrowy, dietetyczny posiłek
-
forumowicz
A Cermit, nie pień się, szkoda zdrowia
Kaszaneczka zwłaszcza swojskiej roboty(sklepowa też może być -tylko trzeba wiedzieć gdzie ją kupić) ,smażona z dodatkiem cebulki na małej ilości masełka ,plus młode ziemniaczki ,do tego zasmażana kapustka ew. mizeria to niebo w gębie -mniam ,mniamAve pisze:Nic nie przebije kaszanki smażonej w tłuszczu podawanej na kolację... brrr
Bardzo zdrowy, dietetyczny posiłek
-
forumowicz
-
forumowicz
Stokrotce zapewne chodziło o taki rodzaj masełka
Pozdrawiam