Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Re: Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Post autor: misio »

Witaj lope
Jeśli na skierowaniu napisali Ci „23 Szpital bla, bla bla” to będziesz mieszkał w pojedynce ale w piwnicy obok kotłowni, jest ciepło i zacisznie a 2-Jadwigi robią masarze :) :) :)
lope
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 lis 2011 21:43

Post autor: lope »

misio pisze:Witaj lope
Jeśli na skierowaniu napisali Ci „23 Szpital bla, bla bla” to będziesz mieszkał w pojedynce ale w piwnicy obok kotłowni, jest ciepło i zacisznie a 2-Jadwigi robią masarze :) :) :)
Domyślam się, że to dowcip.
Mimo wszystko współczuję.
pzdr
Donia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2010 13:05

Post autor: Donia »

Pokoik jedynka super! ale nie ma co liczyć ,dwójeczka to już luksus . W pokoju mało czasu spędzisz da się wytrzymać .
W zeszłym roku byłam w Szczawnie pani z którą byłam w pokoju widziałam się godzinkę może dwie w ciągu dnia : rano zabiegi,kawa i gazetka w kawiarni ,biegiem na obiad , spacerek , reszta zabiegów ,kawka i małe ciasteczko (jestem łasuch) potem siłownia ( w piwnicy budynku super)kolacyjka i zajęcia integracyjne w" podgrupach " do 21:30 i nie miałam siły słuchać nażekania ani skarg starszej pani . Tu jest basen na miejscu ,stoki narciarskie 'ośle łączki" !!!!!!!! blisko Praga - piwko u Szwejka miodzio . Pozdrawiam
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Witam wszystkich w ten świateczny wieczór,którzy byli i którzy będą leczyli się i wypoczywali w Lądku. Nie odzywałam się długo,ale było to spowodowane długim pobytem w szpitalu,operacją i rehabilitacją. Teraz mam nadzieję dołączyć do tych co w szpileczkach, na tańcach i po górkach. :D Kule precz!!! Mam nadzieję,że będzie tylko lepiej. A Lądek rzeczywiście śliczny!!! Żałuję tylko,że nie dane mi było skorzystać z wszystkich jego atrakcji. Ale wszystko przede mną. Wszak nie jestem napuszoną pańcią,ale ponoć miłą i sympatyczną 40-stką. ;) Najlepsze życzenia świąteczne dla wszystkich forumowiczów. :D Lopez o jedynkę w pawilonie nr .2 trudno bardzooo, ale dwójeczki są milusie,zawsze rażniej - Iwonko dziękuję za super towarzystwo,panom z pokoju 303 także! :D
jagoda***
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 23:21

Post autor: jagoda*** »

Czytam Wasze opinie i teraz spokojnie mogę jechać do Lądka. Jadę 25 stycznia 2012 i mam nadzieję, że pobyt będzie udany. A tak nawiasem, może ktoś ze Ślaska tez się wybiera w tym termnie?
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Miłego pobytu! Na pewno będziesz zadowolona, oby tylko towarzystwo dopisało miłe i wesołe. :D Wszak to karnawał,a w Lądku jest gdzie potańczyć. ;) A zimą jest tam na pewno pięknie.
jagoda***
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 23:21

Post autor: jagoda*** »

Małgosiu, czy mogłabyś dać parę rad , co i w jakich ilościacvh zabrać ze sobą ( ciuchy, kubki, reczniki ...itp. ) Nigdy nie byłam w sanatorium w zimie, zupełnie nie wiem jak się przygotować ,żebym nie musiała sie o nic martwić. Będę wdzięczna za każdą sugestię.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Witaj Jagoda piszesz że lubisz chodzić po górach więc napewno wiesz że zimą w górach ważne jest odpowiednie obuwie, skarpety- polar ale taki co daje ciepełko w sklepach sportowych ok.300zł , teraz wyprzedaże to może coś kupisz taniej.Kurtka nieprzemakalna, czapka szalik,rękawiczki,ciepły golf :) żeby było Ci cieplutko.Z ręcznikami co sanatorium to inne przydziały, ale jak masz wskazania do wodnych zabiegów to warto mieć swoje i szlafrok-o ile się mieszka i ma zabiegi w jednym budynku. Na gimnastykę podkoszulki getry -spodnie dresowe . A tańczyć lubisz :?: to zabierz to w czym lubisz tańczyć ,a weż koniecznie dobry humor i wszystko będzie dobrze. Pytaj -odpowiem życzę Ci dobrego wypoczynku pozdrawiam Bunia
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam, a ja się tak ubrałem na wyjazd do Lądka :)

Z pozdrowieniami misio :)
Załączniki
misio.jpg
ODPOWIEDZ