kujawiak Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
gosiaczek63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2015 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Re: kujawiak Inowrocław

Post autor: gosiaczek63 »

mala 37 pisze:Ania1701 proszę powiedz mi do której muszę wstawić się w KUJAWIAKU..?.Zaczynam turnus 17 marca 2016... :) z góry dziekuję ...Pozdrawiam ;)
witaj,postaraj się być jednak rano,ja byłam już o 7 rano i szybciutko wszystko załatwiłam a parę godzin pózniej były już tłumy a więc sama wybierz jak uważasz :)
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2013 08:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ania1701 »

mala 37 pisze:Ania1701 proszę powiedz mi do której muszę wstawić się w KUJAWIAKU..?.Zaczynam turnus 17 marca 2016... :) z góry dziekuję ...Pozdrawiam ;)
mala 37 witaj :kwiat:
Otóż osobiście uważam, że lepiej być w miarę wcześniej, ja o 10 30 już byłam po wizycie u lekarza, pielęgniarki, czekałam tylko na kartę z planowania , choć kuracjusze zjeżdżali do późnych godzin popołudniowych. Będąc wcześniej masz możliwość wyboru pokoju, pokoje z liczbą nieparzystą mają posiłki wcześniej tzn śniadanie 7 30, obiad 12 30 , kolacja 17 30, a co za tym idzie wcześniejsze godziny zabiegów, ale też masz więcej czasu po kolacji. Pokoje nieparzyste śniadanie 9 00, obiad 14 00, kolacja 19 00, więc sama oceń co dla Ciebie lepsze i w razie czego proś grzecznie panią lub pana o dany pokój..... ;) :) , albo najlepiej zadzwoń wcześniej jak ja to zrobiłam i zarezerwowałam, udało się.
Dla ZUS oficjalnie jest parter i pierwsze piętro. Choć ja mieszkałam na 4 piętrze ;) .
Pozdrawiam serdecznie i pytaj jak coś jeszcze chcesz wiedzieć. Nie zaglądam teraz na forum NS tak często jak przed wyjazdem, ale postaram się odpowiedzieć.
Ania
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Aniu, to jeszcze ja mam pytanie. Czy pokoje na parterze i I piętrze różnią się czymś od tych na IV? Piszesz, że rezerwowałaś pokój. Czy rezerwowałaś jedynkę, czy rezerwacje dotyczą też dwójek? Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

emik pisze:Aniu, to jeszcze ja mam pytanie. Czy pokoje na parterze i I piętrze różnią się czymś od tych na IV? Piszesz, że rezerwowałaś pokój. Czy rezerwowałaś jedynkę, czy rezerwacje dotyczą też dwójek? Z góry dziękuję.
emik pokoje na parterze i 1 piętrze są przed remontem, standard trochę gorszy, lodówka na korytarzu, na 4 p lodówka w pokoju, , choć nie wiem czy we wszystkich, ja miałam,poza tym biurko, stoliczek ,2 dosyć wygodne tapczany, jedyny minus mało pojemna szafa :lol: , pozostałe warunki opisałam już we wcześniejszym poście.
Ja rezerwowałam 2, dla zus nie ma jedynek, choć możesz próbować, a nuż się uda ;) jedna z koleżanek otrzymała. To tyle
Pozdrawiam :kwiat:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Dziękuję, Aniu. To jeszcze jedno. Czy rezerwowałaś pokój ze wskazaniem piętra, czy tak przypadkowo dostałaś to czwarte?
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

emik pisze:Dziękuję, Aniu. To jeszcze jedno. Czy rezerwowałaś pokój ze wskazaniem piętra, czy tak przypadkowo dostałaś to czwarte?
prosiłam o 2 piętro, pani sama zaproponowała 4 i było ok :) , Na drugim był remont, więc dobrze się stało.
pozdr
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Droga Aniu, dla ZUS również są jedynki. To wynika z wytycznych ZUS, sanatorium musi je spełnić aby podpisali z nim umowę. Pokoje na pierwszym piętrze tez były po remoncie. Przynajmniej niektóre.
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Casandra pisze:Droga Aniu, dla ZUS również są jedynki. To wynika z wytycznych ZUS, sanatorium musi je spełnić aby podpisali z nim umowę. Pokoje na pierwszym piętrze tez były po remoncie. Przynajmniej niektóre.
Droga Casandro :) , może Ty o tym wiesz , że są jedynki również dla Zus. Recepcja jak tez pielęgniarki informują, że jedynek nie ma. Ja takowe informacje i nie tylko ja otrzymałam. Choć jak wiadomo zdarzają przypadki, że ktoś dostaje jedynkę.
Dzięki za informacje dotyczące pokoi na 1 piętrzę, a nuż komuś będą przydatne. Ja o nich nie wiedziałąm :lol:
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Droga Casandro :) , może Ty o tym wiesz , że są jedynki również dla Zus. Recepcja jak tez pielęgniarki informują, że jedynek nie ma. Ja takowe informacje i nie tylko ja otrzymałam. Choć jak wiadomo zdarzają przypadki, że ktoś dostaje jedynkę.
Dzięki za informacje dotyczące pokoi na 1 piętrzę, a nuż komuś będą przydatne. Ja o nich nie wiedziałąm :lol:
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:[/quote]

Informacja o ilości jedynek jest na ogólnodostępnej stronie ZUS : zus.pl/prewencja -należy wybrać z panelu po lewej stronie "Prewencja rentowa" a później poszukać w treści i kliknąć w aktywny temat "Programy rehabilitacji leczniczej w systemie stacjonarnym" tam są szczegółowo opisane warunki, jakie musi spełnić sanatorium (PDF).Sądzę że muszą się do nich stosować. :)
Nie udało mi się wkleić linka.

również Cię pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Casandro przepisy swoje , życie swoje, ale dzięki za inf. :kwiat: