Witam.dzwoneczek09 pisze:Czy sanatorium Budowlani i sanatorium uzdrowiskowe, to jest to samo sanatorium?woytek pisze:Byłem na turnusie w sanatorium Budowlani.Bazę zabiegową mają taką sobie-ale to się zmieni w tym roku rusza budowa nowego pawilonu-potrwa dwa lata,ma być wypas-panie rehabilitantki przesympatyczne.Pokojówki przemiłe uczynne ,ręczniki można wymieniać w razie potrzeby a nie przydziałowo dwa razy na turnus podobnie z pościelą .Wyżywienie :dużo smacznie ,kilka diet,przez 24 dni nie powtórzyło się drugie danie.Czas wolny mocno urozmaicony dla każdej grupy wiekowej coś się znajdzie.Bufetno mogło by być lepiej, ale jest to co trzeba do rozluźnienia podczas się przed tańcami .Standard pokoi w części sanatoryjnej nie odbiegający od innych placówek tego typu.Położenie ośrodka blisko j. Necko-bardzo blisko i z 500m do j. Białego.Najbliższy sklep 5 min. spacer. 15 min do pralni 10zł/kg. Odległość od miasta 20 min spokojnego spaceru wzdłuż jeziora.Polecam to sanatorium.
A tak w ogóle, to ile jest sanatoriów w Augustowie?
Byłam w tym budynku kilka razy, jako dziecko, na wczasach z rodzicami i później na wczasach z rodziną w 2006 r. Pamiętam rozkład tego budynku, na samym dole była baza rehabilitacyjna.
Nie wiem, czy coś się zmieniło lecz, jak pamiętam po schodkach schodziło się nad jezioro Białe, a do sklepu przechodzi się alejką przez las i przez ruchliwą ulicę, którą jeżdżą samochody do Terespola. Byłam również nad Neckiem - dużo później , w domkach. Pozdrawiam.