Dlaczego się oszukujmy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Dlaczego się oszukujmy

Post autor: forumowicz »

kruszynka2 pisze:Casandra jakie wczasy ? Piszesz koniec sanatoriów dla zdrowych osób i takie bla blanie wkoło Macieju. :(
Sanatoria to nie wczasy pewnie nie byłaś i piszesz o czymś o czym nie masz rozeznania.
Tak zdrowi jeszcze w pewnym procencie powinni jechać i takie osoby kierują lekarze by mogły sie rehabilitowac ,by mogły funkcjonować, pracować ,by nie pobierali ci ludzie rent ,by byli przydatni w społeczeństwie .Po co niby miałoby się kierować kogoś ,kto nie rokuje juz w sensie poprawy zdrowia?o wtedy byś grzmiala :shock:
Zanim się zacznie pisać trzeba nieco pomyśleć a nie pisać by pisac.
no właśnie byłam , widziałam i dlatego piszę . A Ty zanim cos napiszesz przeczytaj cały watek bo zanim zacznie się coś pisać to trzeba nie tylko pomyśleć ale tez zapoznać się z tematem.
forumowicz

Każdy widzi to co chce widzieć ,ty zapewne widzisz czego inni w liczbie całego turnusu nie widzą. Niektórzy tak mają na tych ,,wczasach,, :o :lol:
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

A dla mnie sanatorium to są takie trochę wczasy. Oprócz rehabilitacji przecież miło spędzam czas, odpoczywam, nie myślę o pracy ( no dobrze- staram się ;))
Nie widzę w tym nic złego.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

nie dajmy się oszukać...

Post autor: jacky6 »

Darek zasygnalizował ciekawy temat...
FWP a sanatoria ...
Trzeba będzie go odkurzyć...
:mrgreen: :ugeek:
forumowicz

Moje spostrzeżenie w ciągu 30 min ćwiczeń na Atlasie kilka osób podpisało karty i zniknęło niczego nie ćwicząc :shock: uważam .ze jest przyzwolenie kadry rehabilitacyjnej w sanatorium i to odbywa się sprawnie i z wyrozumiałością :shock:
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Jak byłam w Świnoujściu ;) tam tylko zwolnieni z zabiegu mogli być Ci co mieli zaświadczenie od lekarza ;) A jak nie poszli na zabieg to za niego płacili karę pieniężną i to sporo koło 70zł. ;) Więc każdy pilnował nawet gimnastyki....Pierwszy raz spotkał się z takim podejściem do zabiegów...Bo gdzie indziej to jest tak jak pisała AgaC.....Więc co leprze regulamin czy swoboda????
forumowicz

By opowieści jakoby sanatoria to były ,,wczasy,,,a nie pobyt rehabilitacyjny przestały krążyć moim zdaniem tak powinno być jaj Niania piszesz.
Zdązam na zabiegi ,czasami posiłek zawalę :o :lol: zdązam na tańce i inne :oops: :D I jest ok ,ale pewna pani tutaj gdzie jestem jest po drinkach od samego rana :shock: i tak podpisuje tę kartę ,moim zdaniem powinna dostać AUT na wjazd oczywiście .Może odwyk a nie NFZ-towski wyjazd? :evil:
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bo co niektórzy w sanatorium myślą że bycie na fali to mają wzięcie. :lol: Ale i nieraz są tematem przy stoliku :roll: ...Jak to stare powiedzenie sanatoryjne.. spuszczone ze smyczy to szarżuje...Dlatego ja też jestem za rozwagą ,,, W końcu tam jadą dorośli ludzie i schorowani...Chyba że co nie którzy porostu chorobę sobie wymyślają by korzystać z darmowego wypoczynku......
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Ileż to ludzi czeka na wyjazd do sanatorium aby naprawdę poprawić swoją formę? Jak widać część z nich to typowi ''wczasowicze'', którzy po prostu chcą się wyszaleć urwani ze smyczy :evil: Dlaczego jedni potrafią przyjść na zabieg zgodnie z grafikiem i wykorzystują wszystkie zabiegi? Chyba po to się jedzie do sanatorium? Dla nich czasem jest tych zabiegów za mało a są leniuchy co tylko podpis i fruuu.... Potem się biorą opinie o tym ''co się tam wyrabia''... Dlaczego kadra na to pozwala? Bo chcą mieć czas wolny? To się zwolnić z pracy i luz.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

agunia3 pisze:Ileż to ludzi czeka na wyjazd do sanatorium aby naprawdę poprawić swoją formę? Jak widać część z nich to typowi ''wczasowicze'', którzy po prostu chcą się wyszaleć urwani ze smyczy :evil: Dlaczego jedni potrafią przyjść na zabieg zgodnie z grafikiem i wykorzystują wszystkie zabiegi? Chyba po to się jedzie do sanatorium? Dla nich czasem jest tych zabiegów za mało a są leniuchy co tylko podpis i fruuu.... Potem się biorą opinie o tym ''co się tam wyrabia''... Dlaczego kadra na to pozwala? Bo chcą mieć czas wolny? To się zwolnić z pracy i luz.
Popieram Twoją wypowiedz ;) pozdrawiam
ODPOWIEDZ