Malwa Ustroń-Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mirek_w
Na forum od: 05 wrz 2021 21:57
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Re: Malwa Ustroń

Post autor: mirek_w »

Witaj andrzej1955 ,słuszna uwaga ,dzięki, "panią" lupę znam od dawna.
A jednak może odezwie się ktoś kto tam był, i podpowie coś w temacie parkingu.
lolita++
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2021 13:25

Post autor: lolita++ »

Witam ,
Byłam w lipcu/sierpniu było super. Zabiegi na miejscu , jedzenie OK, okolica przepiękna. Radzę zarezerwować pokój telefonicznie . Parking płatny 150 zł za cały pobyt - tel. [] - przemiły Pan parkingowy z pewnością Ci pomoże . Życzę udanego pobytu ( codzienne tańce na miejscu ) :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2021 09:36 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto nr tel.
mirek_w
Na forum od: 05 wrz 2021 21:57
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: mirek_w »

Dzięki lolita++ , jestem trochę uspokojony twoją opinią.
Niektóre wcześniejsze wpisy były niepokojące , w końcu to ma być wypoczynek a nie walka o przetrwanie.

Dzięki jeszcze raz.
Pozdrawiam
lolita++
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2021 13:25

Re: Malwa Ustroń-Zdrój

Post autor: lolita++ »

Mam nadzieję , że będziesz zadowolony mirek_w . Napisz po powrocie jak było .
Wspaniałego wypoczynku : :)
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: andrzejm1954 »

Pewnie wiele się zmieniło od 2021 roku. Może Ktoś napisze i zaktualizuje "Malwę".
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To przecież niemożliwe aby po 2021 roku Malwa nie była "w użyciu" prze Uczestników Forum. Napiszcie coś nowego Kochani. :roll: :kwiat:
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kama »

Witaj andrzejm1954! Ja również szukam aktualnych informacji na temat Malwy! Dostałam skierowanie na marzec! Może jakaś osoba zdecyduje się napisać parę słów! Pozdrawiam!
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Co do miejscowości Ustroń to bardzo mi się podobało. Byłem po raz pierwszy i myślę, że nie po raz ostatni. Pogoda jak na październik dopisała i to chyba w największym stopniu zdecydowało o moich bardzo pozytywnych odczuciach. Każdą wolną chwilę wykorzystywałem do tego aby "pochodzić po górach". Pokój w zasadzie służył mi tylko jako sypialnia. Co do Malwy to ocena pozytywna. Zabiegi na dobrym poziomie. Fizykoterapeuci bez zastrzeżeń. Przy stoliku na stołówce było nas 6 osób
i Wszyscy zgodnie podkreślali, że i im bardzo smakuje. Winda rzeczywiście mała i dla Kogoś Kto ma kłopoty z poruszaniem się może stanowić pewne utrudnienie. Wszystkie zabiegi na miejscu. Kawiarnia (poza poniedziałkiem) wraz z dostępną parkietoterapią na parterze budynku. Do wykorzystania nowoczesna grota solna. Jedyny minus to brak basenu ale jest rozwiązanie. Obok w sąsiedniej piramidzie "Złocień" jest basen solankowy z sauną na podczerwień. Można po wykupieniu karnetu korzystać po południu. Panie w recepcji pomocne, uprzejme i sympatyczne. Szczególnie Pani Kierowniczka Wiesława bardzo życzliwa i z dużą empatią. Jak dla mnie pobyt w Malwie bardzo udany i do powtórzenia w przyszłości. :P
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kama »

Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź!
ODPOWIEDZ