Sanatorium WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
J0lik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 08:52

Re: Sanatorium WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG

Post autor: J0lik »

Dziekuję Halkow za informacje .
A może ktos jedzie od 4-03- ?
J0lik
Kuracjusz
Kuracjusz

WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG

A teraz opinia dotycząca tego CUDOWNEGO ośrodka jakim jest Willa Fortuna .
Nazwa bardzo ładna i nic poza tym . Warunki mieszkanie bardzo złe . Pokoje
dwu osobowe przerobione na 3 , ciasno bardzo , jak trzeba przejść to jedna osoba musi siedzieć.
Dodatkowo posiłki skandaliczne np na śniadanie plasterek cieniutki jak mgła wędliny , zapyziała
kiełbasa biała i śmierdzący ogórek z beki . Kolacje podobne .Jak nieraz jest ciasto to drożdżowe z zakalcem .
Nie ma żadnych sałatek robionych wszystko jest ze słoika .Ohyda !!!!!
Trafił mi się pobyt świąteczny i to co nam podali to nie do opisania . Rozmawiałam z wieloma osobami z innych
ośrodków i jestem bardzo zdziwiona jak to może być jedno NFZ a posiłki tak dramatycznie różne.
Jeszcze napisze kiedyś więcej ale już teraz ostrzegam jeżeli tylko możecie to zrezygnujcie z tego obiektu
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

...
oj Jolik zaniepokoiłas mnie !!!
wprawdzie do mojego wyjazdu do w/w Osrodka jest jeszcze.30 dni ,ale wczesniejsze opinie dotyczace tego sanatorium opisywane przez Halgow (przepraszam jeżeli popełnilem ..literowke ) były troszke inne
Dlatego bardzo prosze o opinie dotyczaca tak zakaterowania Pani Halgow -opisywała ,że pokoje sa raczej przestrone i 1 z 2 budynków to odpowiednio bodajze 1 i 2 natomiat drugi to 3
Czy coś się az tak zmienilo w ciagu miesiaca luty -marzec
Kolejna sprawa jeżeli jest az taki problem z wyżywieniem to może już dzis dać informacje do Regionalnych Funuszy o sprawdzenie w/w Osrodka jak i Nadzoru w woj zachodniopomorskim bo standarty MUSZA Byc chyba zachowane We wszystkich Ośrodkach
Generalnie choć jadę z NFZ ale ktos za Mój pobyt ..płaci -Jak rownie sam placac Skladki do NFZ !!!
Bardzo proszę o opinie
-dziekuje
J0lik
Kuracjusz
Kuracjusz

Panie Darku nie wszystkie pokoje są tak małe jak nam się trafiło, są też większe
ale widocznie trzeba mieć szczęście żeby taki otrzymać . 2 osobowe są zarezerwowane
dla małżeństw.
Co do jedzenia to nie ma porównania z innymi sanatoriami . Zabiegi są na miejscu
i to tylko jest na plus . Nie liczyłabym na inne opinie dlatego że średnia wieku jest
ok 65- 70 lat a takie osoby raczej tutaj nie zaglądają . Chociaż .... ale ja szukałam przed
wyjazdem opinii i tylko konkretnie pisała halkow. Z tego widać że ile osób tyle opinii.
Co do interwencji to wczoraj wściekły kuracjusz zaniósł do recepcji nóżkę z kurczaka
ale wyglądała jak z małego ptaszka co zaserwowali nam na obiad i wiem że pisali protokół .
No i oczywiście nieśmiertelne śmierdzące ogóry z beki brrrrrrrrrr codziennie .
Kuracjusz narzekają ale nikt nie odważy się zadzwonić do NFZ
Pozdrawiam
halkow
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2012 16:56

Post autor: halkow »

Witam. W tym sanatorium byłam w marcu. Z tym zakwaterowaniem to proszę nie przesadzac. Owszem są pokoje mniejsze i większe, ale juz takiej tragedii to nie ma. W pierwszym budynku są pokoje 2 osobowe i pokoje studia z balkonami, a w drugim 2 i 3 osobowe oraz jedynki. Mieszkałam w pokoju 2 osobowym o mniejszym metrażu z koleżanka wymijać się nie musiałam.( w pokojach 2 osobowych mieszały nie tylko małżeństwa). Uważam ze warunki lokalowe są dobre, a nawet bardzo dobre.Z jedzeniem bywało różnie, jest monotonne ale nie tak tragiczne jak opisała Jolik. Jeśli ktoś jedzie i spodziewa się frykasów to powinien wykupić sobie prywatne pobyty. Nie wieżę, że w ciągu miesiaca tak się wszystko zmnieniło na gorsze, chyba że kuracjuszka wymagajaca. Panie Darku proszę się nie obawiać nie taki diabeł straszny jak go malują. Życzę miłego pobytu.
J0lik
Kuracjusz
Kuracjusz

Mieszkałam w pierwszym budynku w pokoju 3 osobowym .
Nie jestem wymagającą osobą , pisałam że porównaliśmy
posiłki z sanatoriami obok i u nas było "dno"
Jeżeli ktoś uważa że śledż z cebulą , jabłkiem na zimno i do tego
ziemniaki na obiad to pycha to współczuję .....
halkow
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2012 16:56

Post autor: halkow »

Nie pisałam, ze jedzenie jest dobre. Było monotonne i mało urozmaicone. Miałam dietę cukrzycową i nie mogłam za wiele wymagać. Ale takich obiadów jak pisałaś u nas nie było. jedynym dniem gdzie nie jadłam drugiego to był piątek i była ryba gotowana. Ale były surówki i to bardzo smaczne i w większej ilości. Dlatego się dziwię, iż w ciągu miesiąca tak mogło się zmienić. Wyżywienia nie możesz porównać z sanatoriami obok bo byłaś w szpitalu uzdrowiskowym, a nie w sanatorium.A stawki żywieniowe nieco się różnią, tak nam tłumaczono- nie wiem na ile to prawda. Ja mieszkałam w drugim budynku pod 46 i byłam z zakwaterowania zadowolona. Pozdrawiam wszystkich sanatoryjnych.
Awatar użytkownika
nana
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2012 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: nana »

Witam
Byłam na turnusie poszpitalnym w ramach NFZ w Willi Fortunie. Wyjazd wspominam jako mega udany, zabiegi są na miejscu, obsługa- recepcja bardzo miła. Na basen solankowy dochodziłam do Domu Przyrodoleczniczego nr 1, tak więc mają umowę z tym obiektem na zabiegi w basenie ( gimnastyka), pokoje są różne, ale bardzo ładnie odnowione, jedne z balkonami 3- pokojowe z łazienką, inne typu studio bez balkonu. Niestety nie ma pokoi jednoosobowych. Grupa, z którą przebywałam integrowała się poza budynkiem :) ponieważ nie ma w Willi kawiarenki, nie sądzę aby był to problem w okresie wiosenno - letnim. Jedzenie było dobre, nikt nie narzekał na dwie zmiany. Lekarze ok. Proszę pytać chętnie odpowiem na pytania, ja jadę w sierpniu do NIWY w Kołobrzegu mam nadzieję że wyjazd okaże się równie udany.
Awatar użytkownika
nana
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2012 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: nana »

Zapomniałam dodać, że na pobycie poszpitalnym w Willi Fortunie byłam w 2009 roku, nie mogę jednak gwarantować że się nie zmieniło. Ktoś powyżej pisał że były jedynki, ja takich nie kojarzę w ogóle
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Tak "Droga Nano" ale Ty opisujesz Sanatorium w roku 2009 i ówczesny Stan a tutaj w przeciagu 2miesiecy były 2 Panie ,które zgoła odmienie wyrażają osad na temat w/w Sanatorium.
Dlatego generalnie czekam jeszcze ewentualnie na Opinie Dokładne a nie tylko pobierzne -tak aby wszystko było JASNE
ODPOWIEDZ