Krynica Zdrój Nowy Dom Zdrojowy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Krynica Zdrój Nowy Dom Zdrojowy

Post autor: Selene »

Witaj Andrzeju :)

Ależ ja się nie gniewam. :) Z rumieńcem na twarzy jest mi do twarzy. :lol:
Ja po prostu staram się czytać każdy tekst ze zrozumieniem. To takie skrzywienie zawodowe.
Np. wyłapałam również to, że nasza pogodna Pogodynka miała wczoraj urodziny.
Andrzeju czy możesz mi powiedzieć kiedy wyjeżdżasz, w niedzielę czy poniedziałek?

Miłego wieczoru
Selene :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witam :)

Niespełna kilka dni temu wróciłam z Krynicy. Nowy Dom Zdrojowy wbrew nazwie nie jest taki nowy ale pięknie położony przy deptaku tuż obok pijalni.
Jest to bardzo duży 3 piętrowy budynek, przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Są 2 windy ( bardzo wolne ).
Pokoje 1, 2 i 3 osobowe typu studio z pełnym węzłem sanitarnym. W pokojach telewizor, szklanki, talerzyki, sztućce, w niektórych lodówki.
Czajnik do gotowania na korytarzu. Baza zabiegowa w budynku ale zabiegi odbywają się również w oddalonym o ca 300m Starych Łazienkach.
Wi-fi na parterze w holu ale jest również ogólnie dostępny komputer z dość szybkim przesyłem.
Z parkowaniem samochodu jest duży problem. Miejsc parkingowych jest kilka i są w cenie bo 20 PLN za dobę.
Wyżywienie nie dla podniebienia smakosza, typowo sanatoryjne ale wystarczające z możliwością dokładki. Są również diety z dietą 1000 cal włącznie.
Przed wejście na stołówkę jest zamieszczony plan wycieczek i jest ich mnóstwo. Nie sposób ich wszystkich wymienić.
I to co Was interesuje najbardziej: jak załatwić pokój 1 osobowy - telefonicznie dla kuracjuszy NFZ pokoju zarezerwować nie można.
Jedyny sposób to przyjazd dzień wcześniej - opłata 40 PLN. Tą informację uzyskałam od Pani w recepcji. A pokoi 1 osobowych jest sporo.

Pozdrawiam i życzę udanej kuracji
Selene :)
srilanka
Na forum od: 09 lis 2012 12:35

Post autor: srilanka »

Witaj Selene,

W grudniu br. wybieram się do NDZ w Krynicy przez NFZ i bardzo zależy mi na pokoju 1osobowym. Stąd moje pytanie - co masz na myśli pisząc "opłata 40 pln" - za ten jeden dodatkowy dzień, czy za każdą dobę w pokoju 1os? Skontaktowałam się już z recepcją i póki co nie udało mi się tego potwierdzić, powiedziano mi, że miejsce dla kuracjuszy z NFZ przydziela pielęgniarka oddziałowa, tej z kolei nie zastałam, więc stoję w miejscu. Każda informacja będzie dla mnie cenna:)
Poza tym, czy mogłabyś może napisać coś więcej o harmonogramie zabiegów? W soboty również się odbywają czy jest wolne:)

Z góry dziękuję i pozdrawiam:)

Srilanka
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Wprawdzie pytanie skierowane do Selene,ale odpowiem,Fakt,ze pokoje przydziela siostra odziałowa/bardzo miła i kompetentna/ale przyjechalam dzien wczesniej i nie było w niczym problemu,nawet z jedynką.Pozdrawiam serdecznie i skręcam z zazdrosci- Krynica to jest TO.
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

A jeszcze o zabiegach...zabiegi miałam super rozplanowane.Soboty były wolne.
srilanka
Na forum od: 09 lis 2012 12:35

Post autor: srilanka »

dziękuję bardzo za info:) Zdam relację po powrocie:)
graza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2011 19:37
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: graza »

Witaj ,w czerwcu korzystałam z kuracji w NDZ w Krynicy . Było super ,piekna pogoda ,fajni ludzie i uroki miejsca Przyjechałam dzien wczesniej i takze udało mi sie dostac 1 os pokoj.Przydział odbywa sie od godz 14 ,więc nie ma co przyjezdzac wczesniej.Potwierdzam siostra oddziałowa bardzo fajna . Jedynke miałam super ,jesli chciała bys wiedziec jaki numer pok to był pisz na PV. Zycze fajnego pobytu
ODPOWIEDZ