Prognoza oczekiwania na sanatorium a sezon letni.

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

sanatorium w sezonie letnim...

Post autor: jacky6 »

zawsze są sposoby, są metody...
dla chcącego nic trudnego...
poza tym sezon letni stwarza wielką szansę by pobyt w pokoju ograniczał się tylko do spania i przepakywania się...
licząc na towarzystwo przyjeżdżające bez pił do drzewa...

:mrgreen: :ugeek:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Prognoza oczekiwania na sanatorium a sezon letni.

Post autor: iwcia »

Wszystkie niewygody, piły it.sa niczym w porownaniu z letnim, słonecznym powietrzem, morską bryzą czy widokiem gor ;)
ela66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2012 09:57

Post autor: ela66 »

Dziewczyny nie ma co się denerwować bo w mazowieckim funduszu oczekuje się 24 miesice ale w sezonie letnim jest poślizg bo miejsca sa zablokowane na pobyty prywatne,więc jeśli kwalifikację nad morze to czekasz jeszcze dłużej,ajeśli w tereny nizinne to otrzymasz za 18 miesięcy ot i cała tajemnica.Szkoda czasu na wycieczki do NFZ bo to nic nie da tam tylko w okienku przyjmą papiery i postawią pieczątkę,a do przydziału to są inne osoby,szkoda czasu i zdrowia.Ale być może stanie się cud i się coś odmieni na lepsze.życzę powodzenia.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

grazynamackowiak pisze:Witam byłam w sezonie letnim na turnusie rehabilitacyjnym w ośrodku rehabilitacyjno wypoczynkowym Adhara Sarbinowo Morskie od 29 .07.13 do 12.08.13 .Ośrodek położony 100m. od morza ,widok na morze z każdego okna .Zakwaterowanie pokoje 2 osobówe z balkonami z sprzętem plażowym wyżywienie też super śniadanie stół szwedzki .Rano codzienna rehabilitacja zabiegi codzienna super pogoda pozwoliła nam na codzienne plażowanie wieczorne spacery nad brzegiem morza zachody słońca .Kierownik turnusy organizował nam wycieczki do Kołobrzegu rejsy statkiem wycieczki do Mielna Gąski Chłopy zwiedzanie z przewodnikiem Sarbinowa .Codzienne imprezy w pleneże grille imprezy potańcówki przy orkiestrze .Zakończenie pożegnalnym tortem szampanem nigdy nie byłam na takiej supernowej rehabilitacji zastanawiam się czy w okresie letnim jeszcze pojadę .polecam letnie wyjazdy szystkim kuracjuszą .
Za obszerny opis osrodka i turnusu tehabilitacyjnego pieknie dziękujemy :D .Ale zakladając ten temat raczej nie to miałam na mysli. ;) ;)
Wszystkich pragnących podzielić się uwagami na temat pobytu w uzdrowisku, zapraszamy do działu "Ocen sanatorium".
Pozdrawiam :kwiat:
Ostatnio zmieniony 18 maja 2014 12:41 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dzięki Iwcia, już przeniosłem ten "zaplątany" tu wpis.
ODPOWIEDZ