Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam,złożyłam wniosek 25 maja 2010 r.A na początku kwietnia otrzymałam skierowanie z datą 1 czerwca 2011r. Jestem z pomorskiego,złożyłam wniosek po upływie 18 miesięcy od powrotu z poprzedniego sanatorium.U nas jest problem by otrzymać wniosek przed upływem 2 lat,może dlatego czekamy tylko 12 miesięcy na "przydział".
Serdecznie pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
Mam takie pytanie,dostałem już potwierdzenie zarejestrowania skierowania tylko !!!!!! w oparciu o analize dokumentacji lekarz NFZ przyznał mi profil leczenia
CHOROBY REUMATOLOGICZNE,a ja mam problemy w innym kierunku leczenia(uznana pylica-jako choroba zawodowa) i nie miałem może dzięki bogu dotychczas problemów reumatologicznych .Czy można to jakoś wyprostować ,jak dojśc do tego kto się pomylił ,czy może przy weryfikacji da sie to zmienić ?
Witam.
Jestem z woj. mazowieckiego. W sanatorium byłam w lipcu 2010r. W marcu wysłałam skierowanie do NFZ. Dziś odpowiedź - zakwalifikowana, a przede mną 78 000 oczekujących w kolejce. Niemożliwe więc, by ktoś co roku jeździł. No chyba że na zmianę: jednego roku z ZUS-u, drugiego z NFZ. Znam takich, którzy tak jeżdżą.
Hej.Ja zlozylam wniosek w grudniu 2009 zaraz po tygodniu dostalam odpowiedz na tak.Jade do sanatorium w sierpniu 2011.Jak widac czekalam 18 miesiecy.Jestem Warminsko-mazurskie.Pozdrawiam bebe
Witam.Poniewaz jestem z Mazur i mieszkam nad jeziorem to morze mnie nie kreci.Chyba pomysleli podobnie i dostalam sanatorium w gorach, Jade do Piwnicznej Zdroj.Pozdrawiam.
Witam! Złożyłam wniosek do NFZ 6 lipca 2011.Leczenie po szpitalne .Pani przez telefon poinformowała że będę czekać 12 miesięcy.Ulotkę którą otrzymałam zawierała informacje że czas oczekiwania od 8 do 10 miesięcy.Komu wierzyć ? Ale najlepsze jest to że nie wiem czy dostane skierowanie .Ponieważ w zeszłym roku zostałam zakwalifikowana do wyjazdu ale z przyczyn nie zależnych musiałam przełożyć termin i byłam w tym roku w Lutym 2011.Jestem ciekawa czy ktoś był w takiej sytuacji .Jesli tak proszę o informację.Pozdrawiam.B
Witam
Jestem z NFZ lubelskiego. Wniosek złożyłem 31 sierpnia 2010. Po paru tygodniach zostałem zakwalifikowany do sanat uzdrowiskowego z numerem 24328 - choroby neurologiczne. Przewidywany termin oczekiwania- 15 miesięcy, więc wypada październik - listopad 2011. Obecnie mam numer 5300. Obserwuję ostatnio kolejkę. Z moich obliczeń wychodzi że termin oczekiwania który przewidzieli się sprawdzi ( miesięcznie schodzi ok 2000 numerów).
Pozdrawiam