Według mojej optymistycznej oceny wyjazd będzie we wrześniu.Pozdrawiam i życzę pobytu latem ze słoneczną pogodą!RenataKce82 pisze:Witam, jestem w kolejce oczekujących na sanatorium z NFZ w Katowicach, obecnie moje szczęśliwe cyferki to 25440, wniosek do NFZ wpłynął 10 lutego 2015, więc chyba jest jakaś szansa na wyjazd w tym roku. pozdrawiam wszystkich oczekujących
ŚLĄSKI - NFZ kolejka
-
henryk44
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2014 17:20
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka
-
san
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 06 lut 2017 08:37
- Staż sanatoryjny: 3
Pozdrawiam
- RenataKce82

- Na forum od: 28 sty 2014 17:08
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
ŚLĄSKI - NFZ kolejka po 3500 na miesiąc
Jeśli mija 24 miesiąc to dodając 7 miesięcy wychodzi 31 miesięcy a tyle właśnie figuruje na stronie śląskiego funduszu.
Znaczy to przewidywany termin wyjazdu - jak pisze Heniu - na wrzesień.
Pozostaje szansa wyjazdu ze zwrotów ale nie każdemu może ona pasować z uwagi na powiązania zawodowe lub rodzinne.
- RenataKce82

Jeśli mija 24 miesiąc to dodając 7 miesięcy wychodzi 31 miesięcy a tyle właśnie figuruje na stronie śląskiego funduszu.
Znaczy to przewidywany termin wyjazdu - jak pisze Heniu - na wrzesień.
Pozostaje szansa wyjazdu ze zwrotów ale nie każdemu może ona pasować z uwagi na powiązania zawodowe lub rodzinne.
Najgorsze jest czekanie w niepewności...póki co czekam aż minie 26 miesięcy dokładnie tyle ile napisali w piśmie i będe dzwonić do NFZ , bo akurat tak zaplanowałam urlop, najwyzej pojade ze zwrotów, zobaczymy co zycie kolejkowego przyniesie:)
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
ŚLĄSKI - NFZ kolejka po 3500 na miesiąc
Reniu - to co napisali w pierwszym piśmie stało się parametrem historycznym.RenataKce82 pisze: Najgorsze jest czekanie w niepewności...póki co czekam aż minie 26 miesięcy dokładnie tyle ile napisali w piśmie i będe dzwonić do NFZ , bo akurat tak zaplanowałam urlop, najwyzej pojade ze zwrotów, zobaczymy co zycie kolejkowego przyniesie:)
Teraz się liczy cyferka wyświetlana na stronie śląskiego a podlegać będzie ona kolejnym zmianom.
Po 18sto miesięcznej weryfikacji możesz telefonować i to najlepiej tuż przed zaplanowanym urlopem ale wtedy jest ryzyko, że dostaniesz ze zwrotów to coś, co jest z najgorszą oceną.
To jest coś na wzór rosyjskiej ruletki.
Ja tak uczyniłem 1,5 roku temu i dostałem najgorszy obiekt który nie powinien nazywać się sanatorium.
PS - akuratnie strzeliło mi 4.000 postów ...
- RenataKce82

- seti36
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lip 2009 18:09
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 3 razy
Czytając to piszesz jacky6 Po 18sto miesięcznej weryfikacji możesz telefonować i to najlepiej tuż przed zaplanowanym urlopem ale wtedy jest ryzyko, że dostaniesz ze zwrotów to coś, co jest z najgorszą oceną.
To jest coś na wzór rosyjskiej ruletki.
Ja tak uczyniłem 1,5 roku temu i dostałem najgorszy obiekt który nie powinien nazywać się sanatorium.
.To się z tym niezgadzam ,że jak zadzwonisz do NFZ tu i poprosisz o zwroty to musisz brać to dawają . Możesz odmówić niema przymusu że musisz brać ,możesz dzwonić następnego dnia i znowu dostaniesz nową propozycję którą możesz odrzucić albo zaakceptować .Ja korzystałem ze zwrotów 2 razy i nigdy mnie nie zmuszali .Sam decydowałem gdzie chcę jechać.A że wziołeś to co wziołeś to pretensje mjej do samego siebie.
-
daroo
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 paź 2013 11:29
- Staż sanatoryjny: 5
witam,jesli mozesz wyjechac w czasie swiat wielkanocnych dzwon w koncu marca o zwrotyRenataKce82 pisze:jacky6 mój aktualny numerek 23576 , dokładnie w piątek mija dwa lata odkąd mają mój wniosek, nie jest to miłe widząc tyle cyferek.....
- RenataKce82