Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: dani888 »

Gieniu , odpowiadam , my na grypę chorujemy tylko o tym nie mówi się . Odnośnie tego testu to oby on nie był tak wiarygodny jak te na COVID .
Przykład - moja znajoma miała objawy koronki lecz test był negatywny , chorowała dość ciężko przez trzy tygodnie . W międzyczasie zrobiła drugi test i okazało się , że również jest negatywny :shock: .
Jej osobisty lekarz twierdzi , że na bank przeszła koronkę . Więc pytanie - komu i czemu można wierzyć ?
Wygląda na to , że nikomu i niczemu :lol: :lol: . Teraz ma iść i prywatnie zrobić test na przeciwciała , sama jestem ciekawa co jej wykaże .
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Korona grasuje :twisted:
A ja w kuchni buszuję, bo antałek🍯 na święta przygotowuję i Wam Kochani dezynfekcję zaproponuję🍾, bo cóż, jak widać człowiek sam radzić sobie musi i innych też do tego kusi 😈:twisted: , bo do buteleczki 🍾zawsze towarzystwa nam brakuje, a jak już jesteśmy, załóżmy, że w komplecie to już wiecie co dalej się dzieje :lol: :lol: więc, żeby nie przedłużać, bo czas między palcami nam przecieka to jeśli w święta się gościć mamy zamiar to pamiętajcie mili, że zapasy pewne ;) 8-) naruszyć dla zdrowia też należy :lol: :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Dani :kwiat: to moje pytanie było nieco przewrotne ;)
Moim zdaniem , i potwierdza to zacytowany przeze mnie artykuł ... test wychodził pozytywny również wtedy , gdy ktoś chorował na grypę , a nie na covid ... stad tyle zarażeń , a o grypie zrobiło się cichutko :roll:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu :serce: , wygląda na to , że rozumiemy się bez słów :D . O to mi chodziło . Przecież nas nikt nie bada , wszystkie diagnozy są wystawione ,,na oko " przez telefon . Śmiechu warte i tyle.... choć nie przeczę , że korony nie ma . Trzymaj się zdrowo :kwiat: .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

I Ty Danusiu trzymaj się zdrowo :serce:
Korona jest , nigdy tego nie kwestionowałam .... ale żeby każde przeziebienie było teraz Covidem :?: :evil:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Gieniu, korona mutuje, więc jak widać każde przeziębienie już tylko koronę lekarzom przypomina, bo słuchawki do mikrofonu nie da się przyłożyć i szmeru w płucach wysłuchać, a pacjenta straszyć nie należy więc lepiej niech choruje na to co teraz w modzie i wszyscy na to chorują albo zachorować muszą bądź powinni, bo to może dobrze w statystykach wygląda. :mrgreen:
Próbowałem nastrój świąteczny w tym temacie wprowadzić, ale tu non stop 🛑 poważne prowadzi się rozmowy więc idę dalej kosztować to co już za kilka dni podlegać będzie ocenie gości moich. :oops:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: jacky6 »

Uszedł uwadze przeciek z sieci.
Naukowcy związani z producentem szczepionki prognozują utrzymywanie się covida nawet do 10 lat i to w skali pandemii.
...
Sięgnąłem do swoich zapisków prowadzonych w kalendarzu biurkowym.
6 maja 2020 - 14.647 stwierdzonych zakażeń i 723 ofiary śmiertelne.
I pojechaliśmy wtedy na wypad 3 dniowy do Wisły bo pogoda się przyjazna stała.

Przyrównać dane do "świątecznych" nie sposób ale odczekajmy ze dwa dni po świętach.

:mrgreen: :ugeek:

forumowicz

Post autor: forumowicz »

6 maja było 309 nowych zakażeń panie kolego,nie wprowadzac opinii publicznej w błąd
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

To prawda co napisałeś, ale ja też prowadzę zapiski w excelu:

6 maja we środę było 14 740 zachorowania od początku pandemii , czyli od 04 marca do 06 maja, zaś dzienne 309 osób.

Teraz analogicznie w środę 23 grudnia 1 226 883 osób od początku pandemii a dziennie 12 361 osób.

Zmarło od początku pandemii do 06 maja (przez 2 miesiące ) 733 osoby a dziennie 05 maja 17 osób.
23 grudnia odpowiednio 26 255 od początku pandemii a dziennie 22 grudnia 472 osoby.

Wszystkie te dane są do dziś dostępne w sieci, można sprawdzić :geek:

Tak, że jak porównujesz wielkości z dwóch miesięcy do dzisiejszych dziennych, to należy wyraźnie o tym napisać :mrgreen:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A ja zadam tylko jedno pytanie - wierzycie w te dane ?
ODPOWIEDZ