Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: maria123 »

:lol:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Stop z dzwonieniem o zwroty.Przyspieszono mi rehabilitację na oddziale dziennym,więc nie mogę teraz jechać.
Będę próbowała coś po świętach,ale też mam ograniczony czas na skorzystanie.
Wygląda na to,że raczej wyjadę z normalnego przydziału.
Jest szansa,że po raz pierwszy będę miała okazję wyjechać z NFZ w ciepłej porze roku.
Do tej pory zawsze były to zimne miesiące.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Niania pisze:Alicja ja to właśnie znalazłam w naszym NFZ...Newsletter DOW NFZ. I trochę sobie poczytałam o zadawanych pytaniach przez ludzi.
Za bardzo nie liczyłabym na pełną poprawność tych odpowiedzi, co do zgodności z przepisami, ponieważ po 1. odpowiadają tylko na niektóre, po 2. często odpowiedzi są zagmatwane paragrafami i nic z nich nie wynika (stwierdzam to po czytaniu od kilku lat). Ale widać progres :)
Tadeusz Kolinski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2013 10:25
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Tadeusz Kolinski »

Witam stado "lwów i lwic sanatoryjnych" w specjalności "zwroty".
Byłem zaledwie 2 razy w życiu w sanatorium. Czytając posty to śmieję się do rozpuku jak to lwice walczą o to "morze" i to latem, czyli Kołobrzeg/Sopot (niepotrzebne skreślić) :lol: . Sam jestem z Gdyni, morza (20 lat pracy) mam po dziurki, lato wykluczone :mrgreen: . Chyba zapoluję na Krynicę Zdrój bo z dwojga gdzie byłem (Szczawno i Krynica Zdrój - nie mylić z Krynicą Morską - fe) jestem zaczarowany Krynicą tą górską. No i okres tylko od października do polowy grudnia albo od lutego do maja. Czy z pomorskiego NFZ-tu można upolować w takich terminach tę Krynicę Zdrój i np Nowe Łazienki Mineralne - czy to już przegięcie marzeń - "za dużo chcesz, jeszcze czego" :oops: .
Pozdrawiam i podziwiam snajperki i snajperów "zwrotowych"... Życzę owocnych łowów...
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bogutka5 »

Witaj Tadeusz ... nie ma tu co sie smiać z tego jak polujemy na zwroty. Różne są tego powody, najczęściej aby skrócić okropnie długa kolejkę czekania ,ale tez aby wyjechać w terminie, w którym moge wyjechać (praca). Ja tez mieszkam nad morzem i oczywiście zwrotów "morskich" nie brałam. Kocham morze ale potrzebna zmiana klimatu (no własnie przy dzisiejszym smogu to też dyskusyjna sprawa) albo przynajmniej zmiana krajobrazu. Fajnie, że są zwroty i że ktoś skorzysta zamiast marnować miejsce.
Powodzenia wszystkim .... może jak już przyjdzie moja pora to tez podzwonię.
Bogutka
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

Przydałby się "Sanatoryjny OLX" gdzie kuracjusze mogliby się pozamieniać skierowaniami :) :D :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

Świetny pomysł :lol:
Tadeusz Kolinski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2013 10:25

Post autor: Tadeusz Kolinski »

Popieram ten pomysł. Ale nie odpowiedzieliście czy te moje terminy jesienno-zimowe łatwe do upolowania czy tylko świąteczne to jest eldorado...
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Tadeusz Kolinski pisze:Popieram ten pomysł. Ale nie odpowiedzieliście czy te moje terminy jesienno-zimowe łatwe do upolowania czy tylko świąteczne to jest eldorado...
Jak najbardziej jest szansa Tadeuszu :) wiem to z autopsji.
Pozdrawiam :kwiat:
kasia+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2014 20:14
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: kasia+ »

witam - dawno mnie tu nie-było. Ja poluje na zwroty na - w tym - okres świąteczny licze na polanice,lądek,duszniki, lub ew. kudowe
ODPOWIEDZ