Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Szalona Paczka

Post autor: alutka 114 »

Dzień dobry :D
MaryKate właśnie sprawdzała połączenia i nie było tego nocnego dlatego pojechała wczoraj żeby rano być na miejscu, jeszcze nie dzwoniła i nie wiem jaki pokój dostała, ale na pewno nie chciała trójki. Czy się Jej będzie podobało to się okaże, ciężko Ją zadowolić, wiem co mówię :lol:
Temperatura na plusie, śnieg powoli się topi, słońce przebija się przez chmury, byle do wiosny. Dziś druga zmiana, więc teraz zakupy, obiad i do pracy.
Miłego dnia wszystkim :D
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Właśnie szwagierka dzwoniła i jednym słowem porażka, tak jak myślałam, pokój za mały, ( widziałam na kamerce, normalny standard) szafa malutka, nie ma gdzie rozwiesić rzeczy, pani wyszła z pokoju i nie wyłączyła radia i tu było pierwsza scysja ;) współczuję tej pani wytrzymać 3 tygodnie, to dopiero pierwszydzień :lol:
Nie wiem, może ja jestem inaczej do ludzi nastawiona i przyciągam samych pozytywnych ludków ale zawsze byłam zadowolona i z miejsca i z towarzystwa :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Czyli Alutko jedynki w sanatoriach wskazane :lol: :lol: :lol:
Twoja szwagierka powinna mieszkać w jedynce :D
I jak tak mam .... mnie z każdym i wszędzie dobrze :D
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Alutko :)
Na szczęście są wyjazdy komercyjne 3 tyg to tylko kilka tysięcy średnio 6 do 10 tys kto ,, Włoszce,, zabroni żyć tak jak chce gdzie chce i z kim chce Również innym malkontentom lub osobom którzy chcą żyć na właściwym sobie poziomie ;)
Hurra wolny rynek :lol:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zgadzam się z Wami, powinna mieszkać w jedynce, byla parę razy w Kołobrzegu komercyjnie i była zadowolona, teraz niestety większość kasy pochłania remont domu, a chciałaby jak najszybciej wprowadzić się do siebie, czego Jej szczerze życzę :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dlatego ja za miesiąc nie składam żadnego wniosku do sanatorium, bo nie chcę znowu opiekować się współlokatorem i dopiero będę składał taki wniosek, jak sanatoria się ogarną i z powrotem z dwójek zrobią jedynki, a że to nastąpi nie wątpię, bo czytam dużo informacji o sanatoriach i wszystkie uzdrowiska i NFZ zaczynają biadolić, że coraz więcej ludzi rezygnuje z wyjazdów do sanatorium i jednym z powodów są złe warunki bytowe i brak jedynek.
Pokoje wieloosobowe, to możę dla ludzi młodszych, ale nie dla seniorów w wieku 70+.
Wystarczy poczytać grupy sanatoryjne na fejsbuku i opinie o braku jedynek.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Zbigniewie nie chcę tu uprawiać czarnowidztwa, ale prędzej NFZ zlikwiduje rehabilitację stacjonarną poza miejscem zamieszkania, niż będzie zabiegał o umowy na większą ilość jedynek. A i ośrodkom nie zależy na tym aby było ich więcej, bo przecież w pokojach wieloosobowych upchną więcej kuracjuszy, a co a tym idzie, więcej kasy za każdy turnus.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Nasz rację Zbyszku :)
Jedynka jest podstawą :!:
Ja czuję się świetnie sama ze sobą :)
Nie dlatego, że jestem odludek, sobek lub jakaś introwertyczka, czy pustelniczka :lol:
Jestem towarzyska, czy lubiana :?: nie mnie to oceniać :roll:
Człowiek jedzie do sanatorium po to, aby poprawić swoje zdrowie , potrzebuje więcej
luzu i przestrzeni. :)
Koleżanka miała kiedyś w 3 osobowym pokoju osobę, która nie bardzo wiedziała, gdzie się znajduje,
gdzie jest klucz do drzwi, jak się tym kluczem je otwiera.
Za każdym razem, gdy wychodziła a wychodziła bardzo często, gdyż nie wiedziała gdzie jest, kazała sobie otwierać drzwi. :shock:
Koleżanka nie mogła nawet się przespać. :roll:
Tacy ludzie powinni być w Sanatoriach z opiekunem.
Ja też nie składam wniosku, bo dla mnie jest to tylko strata pieniędzy na paliwo, na dojazd
i później szarpanie się z niewiadomym przez 3 tygodnie.:o :?
Człowiek nie wypocznie psychicznie :(
Może kiedyś na prywatny wyjazd się zdecyduję ale na teraz nie wiem. :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Lawenda, ale jest coraz więcej osób, które nie chcą tłoczyć się w trójkach, czy czwórkach i mieszkać trzy tygodnie z nieznaną osobą lub osobami ja o tym piszę.
NFZ tu akurat nic nie pomoże, bo im nie zależy na razie, żeby w sanatorium były jedynki, ale narzekają, że jest dużo zwrotów w i nie dojazdów. W moim NFZ jest 60 do 70 zwrotów dziennie, czyli w łódzkim. Jeżeli ktoś dostanie skierowanie i przed wyjazdem zadzwoni do sanatorium, a tam usłyszy, że jak przyjedzie sam do od razu idzie do trójki to oczywiście rezygnuje, np. tak jest w zachwalanym Wistomie w Kołobrzegu, sam sprawdziłem.
Oczywiście moja znajoma zrezygnowała z wyjazdu do tego niby bardzo dobrego sanatorium.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Martinko, Zbigniewie zgadzam się z Wami, też wolałabym jedynkę, ale jest jak jest i zmuszona jestem akceptować ten stan rzeczy, jeśli chcę skorzystać z rehabilitacji z NFZ.
Może należę do tej grupy szczęśliwców, którzy nie trafili na upierdliwych współlokatorów, którzy totalnie obrzydziliby mi wspólne zakwaterowanie z obcą osobą.
ODPOWIEDZ