Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Jagoda nie panikuj wszystko będzie OK
Zależy gdzie dostałaś skierowanie ( do którego pawilonu ? ) Przeczytaj mój wcześniejszy post będziesz wiedzieć więcej
Tutaj masz link do strony o sanatorium : http://www.23wszur.pl/
Tu link do planu jak są usytuowane poszczególne pawilony: http://www.23wszur.pl/plan.htm
Najlepiej jechać do z Katowic autobusem do Kłodzka 10,20 / 11,50 / 13,20 tak było na koniec roku (musisz sprawdzić rozkład wyjazdów mógł się zmienić)
Z Kłodzka później są busy lub regularne połączenia z Lądkiem. Niestety te ostatnie zatrzymują się ok 1,5 km przed sanatorium i trzeba zamówić taryfę lub na pieszo zasuwać !
Pozdrawiam F
Witaj Francik,
Czy rzeczywiście w tej III są głównie pokoje wieloosobowe. Czy da się załatwić chociaż 2 A jak wygląda sprawa parkingu? Czy można korzystać z sali gimnastycznej poza zabiegami (mam na myśli rower czy bieżnię) :
Witaj REBIS
W III ( właściwie 5) tam gdzie dyrekcja bo tam kwaterują ludzi z ZUS, są bardzo dobre warunki pokoje po remoncie 2 i 3 była jedna 1. Są też pokoje z aneksami kuchennymi płyty indukcyjne garnki itd. Za telewizje trzeba wnieść dodatkową opłatę coś koło 80 PLN na pokój. Za parking trzeba zapłacić dodatkowo ( nie znam ceny ) ale można parkować bezpłatnie na ulicy pomiędzy Wojciechem a PAW III lub w niektórych miejscach na parkingu. Pomiędzy PAW III ( 5),a pawilonem rehabilitacyjnym tam gdzie jest Dom Weterana jest przewiązka tak, że nie trzeba wychodzić na zewnątrz.
Z sali możesz korzystać grzecznościowo ale np. można wejść po kriokomorze na salę i poćwiczyć na rowerku lub atlasie na sali jest wtedy rehabilitant.
Z rehabilitantami wszystko da się grzecznie załatwić !
Rebis tak jak tu ktoś pisał zakwaterowanie i rejestracja odbywa się w PAW II "NOWY" trzeba zaliczyć legendarne "krzywe schody" w górę i w dół z bagażami. Później dostajesz klucze w dyżurce PAW III i ruszasz na pokoje
Pozdrowionka F
Francik
to co piszesz jest już nieaktualne,raz,że nie ma ZUS-u,dwa,że są dwie części pawilonu III,ta druga to III a .Mieści się przy dyrekcji jest wyremontowana i tam obecnie są pokoje dla NFZ,oraz ta przy Domu Weterana,gdzie są kwaterowani pacjenci na oddział rehabilitacyjny.Wszystkie przyjęcia na te budynki są u pielęgniarek w Pawilonie III.Pozostali zgodnie ze skierowaniem w II lub I.Póki co pokoje przydziela na te dwa pawilony BOK,a później przyjęcia do szpitala przez pielęgniarki.
Teraz nieciekawie jest w Lotniku,ponieważ jest remont.Budynek zamkną na jeden turnus w maju,ale prace trwają cały czas.
Opłaty - parking 3 złote za dzień,telewizor 78 za pokój (trzeba wykupić kartę),czajnik 7 lub 15 zł od pokoju.Ludzie mający kartę parkingową inwalidzką są zwolnieni z opłat.
Rebisjak masz skierowanie z NFZ na turnus sanatoryjny to mieszkać będziesz w IIIa właśnie.Tam są dla NFZ 3 pokoje z aneksami kuchennymi,2 lub 3 jedynki,kilka dwójek i kilka trójek.Jak na rehabilitację szpitalną to do III i tam już opisywałam warunki.Wszystko jest połączone łącznikiem i na zewnątrz wychodzić nie trzeba.Baza zabiegowa poza dużym basenem również na miejscu.
Dzięki Alice, jesteś naprawdę nieoceniona.
Jadę na rehabilitację , wysyłałam skierowanie bezpośrednio do Lądka i od nich dostałam zawiadomienie. Zastanawiam się czy jechać samochodem Czy można prywatnie zarezerwować pokój dla osoby odwiedzającej? R.
ALICE
To zmienia się jak w kalejdoskopie. My nie płaciliśmy za czajniki na wszystkim zarabiają. Poza tym na część zabiegów musieliśmy zasuwać do Zakładu Rehabilitacyjnego LOTNIKA ( lasery, masaże, kąpiele wirowe ) tak że nie wszystkie zabiegi były w jednym miejscu. To pewnie uzależnione jest od ilości pacjentów i humoru Pana planisty.
Z tymi przyjęciami bezpośrednio w PAW III, jeżeli tak jest, to duże udogodnienie.
Ja zaliczyłem schody PAW II na dzień dobry co w przypadku niektórych kuracjuszy było naprawdę dużym wyczynem
Dobrej nocy F.