KRYNICA- BESKID

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: KRYNICA- BESKID

Post autor: Lewek »

dziewczyny, dogadacie się bez słów :lol: :lol: :lol: Super, że już się poznałyście na forum :D Życzę udanego wypoczynku :serce:
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2014 21:30

Post autor: marylka1 »

dziękujemy. Waliza zamknięta:)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam,
jestem w Beskidzie od 15 lipca i ( uwaga :) !) jestem baaaaaaardzo zadowolona. Odwiedzałam to forum przed przyjazdem i obawiałam się tego co zastanę. Niepotrzebnie. Przede wszystkim Beskid jest pięknie usytuowany- z balkonu widok na Górę Parkową, deptak, wszędzie blisko-super. Ktoś narzekał na schody, które trzeba pokonać-fakt ale przecież jesteśmy w górach. Mam pokój dwuosobowy- balkon, internet, telewizor, lodówka, wygodne łóżko. Pokoje są sprzątane co drugi dzień. Wiele osób krytykowało lekarzy i zabiegi- nie mogę się z tym zgodzić. Codziennie jest Pani doktor - bardzo komunikatywna, można się zwrócić z każdym problemem. Ja mam świetnie dobrane przez nią zabiegi, wiem, że można zmienić zabieg czy dostać dodatkowy. Minimum to 89 zabiegów, mniej nie może być ale więcej tak. Nie rozumiem tej krytyki i narzekania.
Poza tym poznałam fajnych ludzi, którzy też są bardzo zadowoleni z Beskidu. No i jeszcze ta cudna Krynica.....
Przyjeżdżajcie bez obaw.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Antonina pisze:Witam,
jestem w Beskidzie od 15 lipca i ( uwaga :) !) jestem baaaaaaardzo zadowolona. Odwiedzałam to forum przed przyjazdem i obawiałam się tego co zastanę. Niepotrzebnie. Przede wszystkim Beskid jest pięknie usytuowany- z balkonu widok na Górę Parkową, deptak, wszędzie blisko-super. Ktoś narzekał na schody, które trzeba pokonać-fakt ale przecież jesteśmy w górach. Mam pokój dwuosobowy- balkon, internet, telewizor, lodówka, wygodne łóżko. Pokoje są sprzątane co drugi dzień. Wiele osób krytykowało lekarzy i zabiegi- nie mogę się z tym zgodzić. Codziennie jest Pani doktor - bardzo komunikatywna, można się zwrócić z każdym problemem. Ja mam świetnie dobrane przez nią zabiegi, wiem, że można zmienić zabieg czy dostać dodatkowy. Minimum to 89 zabiegów, mniej nie może być ale więcej tak. Nie rozumiem tej krytyki i narzekania.
Poza tym poznałam fajnych ludzi, którzy też są bardzo zadowoleni z Beskidu. No i jeszcze ta cudna Krynica.....
Przyjeżdżajcie bez obaw.
Byłam i podzielam Twoją opinię :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Jeśli ZUS będzie tak łaskawy w przyszłym roku to zdecydowanie wybiorę BESKID .
POZDRAWIAM
P.S.
Nie trzeba chodzić schodami , jest drugie wejście :D
Gosica33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 19:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Gosica33 »

A nie wydaje wam się że to właśnie opinie i interpelacje dotychczasowych kuracjuszy "sprawiły" poprawę sytuacji :?

I wiem co piszę....
pozdrawiam
katarzynaW.
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 mar 2012 21:14
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: katarzynaW. »

A ja nadal nie mogę pojąć, jak Beskid uzyskał kontrakt na turnusy w ramach prewencji. Przecież ma sprzęt jak z muzeum rehabilitacji, nie ma basenu (na moim turnusie było 16 skierowań tylko, a grupa liczyła ponad 150 osób), nie było mobilizacji.
Ja wiem, że grunt to pogoda i dobre towarzystwo, ale mojemu kręgosłupowi przydałaby się też rehabilitacja z prawdziwego zdarzenia ;)
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

potwierdzam to co napisała Antonina. ja też jestem zadowolona. Pani doktor Łyżwa to wspaniały człowiek (o innych lekarzach nie mogę się wypowiadać, gdyż do tej pani byłam "przypisana"). Rehabilitanci, kelnerki to miłe osoby. Panie kelnerki starały się, aby podać danie gorące(chodzi o obiad) dlatego uwijały się jak w przysłowiowym ukropie. Również panie z recepcji i sprzątające były miłe. Trochę do życzenia miał zapach w pokoju (tak trochę jakimś grzybem, po kilku godzinach otwartego pokoju dało się wytrzymać). Pokój też z balkonem, tv, lodówką, 2 osobowy. Konserwatorzy od 7 godziny ciężko pracowali (cały czas było słychać pracę sprzętów do godzin popołudniowych) a wszystko po to, aby zwiększyć bazę zabiegową. Na pewno będzie basen bo taki jest wymóg. Tak więc ludzie nie obawiajcie się "Beskidu". Myślę, że w ciągu kilku lat wygląd wnętrza budynku poprawi się
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

zapomniałam dodać,że dwa razy były dancingi na 6 piętrze. Na zapoznawczym było sporo ludzi, natomiast na tym drugim już niewiele
Awatar użytkownika
koralowa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2014 18:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: koralowa »

Witam:)
Dobrnęłam do tegoż przybytku ROZCZAROWANIA!
Zastanawia mnie sprawa kuszących zdjęć obiektu na stronie internetowej.Ludzie,nie ma takich pokoi w tym ośrodku,są paskudne,pościel dalece odbiegająca od przyzwoitej jak też warunki w pokojach. Obskurnie,szaro, buro .W łazienkach nie ma na czym zawiesić ręcznika,to szczegół,bo wciąż ręczników nie ma(ponoć nie wyschły) hehe
Z tego co się zorientowałam to pojedyncze pokoje są przyzwoite ,najwyrażniej te dla gości indywidualnych(prywatnych).
Krynica-Tak,ale ośrodek pt. Beskid-NIE.
Co do zabiegów dam znać;)
Pozdrawiam.
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Pokoje są różne, podobno te pojedyncze są smętne. ja miałam bardzo dobry pokój, poza niezbyt super wykładziną. Ręczniki wymieniali po zgłoszeniu w recepcji, nie było problemu
ODPOWIEDZ