ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: stokrotka »

smuga pisze::shock: Stokrotko jakoś długo czekasz na odpowiedź :!: Ja na początku roku czekałam 40 dni , a koleżanka składając w marcu dostała po 38 dniach odpowiedź .....czyżby oprócz tych numerków powyżej 100000 na odpowiedź też wydłużył się czas oczekiwania :?: :roll: A może spróbuj w poniedziałek zadzwonić do funduszu :!:
Aby tam się dodzwonić trzeba mieć zapas środków uspokajających ,obniżających ciśnienie -oraz całe 8 godzin czasu siedząc przy telefonie.Telefony albo są zajęte ,albo nikt nie odbiera.Nie wiem jak ludzie załatwiają sanatoria ze zwrotów-skoro nie można się tam dodzwonić. :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

stokrotka pisze:
smuga pisze::shock: Stokrotko jakoś długo czekasz na odpowiedź :!: Ja na początku roku czekałam 40 dni , a koleżanka składając w marcu dostała po 38 dniach odpowiedź .....czyżby oprócz tych numerków powyżej 100000 na odpowiedź też wydłużył się czas oczekiwania :?: :roll: A może spróbuj w poniedziałek zadzwonić do funduszu :!:
Aby tam się dodzwonić trzeba mieć zapas środków uspokajających ,obniżających ciśnienie -oraz całe 8 godzin czasu siedząc przy telefonie.Telefony albo są zajęte ,albo nikt nie odbiera.Nie wiem jak ludzie załatwiają sanatoria ze zwrotów-skoro nie można się tam dodzwonić. :kwiat:
To prawda ;) był czas, że kilkakrotnie próbowałam dodzwonić się do FUNDUSZU ale albo była linia wolna przez chwilę i nagle się zrobiła zajęta, albo mnie rozłączono momentalnie po uzyskaniu połączenia względnie non stop zajęte :evil: :evil:
W naszym przypadku to tylko wchodzi w rachubę udanie się osobiście do tego przybytku niestety :twisted:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Po 10 miesiącach od złożenia wniosku i 9 od rejestracji wniosek Mojej Mamy spadł o równe 30 000 numerów
i obecnie oscyluje w okolicach ..65 000 do upragnionego ..WYJAZDU.

Co tyczy się BOK w katowickim NFZ faktycznie lepiej udać się osobiście bo SZANSE na dodzwonienie równają się jak trafienie 5 w Karolince-Ślązacy kojarzą :lol:
Obsługę biura stanowią trzy stanowiska; jedna osoba telefonicznie , jedna z kolejki i jedna Wiecznie biega wyjaśniać nieścisłości.
a i czas oczekiwania w kolejce na Jankego może doprowadzić do palpitacji gdy petent ma dużo ..Pytań i..
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

darek pisze:Po 10 miesiącach od złożenia wniosku i 9 od rejestracji wniosek Mojej Mamy spadł o równe 30 000 numerów

Co tyczy się BOK w katowickim NFZ faktycznie lepiej udać się osobiście bo SZANSE na dodzwonienie równają się jak trafienie 5 w Karolince-Ślązacy kojarzą :lol:
Obsługę biura stanowią trzy stanowiska; jedna osoba telefonicznie , jedna z kolejki i jedna Wiecznie biega wyjaśniać nieścisłości.
a i czas oczekiwania w kolejce na Jankego może doprowadzić do palpitacji gdy petent ma dużo ..Pytań i..
Karolinkę pamiętam :) Nareszcie dodzwoniłam się -hura ! znam powód braku wiadomości nt. przydziału nr w kolejce.Coś tam nawaliło - opóźniło wysyłkę dlatego nie tylko ja jestem w takiej sytuacji--ale? znam mój nr w kolejce i wiem że mimo braku listownego powiadomienia kolejka "idzie " do przodu.Czyli posuwam się i tak za 26 msc. mogę liczyć na wyjazd.Nie wiem z jakim nr startowałam ,ale dziś mam prawie 103 tys.! :o :o :o Teraz życze sobie wytrwałości :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

stokrotka pisze:
darek pisze:Po 10 miesiącach od złożenia wniosku i 9 od rejestracji wniosek Mojej Mamy spadł o równe 30 000 numerów

Karolinkę pamiętam :) Nareszcie dodzwoniłam się -hura ! znam powód braku wiadomości nt. przydziału nr w kolejce.Coś tam nawaliło - opóźniło wysyłkę dlatego nie tylko ja jestem w takiej sytuacji--ale? znam mój nr w kolejce i wiem że mimo braku listownego powiadomienia kolejka "idzie " do przodu.Czyli posuwam się i tak za 26 msc. mogę liczyć na wyjazd.Nie wiem z jakim nr startowałam ,ale dziś mam prawie 103 tys.! :o :o :o Teraz życze sobie wytrwałości :lol:
Tej wytrwałości Stokrotko również Ci życzę i obyś przydział dostała jak najrychlej :)
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Stokrotko :D To mam pewną koleżankę do kolejki na najbliższe dwa lata ;) Teraz zapiszemy się w kolejce na 2015 i 2016 hihihi to tak jak kiedyś :lol: :lol: wszystkie kolejki nasze :!: :!: :lol: :lol:
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 2 razy

Post autor: anusiaa »

Witam serdecznie :kwiat: smuga i stokrotka proszę dopisac mnie do waszej listy oczekujących.Może pojedziemy wszystkie razem.Pozdrawiam. :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

anusiaa i smuga nie będzie szybciej jak rok 2016 ! :lol: :lol: :lol: może lato trafi ????
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Stokrotko , Anusiaa :kwiat: ja w skrytości tak liczę na to lato 2016 :roll: :roll: chyba że z tych 26 miesięcy zrobi się 30 ...... :shock: :shock: to zostanie Złota Polska Jesień :lol: :lol: :lol:
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 2 razy

Post autor: anusiaa »

Więc Sląski klub żyraf planuje wspolny wyjazd. :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ