Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: forumowicz »

Danusiu , najlepiej zadzwonię do NFZ i zapytam :)w każdym oddziale może być inaczej , ale Ania jest z mojego , więc pewnie mi odpowiedzą to , co Jej :(
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

To jest najlepsze rozwiązanie.Najbardziej wiarygodne wiadaomości :D
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Suzen »

Anna-K pisze:Słuchajcie plusem jest,że karnawał,a tańczyć to jest gdzie...... będę zaglądać i Wam kibicować...
Aniu moim skromnym zdaniem właśnie zimą ludzie bawią się na kołobrzeskich dancingach.I to duży + .Latem jest ich o wiele mniej.
Życzę przede wszystkim udanej rehabilitacji,wspaniałego wypoczynki i karnawałowych szaleństw :x
Dziękujemy za pamięć.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Oczywiście,że najlepiej pytać u źródła,tym bardziej,że wiele rzeczy ulega zmianie o których często my nie wiemy :roll:
Danusiu sama udzieliłaś odpowiedzi,dlaczego Mikołaj mnie wyróżnił :?: Starałam się być bardzo,ale to bardzo grzeczną dziewczynką :lol: Ale jak wyjadę,to nie wiem czy taką będę,przecież karnawał będzie :lol: :lol:
Suzen w 100% się z Tobą zgadzam,w lecie szkoda byłoby mi pięknego dnia,bo uwielbiam dużo łazikować i to na dłuższe trasy.Rehabilitacja najważniejsza i zakładam,że wszystko będzie jak należy i innej opcji nie biorę pod uwagę :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

kuracjuszkaasia pisze:Mam pytanie , moze ktoś mnie podszkoli :roll: :roll:

Jak wiecie , jadę juz w tym pociągu , jednak w styczniu będę na oddziale i mogłabym prosić o skierowanie poszpitalne.
Czy ta kolejka , w której jestem straci ważność ? czy będę oczekiwać w dwu odrębnych kolejkach ?
Asiu nie mogą być równocześnie dwa skierowania. Możesz wziąć ze szpitala,wysłać do nich ponieważ nastąpiła zmiana stanu zdrowia.Rozpatrzą i wyślą do Ciebie decyzję. Jeżeli zakwalifikują na szpital,odeślą stary wniosek i ustawią w nowej kolejce zgodnej z decyzją.Tak miałam i tak wyglądała procedura.Unieważnione skierowanie przysłano mi wraz z zakwalifikowaniem na pobyt w szpitalu uzdrowiskowym.
paul_88
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2015 20:44

Post autor: paul_88 »

A jak wyśle teraz jak jestem już blisko wyjazdu to bede czekala w nowej kolejce? Bo chodzi mi nie o zmianę terminu a przekwalifikowanie na poszpitalne bo chyba nie placi się za takie?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Felice pisze:
kuracjuszkaasia pisze: Asiu nie mogą być równocześnie dwa skierowania. Możesz wziąć ze szpitala,wysłać do nich ponieważ nastąpiła zmiana stanu zdrowia.Rozpatrzą i wyślą do Ciebie decyzję. Jeżeli zakwalifikują na szpital,odeślą stary wniosek i ustawią w nowej kolejce zgodnej z decyzją.Tak miałam i tak wyglądała procedura.Unieważnione skierowanie przysłano mi wraz z zakwalifikowaniem na pobyt w szpitalu uzdrowiskowym.
Obecne skierowanie mam na pulmonologię od pulmonologa , poszpitalne miałabym z neurologii . Nie trafiam więc do szpitala , ze względu na pogorszenie stanu zdrowia (astmy) , lecz z zupełnie innymi schorzeniami .
Jeżeli je połączą , to bez sensu takie przepisy . Na pulmonologii miałabym wziewy i podobne zabiegi , kosztem neurologicznych .. i odwrotnie . Ilość zabiegów jest ograniczona . Leczac jednocześnie kilka schorzeń , nie podleczą żadnego :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Przepisy jednoznacznie mówią....nie mogą być dwa skierowania równocześnie.
Nie można "przekwalifikować" skierowania z jednego rodzaju na drugi.Można np.dosłać pobyt w szpitalu jak skierowanie dotyczy tej samej choroby.
Kuracjuszkaasia,czy znasz w naszym kraju mądre przepisy? Niektóre tak,ale wiele jest bez sensu ;) i niestety musisz się zdecydować na jakim leczeniu bardziej Ci zależy.Też mam astmę i nie zdarzyło mi się leczyć jej w sanatorium nigdy,bo rehabilitacja w zakresie narządu ruchu jest dla mnie ważniejsza.I też nigdy nie wiem co bardziej rehabilitować - kręgosłup szyjny? lędźwiowy? czy kolana? i które? lewe? czy prawe? Na wszystko nie ma zabiegów i kolano lewe jest liczone oddzielnie niż prawe ;) :lol: Smutne to,ale niestety prawdziwe....
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Felice dobrze pisze ja czekajac na wyjazd sanatoryjny z przyznanym terminem
skolidowało mi się leczeniem szpitalnym .Skierowanie z ksero szpitalne takie samo schorzenie
odeslalam do NFZ i przekwalifikowali z sanatoryjne na szpitalne 8-) pozdrwiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Przepraszam,że kogoś wpędziłam w nieodpowiednie myślenie ;)

Sugerowałam się chorobą szwagra.....
Miał wniosek złożony na kręgosłup.....a w między czasie miał zawał

Dostał sanatorium w Nałęczowie i a za 8 m-cy w Krynicy..

W ciągu trzech lat dostał dwa sanatoria....z czego nie wykorzystał żadnego ;)
ODPOWIEDZ