w kolejce do emerytury...
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
Re: w kolejce do emerytury...
Ja mam 4 lata do emerytury.Mam teraz więcej czasu na realizacje swoich zainteresowań.Założyłam stowarzyszenie kobiece,zapisałam sie do klubu florystycznego,wykupiłam karnet do siłowni, codziennie biegam w rytmie slow.Od pażdziernika zaczynam uczyc sie angielskiego.Chodziłam przez 3 miesiace do akademii zdrowego stylu życia i spotkałam tam ludzi duzo starszych ode mnie.Graja w brydż , chodza do UTW ,wyjeżdzają dwa razy w roku na zorganizowane przez siebie wyjazdy nad morze na wiosnę, góry jesienią.I NIE MAJĄ CZASU ANI NA NUDĘ ANI NA CHOROBY.Nie można życ tylko pracą zawodową bo jak przejdziemy na emeryture toco nam zostanie?Sloneczko pisze:Małgoniumoże masz jakąś dobra radę
-
forumowicz
- Suzen
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
- Podziękował: 67 razy
- Podziękowano: 1 raz
To stwierdzenie mi się podoba.Trzeba rozwijać swoje zainteresowania,pasje.Rozwijać się intelektualnie , duchowo również w innych ,nieznanych dziedzinach.malgonia pisze:Sloneczko pisze:Nie można żyć tylko pracą zawodową ...
- krecik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 04 cze 2013 17:44
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
SłoneczkoSloneczko pisze:Jeszcze parę latekmi zostało do tej sławetnej emeryturki
ale tak cały czas zastanawiam się co ja na niej będę robiła![]()
![]()
![]()
Czy wydolę za te marne grosze?
Czy będę miała co robić, czy będzie mi się coś chciało robić![]()
Teraz to wstaję rano i czy mi sie chce czy nie chce muszę zasuwać do roboty![]()
Widziałam ostatnio moja koleżankę z pracy, która 2 lata temu odeszła na emeryturę![]()
Masakra....... stara babulinka , z wnukami za rękę, szła do ogródka pod blokiem....
![]()
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 37 razy
Zamartwiam się na zapas
Ja sobie po prostu nie wyobrażam leżenia z pilotem , siedzenia w fotelu, bezczynności, nudy, plotkowania z sąsiadkami na ławce pod blokiem
i tudzież podobnych zajęć
Dobrze, że jest działeczka i jakieś z nią związane zajęcia bo ..... chyba bym się wściekła
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
w kolejce do emerytury...
w pracy zawodowej wystopowałem to znaczy efektywność wykorzystania moich możliwości na rzecz firmy sprowadziłem znacznie poniżej 20 %...
reszta a raczej dominanta czasu przeznczona jest na przygotowywanie kolejnych wojaży, czytelnictwo i aktywny udział w życiu społecznym i politycznym w necie...
i co ? czasu mi brakuje...
latem ledwo wyrabiam z drobnymi pracami ogrodowymi...
relaksując się wśród zieleni....
bardzo wiele czynności odkładam na zaś - choćby czytelnictwo książek, kiedyś byłem molem książkowym ...
i czuję wielkie zaległości...
współmoderuję kilka forum turystycznych...
o zaś czasu brakuje...
z każdego - głównie letniego - bo urlopowego wojażu przywożę sporo fotek - gdy przychodzą jesienne szarugi i zimowe wieczory wtedy obrabiam je i opatrując opisem - komentarzem - wstawiam na fora - powstają jakby małe reportaże...
ale się rozpisałem ...
zaraz idziemy z Marylą na śniadanie w pensjonacie ...
pozdrawiamy z Cozia - to jest taki kurort a la Ustroń / Wisła w rumuńskich Karpatach..
acha - pracę zwolna zeruję, czuję się zawodowo już wypalony, choć miałem ostatnio kilka ofert kontynuacji to wybieram należne mi stypendium ZUS...
w stopce czasami podaję czas do emerytury...
a jak prof. Balcerowicz chce pracować to niech chodzi i wygłasza te same pie...ły co 30 lat temu - tylko nie za państwowe pieniądze bo nie jest twórcą niczego nowego, tylko klei swoje kalki na zapotrzebowanie mainstreamu...
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 161 razy
- Podziękowano: 76 razy
Niestety zapowiedzi ZUS ,nasze emerytury mają oscylować 20,30% naszych obecnych zarobków
Mam nadzieję tylko nadzieję że to się nie sprawdzi,ponieważ czasu wolnego nie będziemy po prostu miały