Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Ewa dziękuję
Czyli potwierdza się,że w małopolskim funduszu aby otrzymać zwrot nie tylko musi upłynąć 18 miesięcy od powrotu,skierowanie jeszcze musi być po weryfikacji.
To dla zainteresowanych zwrotami,których teraz coraz więcej się pojawia.
Wienia nie tylko w małopolskim musi upłynąć osiemnaście miesięcy od powrotu a każdy wniosek musi być po 18 miesiącach zweryfikowany.Tak jest wszędzie.Na wcześniejszy zwrot można liczyć przy pierwszym wyjeździe lub w wypadku gdy zrobiliśmy sobie w wyjazdach przerwę.
Felice wiem ,że 18 miesięcy od powrotu obowiązuje wszystkich to zarzdzenie ogólnopolskie.
Natoniast osoby które składaja wniosek np. po pół roku od powrotu, teoretycznie mogłyby ubiegać się przed weryfikacją.U nas to niemożliwe.
Drogie koleżanki,sądzę,że zwroty tylko po weryfikacji to jakiś wewnętrzny wymysł NFZ. Bo jako takiego paragrafu raczej na to nie ma ,a panie z BOK w funduszu nie potrafią powiedzieć na jakiej przepis się powołują i podać ustawy,rozporządzenia czy dyrektywy wewnętrznej. Każdy przepis wewnętrzny musi się opierać o przepis nadrzędny w tym wypadku o rozporządzenie na podstawie ustawy Ministra Zdrowia.
Kochani, nie róbcie ludziom wody z mózgu. W czerwcu 2016 r. ewasmukla pisze: "Wróciłam z Kołobrzegu -Podczela i jestem zachwycona otoczeniem....przepięknie,zabiegami,jedzonkiem,wszystko mnie się bardzo podobało.Pod koniec czerwca idę składać nowy wniosek na wyjazd " to o wyjazd ze zwrotów będzie się mogła starać nie po weryfikacji tylko po upływie 18 miesięcy czyli w połowie grudnia br. Dlatego w chwili obecnej nie ma możliwości wyjazdu że zwrotów. I to było na tyle...
Nie było moim zamiarem nikomu " robić wody z muzgu".
Ja odniosłam sie do postu Ewy która jest również z mojego małopolskiego funduszu.
Niestety w naszym funduszu piszę to kolejny raz przy dzwonieniu o zwroty pierwsze pytanie jakie zostaje zadane czy wniosek jest po weryfikacji,jeśli nie trzeba czekać i dopiero ubiegać się o zwroty.A to post samej zainteresowanej.
ewasmukla pisze: 24 paź 2017 23:32
Po weryfikacji mogę się ubiegać dopiero o zwrot