Dolnośląski Oddział NFZ
Re: Dolnośląski Oddział NFZ
-
Senanta2021
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 lip 2021 12:48
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Podziękowano: 2 razy
Ja poszpitalne dostałam do Połczyna-Zdrój sanatorium Borkowo i o dwóch kulach z pociągu z wielgaśną torbą podróżną przez przejście podziemne ze schodami (bez windy) przesiadałam się na autobus. Jak ja to wykonałam nie wiem do dzisiaj. Jak dojeżdża się do docelowej miejscowości to zawsze jest szansa na taksówkę a to dużo ułatwia.
Mam już nr 52 i czekam w kolejce po skierowanie
-
Senanta2021
- Pomocny Kuracjusz

Lądek Zdrój od 22.08.2023r Jadwigi 2. Termin dla mnie fantastyczny.
Muszę teraz poczytać jak tam można się zorganizować aby było jak najmniej schodów.
- wiktor64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sty 2017 20:42
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 40 razy
- Podziękowano: 24 razy
Ale chodzi mi o Lądek, miałem okazję rok temu żonę zawieść
Do ladka zona była w Janie zabiegi wszystkie miała w różnych miejscach,
Nie wiem jak ty tam będziesz miała, fakt tam są lekkie górki, a Lądek mi
nie przypadł do gustu, ale to moje prywatne zdanie a już w Ustce
Jest ok pogoda jest jedzenie super no i balety są to na tyle I życzę miłego wypoczynku
-
Senanta2021
- Pomocny Kuracjusz

Liczyłam na płaski teren ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. W Lądku Zdrój jakoś nie bywałam więc będzie co pozwiedzać a znajomy był zachwycony pobytami sylwestrowymi wiec nastawiona jestem dobrze. Nie jestem osobą zabawową wiec powinno być ok.
Miłego pobytu nad morzem Ci życzę. Zerknęłam na widok z kamerki na plażę w Ustce i jestem zdziwiona że skutery wodne pływają tuż przy ludziach kąpiących się w morzu
-
Senanta2021
- Pomocny Kuracjusz

Dostałam Oddział Sanatoryjny 1 ul Jadwigi 2 to będzie tak jak mówisz na samej górze tzw Lotnik. Na razie nie znalazłam rozpiski co w którym budynku się odbywa, ustaliłam tylko, że na basen i do kriokomory trzeba chodzić do innych budynków. Za dużo schodów jak dla mnie wiec będę dalej szukać rozpiski albo w ostateczności zadzwonię na recepcję.
Na razie pospacerowałam sobie na Google mapie aby sprawdzić gdzie jest przystanek autobusowy, sklep spożywczy, bankomat. Mam 2 miesiące na rozeznanie więc chyba zdążę
Uspokoiłaś mnie, trafiłam na krytyczne posty jakieś kuracjuszki i troszeczkę się wystraszyłam a Ty mi uświadomiłaś, że spojrzenia są bardzo różne.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
Właśnie wróciłam z Lądka i biegałam z dołu do Lotnika codziennie na zabiegi. Jestem po operacji obydwu kolan i nie stanowiło to dla mnie najmniejszego problemu.
Najbliższy sklep spożywczy jest 200 metrów od Lotnika, schodzi się tylko w dół i skrótem koło Wasamy.(obecnie dyrekcja WSZUR ).
Przystanek autobusowy jest nieco oddalony i z bagażem do Pawilonu I nie dojdzie się. Trzeba zamówić Taxi. W niedalekiej odległości od przystanku jest Biedronka. W drodze do rynku jest Dino i Rema. Pytaj o wszystko, chętnie odpowiem.
-
Senanta2021
- Pomocny Kuracjusz

Zabiegi są chyba w przyziemiu? Jeszcze powinnam dowiedzieć się gdzie i o której godzinie powinnam się pojawić pierwszego dnia aby załapać się na pokój dwuosobowy i to koniecznie z widokiem na panoramę Lądka Zdroju.
Przyznam że chętnie zawsze jeżdżę na wycieczki więc ciekawi mnie gdzie można się zapisywać, skąd są odjazdy w jakie dni są organizowane oraz oczywiście czy można przesuwać zabiegi aby gdzieś pojechać.