Exelsior Iwonicz-Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Re: Exelsior Iwonicz-Zdrój

Post autor: bogjan »

Według moich wojaży po sanatoriach to w każdym sanatorium są pokoje super i są takie np. 4-os bez łazienki. Wszystko zależy od skierowania: ZUS,NFZ,pełnopłatne,częściowo płatne,szpitalne,rehabilitacyjne pełnopłatne.Nawet są apartamenty w niektórych.Są też pokoje dla kadry medycznej,którzy są kuracjuszami.Wiadomo ,że warunki są lepsze i pokoje o wyższym standarcie.Są takie pokoje,że kuracjusze nawet nie wiedzą o nich luksus.
Awatar użytkownika
antenetka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 20:29
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: antenetka »

Oczywiście masz rację ale podejrzewam że chodzi tu o standard dla zus lub nfz
bista
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 maja 2011 21:13
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: bista »

Wysłałam Ci wiadomość na prv. Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
antenetka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Odpisałam:)
mgmorpheus77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2015 13:06
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: mgmorpheus77 »

antenetka pisze:Przyjdzie bezpośrednio do Ciebie.A napisz czy pokoje są balkonami ?
Nie mogę napisać wiadomości PW (troszke to chore, za mały staż) :) piszę więc tutaj

Jeśli chodzi o pokoje to są 1, 2, 3 i 4osobowe, bez oczywiście jakiś luksusów, łózka a przy nich małe szafki zamykane na klucz (nie wszedzie) i jakiś stolik z krzesłami, jakby się ktoś chciał posilić lub mieszkał z pacjentem na wózku (ja z takim miałem przyjemność, bardzo miły gość, pogodny :) pozdrawiam Pana Andrzeja) pacjenci na wózkach (nie wszyscy) dostają posiłki do pokoi. Jeśli chodzi o balkony, sa oczywiście, można nawet pranie sobie wywiesić :) ale jeśli chodzi o łazienki to tu zaczynaja sie pewne schody (przynajmniej dla mnie) Musze brac prysznic przynajmniej dwa razy dziennie, a ze biegam (super trasy w Iwoniczu) to jeszcze czesciej musze brac prysznic. Prysznic wyglada nie za fajnie tzn. nie ma kotarki tylko w łazience jest zaraz obok kibla i zlewozmywaka, wiec jak lejesz wode po ciele to trzeba uwazac, bo woda leci wszedzie i pozniej jest totalny potop i syf :) ale do opanowania. Prysznice sa tez na kazdym pietrze wspolne, czasami wolalem z nich korzystać.
Pokoje sa sloneczne, ja akurat bylem w zimie (jesli mozna bylo w tym roku to nazwac zima) :) przynajmnej moglem pobiegac spokojnie :)
Z czystym sumieniem moge polecic to sanatorium, choc przestrzegam, ze jak wyjdziecie zwiedzac inne to wasz moze okazac sie troche "surowy" ale mnie to przeszlo po kilku dniach jak zrozumialem ze wszyscy musza do nas przychodzic na zabiegi a ja spokojnie w klapeczkach za 5min moge byc na zabiegu jakim tylko chce :)
Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy, ktorzy akurat sa teraz badz w przyszlosci maja odwiedzic to sanatorium (ja juz zlozylem papiery o kolejny pobyt, mam nadzieje ze w Iwoniczu) Zapomnialem napisac: i mega duza szafa na ubranie (wielkosc zalezy od ilosci osob w pokoju)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
antenetka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Wielkie dzięki za odpowiedz :kwiat: Proszę mi jeszcze tylko powiedzieć czy mamy wpływ na wybór pokoju,ewentualnie czy są jakieś rezerwacje wcześniej czy to ruletka jak się trafi? I czy zakwaterowanie w dniu przyjazdu przebiega gładko?
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Witaj Anetka :kwiat: w Exelsiorze nie ma rezerwacji , i raczej nie ma się wpływu na wybór pokoju , jednym słowem ruletka . Ja byłam w Exelsiorze około godziny 11 , nie miałam problemów z przyjęciem, od razu miałam wizytę u lekarza i rozpisane zabiegi. Dostałam od razu klucze do pokoju , mogłam przynajmniej zostawić bagaże , pokój jeszcze nie był posprzątany po poprzednim turnusie .
Natomiast osoby które przyjechały w godzinach popołudniowych wizytę u lekarza miały następnego dnia. Najlepiej stawić się do szpitalu do południa . Życzę udanej kuracji . :kwiat: Pozdrawiam :kwiat:
bista
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 maja 2011 21:13
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: bista »

Napisałam do Ciebie na PRV, ale nie odpowiadasz, a ja też mam ten termin:)
Ala+P pisze:Jadę tam 19 lipca br.Może ktoś jedzie w tym terminie z okolic Siedlec, Łukowa? Trochę mam obawy (opinie o tym ośrodku są różne), ale mam nadzieje, że będzie Ok.Gdyby ktoś chciał mi powiedzieć coś bliżej o tym ośrodku i okolicach bardzo proszę :?:
mgmorpheus77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Sloneczko pisze:Pamiętam jak odprowadzaliśmy naszą koleżankę do Excelsiora :D
160 schodków prowadzących nas w górę :o :o od strony Białego Orła ;)
Ale co tam :D .... jest tam sporo ławeczek na których można odpocząć a dróżka prowadzi przez piękny, bukowy las
Och ty mój Iwoniczu Zdroju :serce: :serce:
Muszę to zdementować, liczyłem dwa razy, jest ich dokładnie 159 :D i są rewelacyjne dla tych co chcą zmniejszyć oponkę wokół pasa ;)
Ławeczek jest pełno potwierdzam, polecam też knajpę Zdrojowa, pyszne obiady można dokupić jakby ktoś był głodny :)
Jest też dużo tras do spacerowania, człowiek nie ma okazji się nudzić, chyba że pada deszcz :)
Jak ktoś jest spragniony tańców :) to polecam Krakowiaka (ja byłem w Adwencie i nie tańczyłem) niestety na tzw dancingi pobierana jest opłata, czasami 5zl, czasami 10zl, najwiecej widzialem kwote 20zl
Z niecierpliwoscia czekam na decyzje NFZ w mojej sprawie, moze pozwola raz jeszcze odwiedzic to piekne miejsce :)
mgmorpheus77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

anusia153 pisze:Witaj Anetka :kwiat: w Exelsiorze nie ma rezerwacji , i raczej nie ma się wpływu na wybór pokoju , jednym słowem ruletka . Ja byłam w Exelsiorze około godziny 11 , nie miałam problemów z przyjęciem, od razu miałam wizytę u lekarza i rozpisane zabiegi. Dostałam od razu klucze do pokoju , mogłam przynajmniej zostawić bagaże , pokój jeszcze nie był posprzątany po poprzednim turnusie .
Natomiast osoby które przyjechały w godzinach popołudniowych wizytę u lekarza miały następnego dnia. Najlepiej stawić się do szpitalu do południa . Życzę udanej kuracji . :kwiat: Pozdrawiam :kwiat:

Potwierdzam, tez tego doswiadczylem, ale godzine sprzatania mozna przeczekac w sklepiku na dole pijac kawe badz herbate jak kto woli. Co do wyboru pokoju, to pytalem innych kuracjuszy ktorzy w pierwszym dniu byli wczesnie rano w sanatorium to pielegniarki pytaly jaki chca pokoj (ilosc osob) wiec pewnie wybor co do lazienki tez istnial. Jesli mam byc szczery to te lazienki w pokojach mi nie pasowaly, wolalem brac prysznic w lazienkach na korytarzu. Po pierwsze byl w nich parawan i woda mogla sie lac wszedzie bez obawy ze zachlapiemy cala lazienke, a w pokojach tego nie ma, co jeszcze, w tych lazienkach w pokoju przy prysznicu jest siedzisko dla niepelnosp[rawnych ludzi by mogli usiasc, co bardzo ogranicza (dla mnie) miejsce pod prysznicem, a zlozenie tego krzesla graniczy z cudem (zapieczone od wody)
Ludzie zawsze wynajda jakies wady, nawet w hotelach wielogwiazdkowych, takze trzeba jechac z dobrym nastawieniem, tyle :)
Wszystkie niedogodnosci zrekompensuja Wam zabiegi ktore sa na miejscu, podkreslam na miejscu. Woda iwonnicka dziala cuda, kąpiele sa rewelacyjne. Kąpiel kwasowo-węglowa i kapiel mineralna sa obowiazkowymi zabiegami z ktorych znany jest ten osrodek.
Zamieszcze moze kilka zdjęc ktore mam akurat na telefonie :) ale to w osobnym poscie
ODPOWIEDZ