Za co nie lubię świąt
- agunia3
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Za co nie lubię świąt
Czy mogę dołączyć? Pamiętam jakie były święta gdy kilkunastoosobowa rodzinka zbierała się u babci....ta atmosfera, rozmowy do nocy...ech pięknie było, czekało się z utęsknieniem, cieszyły rajstopy i pomarańcze pod choinką podrzucone gdy my wypatrywaliśmy pierwszej gwiazdki na niebie.MaKa1 pisze:Medi, Danusia64,Ruda.....jestem z Wami...też nie lubię świąt....uwielbiałam je jeszcze bedąc nastolatką.....teraz to nie to samo
Od ładnych paru lat jakoś te święta już nie takie same, atmosfera całkiem inna...nie wiem czy to inne czasy czy ludzie ale nie cieszą mnie już święta tak jak kiedyś.
Teraz święta to po prostu okazja do odpoczynku od pracy - tej zarobkowej - zamiast przeżywania, spotykania i cieszenia się (z) rodziną, coraz częściej jakieś nerwówki, kłótnie, obżarstwo, włączony tv i ''Kevin''. Od listopada słuchamy kolędy w marketach i oglądamy dekoracje świąteczne. Czuję to ''na siłę'' - trzeba posprzątać (bo przez cały rok się nie sprząta), ugotować (mnóstwo czasu spędzonych przy garach, potem zmęczenie i wyrzucanie jedzenia bo jednak za dużo), życzenia przy opłatku (choć przez większość roku zapominamy o tym czego sobie życzymy)...
Choć co roku wychodzi mój optymizm i mam nadzieję, że może w tym roku będzie lepiej...może znowu je pokocham? Znowu będę próbować - mimo wszystko
A teraz czekam na słynnego minusa - bo ja jeszcze nie mam
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 132 razy
- Podziękowano: 60 razy
Moje dzieci są za granicą z różnych powodów,zostali tylko wiekowi rodzice i ta "dziura"bez dzieci.
No cóż takie jest życie,ale przyjadą w styczniu i już mam listę jakie ma być menu
Dlatego do końca nie lubię Świąt
Mimo wszytko pozdrawiam
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 6 razy
ruda pisze:[ obrazek zewnętrzny ]
Ruda
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 25 razy
- Podziękowano: 106 razy
Atinko,jak dzieci są u siebie w UK to tez te święta są nieco inne.