PUSTKOWO 11 MAJ 2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
LipAsia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2016 23:30
Oddział NFZ: Pomorski

Re: PUSTKOWO 11 MAJ 2016

Post autor: LipAsia »

No i chyba nikt z Gdańska nie jedzie :roll: Podpowiedzcie mi proszę, czy lepiej jechac z Gdańska do Kołobrzegu, czy z Gdańska do Szczecina. Bo cały czas nie wiem i na prawdę znajdę się w tej Albanii... Tak to jest, jak się nie jezdziło środkami Komunikacji PKP przez 30 lat. Witaj Teska :kwiat: :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Asiu, porównaj te dojazdy , zastanów się jak będzie Ci lepiej jechać , myślę że z Gdańska będzie Ci bliżej przez Kołobrzeg , poczekaj chwilę z pewnością będzie ktoś zmotoryzowany i zabierzesz się , zobacz na blablacarze , czasami ogłaszają się ludzie. Z Waszego regionu dużo osób dostaje Pustkowo , ja jechałam z Białegostoku i trafiłam ;) :lol:
LipAsia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Basiu dziękuję :) Na tego blablacara zaglądam z nadzieją... :) Narazie są wyjazdy kwietniowe, więc śledzić będę na maj.
A jak nie, to z tą ciężka walizką czeka mnie przeprawa, oby mi nie strzykło w kręgosłupie po drodze :lol: Pan szanowny Orzecznik skierował mnie stanowczo za daleko, ale jak ogolnie wiadomo... lepiej się nie odzywać... bo się jeszcze rozmyśli i uzdrowi... natychmiast :?
Wioleta35
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2016 19:04
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Wioleta35 »

Dziekuje za odzew na moj post:-) :D zalozylam watek na lipcowy wyjazd do pustkowa. Czy z panstwa byl juz ktos w tym roku na rehabilitacji w tej miejscowosci? Pozdrowionka :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Asiu, sporo osób korzysta z formy przesyłkowej bagażu. Nadajesz przesyłką kurierską walizkę, a sama jedziesz z podręcznym bagażem . Na forum jest odrębny temat bardzo szeroko opisują koleżanki co i jak poczytaj , może zdecydujesz się .

Wioleta , termin masz super , pomimo , że to Pustkowo, to w sezonie zaludnia się i to bardzo .

:kwiat:
Wioleta35
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2016 19:04
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Wioleta35 »

Czy juz ktos wrocil z pustkowa lub przebywa obecnie? :D pozdrawiam
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

LipAsia pisze:Basiu dziękuję :) Na tego blablacara zaglądam z nadzieją... :) Narazie są wyjazdy kwietniowe, więc śledzić będę na maj.
A jak nie, to z tą ciężka walizką czeka mnie przeprawa, oby mi nie strzykło w kręgosłupie po drodze :lol: Pan szanowny Orzecznik skierował mnie stanowczo za daleko, ale jak ogolnie wiadomo... lepiej się nie odzywać... bo się jeszcze rozmyśli i uzdrowi... natychmiast :?
LipAsiu,
10 marca 2016r. w ramach NFZ jechałam pociągiem i autobusem z Gdańska do Iwonicza, do sanatorium Górnik. Pogoda zmienna w związku z czym bagaż z ciuchami zapowiadał się bardzo ciężki. Nie wyobrażałam sobie, że będę walczyć z walizką w kolejnych środkach lokomocji. Za pośrednictwem Furgonetki w dniu 08.03 nadałam walizę 25 kg za nieco ponad 18 zł. Przyjechał pan, odebrał, dał dokument /dzięki niemu można śledzić drogę/. Na drugi dzień bagaż był już przyjęty na recepcji w sanatorium.
Na drogę zabrałam tylko torebkę /co prawda dużą/ i gazetę. Pełny komfort.
W sanatorium odebrałam bagaż w momencie zameldowania się.
Podobno przesyłanie bagażu do i z sanatorium jest teraz normalne. Coraz więcej osób korzysta z firm przewozowych. Tym bardziej, że nie jest to droga sprawa. Radzę Ci, abyś też tak uczyniła. Tym bardziej, że nie masz ciekawego połączenia z Pustkowem.
Jeśli będziesz zainteresowana przesyłką i miała jakieś pytania, napisz na PW, a opiszę Ci szczegółowo jak masz to zrobić.
Pozdrawiam :)
LipAsia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Danae, serdeczne dzięki. :kwiat: Uderzam do Ciebie na priv za chwilę:) A tak na marginesiie, szkoda, że nie mozna zabrać się razem z walizka tym kurierem... :lol:
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

LipAsia pisze:Danae, serdeczne dzięki. :kwiat: Uderzam do Ciebie na priv za chwilę:) A tak na marginesiie, szkoda, że nie mozna zabrać się razem z walizka tym kurierem... :lol:
LipAsia,
wysyłanie walizki do sanatorium ktoś już pierwszy zaczął i przetarł szlak. Zwierzęta za pośrednictwem kuriera też już wysyłają /kupiłam tak rybki/ To co za problem spróbować z ludźmi?! :lol: :lol: :lol: Będziesz pierwsza :lol: :lol: :lol: Jakaś butla z tlenem i ...... . Dobre opakowanie ..... :lol: :lol: :lol:
Tylko w sumie wyjdzie dłużej, niż standardowymi środkami lokomocji!! A jeszcze nie daj ... Cię zagubią :lol: :lol: :lol:
To tak w ramach rozluźnienia atmosfery dotyczącej beznadziejnych połączeń ;)
Pozdrawiam :D
Adas1990
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 kwie 2016 18:11
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Adas1990 »

Witam również się wybieram w tym terminie
ODPOWIEDZ