Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Jak już wcześniej pisałem, w Truskawcu jest wiele bardzo różnych sanatoriów oferujących bardzo zróżnicowane warunki. W polskich firmach turystycznych kupuje się woucher/skierowanie najczęściej na cale 10 -14 dni. Tym samym kupujesz "kota w worku", skazujesz się na pobyt w określonym czasie i miejscu, bez możliwości manewru. Wiadomo że jest to kraj kontrowersyjny. Najwięcej naszych obywateli ląduje w przereklamowanych molochach takich jak Dniepro, Południowy czy Szachtar a nawet w bardzo luksusowym a tym samym bardzo drogim Riksos gdzie są anonimowa mrówką na której można zarobić. Czy byli zadowoleni? Różnie, wszystko zależy od preferencji, oczekiwań i zasobności portfela. Moim zdaniem, najlepiej jest pojechać indywidualnie, wykupić kilka dni kontrolnych w wybranym miejscu i później przedłużyć pobyt, ewentualnie zmienić miejsce. Poza sezonem jest to na 100% możliwe.
Nie byłem ale Henryk tak mnie zachęcił, że od kilku miesięcy obserwuję tamtejszy rynek kuracyjny.
Ostatnio dostałem kolejną ofertę z jednego z lepszych choć nie z najwyższej półki sanatorium.
7 dniowa kuracja dla 2 osób w cenie jak dla jednej.
Nocleg na wysokim poziomie, 3 posiłki i zasadniczo ilość zabiegów skolko ugodno.
Cenę przyrównałem do komercyjnego pobytu analogicznym okresie ( wiosna 2017 ) w standardowej dwójce w sanatorium Górnik w Iwoniczu i wyszło na to, że Truskawiec jest około 45 % tańszy.
Można też załapać się na kurację do sanatorium z dolnej półki ale i tam pobyt w skromnym "apartamencie" w stylu "późnego Gierka" może zakosztować niewiele więcej niż u nas sama tylko dopłata do dwójki w NFZ.
Osobiście celuję w kurację późną wiosną - przełom kwietnia / maja a wtedy zapewniam o swojej relacji na forum tudzież w Klubie Sanatoryjnych Przyjaciół na FB.
Znalazłem też z pomocą wujaszka gogle ofertę PTTK Przemyśl z ubiegłorocznej wiosny, muszę tylko trochę ją prześwietlić bo nie wiem jak w końcu została oceniona... ...
Hej, ciekawa jestem tez bo jestem zainteresowana ewentualnym wyjazdem do sanatorium poza RP ....
Truskawiec ciekawa oferta ale od nas 1000 km .. głównie po polskich drogach ... no ale do ogarnięcia.
Rozglądam się za innymi.
Pozdrawiam
Bogutka
Witaj jacky6 witaj Bogutka też jestem zainteresowana wyjazdem tam do sanatorium.
Jeśli można byłoby uzyskać info, taką dokładną ściezkę do wyjazdu to byłabym wdzięczna .PW moje czeka
HEJ Witajcie.Jetem zainteresowana wyjazdem do sanatorium do TRUSKAWCA najlepiej na długi weekend majowy między 30 kwietnia a 7 maja -2 osoby są chętne na 100% , jeśli będziecie mieć jakieś informacje czy propozycje wyjazdu to proszę o info !!!
pozdrawiam
Planuje wyjazd 28 mają 2017 do Truskawiec Ukraina .Czy ma ktoś podobne plany wyjazdu . Warto jest podzielić swoje uwagi do jakiego senatorium się wybrac : Hary