Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Kuracjusz sportowiec, kuracjusz kibic. Sport to zdrowie, a więc... kibicujcie swoim drużynom, piszcie o wydarzeniach sportowych, pochwalcie się swoimi osiągnięciami.
Gość

Re: Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Post autor: Gość »

Rudej sobie nalej, albo naleweczki jakiejś słodkiej jak wolisz 😉🙂
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

No i następny medal " z wody" nam przeszedł koła nosa...Pani Prezes Jędrzejczak nie kryła niezadowolenia...

Tak Kaziu...naleweczka dobra rzecz... ;) :)

Miłego oglądania meczu :kwiat: :kwiat: Dobranoc....na dzisiaj dosyć klikania ;) :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzień Dobry :kwiat: Jesteśmy w półfinale i gramy o medale...wygraliśmy ze Słowenią i nie ma już nad nami klątwy ćwierćfinału.....
Fajnie było patrzeć na Igę :kwiat: Kubiaka :kwiat: Wojtaszka :kwiat: którzy kibicowali naszym siatkarzom... :serce:
Teraz czekamy na rywala w półfinale.... :?: :?:

No i na medale z " królowej sportu"...

Do usłyszenia potem :kwiat:
Gość

Dzień dobry 😊
Czy to przyjdzie taki moment, że nie da się patrzeć na coś takiego?
Bo już tak się gotuję w środku że aż się boję o swoje zdrowie 🙂🤔.
No dobrze, póki co radość ogromna - raz że Słowenia, dwa że wreszcie ta klątwa ćwierćfinałów została przełamana.
U mnie dziś pada, jestem zwolniony z wszelkich prac "zewnętrznych" i mogę poświęcić czas na oglądanie transmisji. Teraz czas na lekkoatletykę.
Dzwonek wyłączyłem z gniazdka, udam że nas nie ma 😊.
Pozdrawiam kibiców, Ciebie Małgosiu w szczególności 👍.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzień Dobry :kwiat:
Klasę to ty Kaziu masz...dziękuję za pozdrowienia :D

Też się bardzo cieszę z półfinału..przed nami jeszcze 2 mecze...i to ciężkie mecze...
Żal mi strasznie Japonii ...mając 4 punkty więcej nie wygrali i posłali Włoch do domu...a było tak blisko...to by była sensacja
Żal Michała Winiarskiego i jego drużyny...szkoda...nie ma czarnego konia i nie ma niespodzianek...ja liczyłam na Japonię..
Szansa na medale jeszcze są może na 4 jeszcze się załapiemy...w wspinaczce kobiet...( to kobieta pająk)...
Anita Włodarczyk jako ostatnia się zakwalifikowała...ale każdy medal się liczy...

Zobaczymy co nam los jeszcze przyniesie....Jak ja patrzę na tych zawodników z innych krajów jak pływają,biegają..to się pytam gdzie my jesteśmy...to też ludzie ...
Dzisiaj trzymamy kciuki za nasze siatkarki...grają o półfinał...
Również pozdrawiam..życzę spokojnego popołudnia i spokoju w oglądaniu meczu....no i czekamy...bo worek z medalami zamiast się otwierać to się zamyka.......ech :evil: :evil:
Gość

Dzień dobry 😊
Miejsce 1+1 w pierwszym rzędzie zajęte, orzeszki gołe i w czekoladzie przygotowane, dzwonek wyłączony 🙂.
Oglądamy i liczymy na to że ten piękny sen się dzisiaj nie skończy 🤔.
Małgosiu, pozdrawiam 🌹😊
Gość

No cóż, pierwsze podejście do Igrzysk kończymy na ćwierćfinale. Dziś cała drużyna zagrała źle, nie było na kim oprzeć gry.
Tu raczej na medal nie liczyliśmy, niech wstydzą się inni. Będziemy czekali na następne imprezy...
Na horyzoncie trzy medale. Jeden pewny w boksie, drugi w zasięgu ręki na ściance (oby nie przydarzył się jakiś błąd techniczny) i trzeci całkiem możliwy na 400 m.
Może coś na wodzie?
Miłego...
Gość

5 cm za krótko młot Anity poleciał 😳🙂. Mało brakowało żeby raczej niespodziewanie pojawił się brąz na rzutni 🙂.
Pani Włodarczyk wypada podziękować za 3 olimpijskie złota. Za 4 lata w USA już raczej ciężko będzie, czas jest nieubłagany...
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam serdecznie...całą brać sportową...Kazia :kwiat: w szczególności...bo gdyby nie Ty to nie widzę siebie tutaj :( :(
Tak siatkarki rozbite przez Amerykanki..ale ja tak myślałam ,tylko cicho siedziałam ;) przed dziewczynami jeszcze nie jedne Igrzyska
Drugi medal Pani Włodarczyk...no cóż trzeba oddać pałeczkę młodszym koleżankom ..........

Tak 2 medale już nam uciekły...zostały 2 albo 3 i tak jak piszesz...nie liczę już na nic bo wszystko zdarzyć się może...jak będzie to będę się cieszyła :kwiat:
Dzisiaj trzymamy kciuki o 16h za siatkarzy...może im się uda a jak nie to zostaje walka o brąz...
Odezwę się po meczu......szczęśliwa albo smutna....... ;) :) może jeszcze w międzyczasie coś nam wskoczy...ale już nie ma z czego..tylko ta wspinaczka,boks,no i siatkarze .....może coś z wody jeszcze tak jak piszesz..
11 sierpnia się kończą Igrzyska a nasz dorobek to 4 medale.... :shock: :shock: :shock: :shock: nawt nie wiem w rankingu na jakim miejscu jesteśmy..chyba na 30....

Pozdrawiam i do usłyszenia...ja też sobie coś na ząb kupiłam ( tylko nie koronkę)..jakieś lody..owoc...jak będą nerwy to zjem wszystko ;) :lol:
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Małgosiu, pięknie piszesz!- jak zawsze..

Cóż, brak słów, odnośnie występów Naszych, starali się, może jest ciężko....

Śledzę od początku i mocno wspieram i przeżywam, i najpiekniejsza jest rywalizacja i to ile ich to kosztuje nerwów, przygotowań, wysiłku i treningów- to wiadomo...

Olimpiada pozostawi nam wiele zaskakujących wspomnień..

Masz rację we wszystkim, wg medali jesteśmy na 53 miejscu , o ile pamiętam dobrze, kiedyś było to miejsce 30 któreś....
53 miejsce w medalach, a 24 licząc od końca, gdzie przy końcówce też jest Słowacja czy Austria..... Eh...
Dalej będziemy śledzić wzmagania sportowców i życzyć im jak najlepiej...

Ja będąc w Kołobrzegu do godz.12 oglądam przy śniadaniu, i późniejszej kawce, potem plaża przy ładnej pogodzie, i przez radio, internet śledzę, następnie wychodzę w pobliżu na rybkę ( codziennie jem dorsza, szefowa świetnie to robi ) i za godzinę jestem spowrotem na plaży śledząc przez radio i internet... Schodzę z plaży, jak są super warunki to przed 20 , bo jest cudownie i szkoda tych pięknych chwil ( wczoraj) i małe co nieco - kolacja coś na ząb i TV śledzę poczynania sportowców,, wraz z powtórkami do po północy, a jak mam znajomych to siedzimy w antresoli w Verano przy dużym ekranie TV i wspólnie razem kibicujemy...

Nie jestem zbawcą i kompetentną osobą by aż tak fachowo oceniać Polaków, doceniam ich trud, wysiłek, ale cóż.... trochę smutno, czasem bardzo... emocje biorą górę, a i najgorsze, że liczyło się na więcej, chciałoby się... cóż..... Przeżywamy,..

Podobnie jest na konkursach czy międzynarodowych czy ogólnopolskich w muzyce i są też pewne zależności układy a i różnie bywa , szczególnie w eliminacjach, potem przechodząc przez kolejne etapy, więc wiem jak to może być ale nie znamy innych dokładniejszych sytuacji jak i co bywało że nas reprezentują takie osoby i to I jak trenowały wcześniej....jakie wyniki mieli Oni, czy są inni lepsi z Polaków.... Dopingujemy Im, bo chcemy, tak jak oni, ale nie wychodzi, będą analizować mam nadzieję i wysnuwać wnioski...

Bo to jest bardzo ciężki trening i też z tą formą ciężko utrafić na olimpiadę a podobnie jest też mieć najlepszą formę na konkursie w muzyce i zagrać tak żebyś występ podobał się wszystkim jury, lub większości..... niewymierna rzecz, czasami... Sportowcy mają cyfry, rekordy i czasy...Hm. .

Jest to dość duża rywalizacja i nie każdy wytrzymuje stres albo i też nie ma odpowiedniej formy w danym momencie...A szkoda... Życzymy im jak najlepiej..Ale Małgosiu masz rację, smuci - że " nie wychodzi"..

Trzymany dalej kciuków za Polaków!!!!!! Może jeszcze 3 medale.... może...

Dzięki Małgosiu za napisanie..

Pozdrawiam serdecznie
ODPOWIEDZ