Arka Kołobrzeg pobyt NFZ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Arka Kołobrzeg pobyt NFZ

Post autor: Atina »

Niestety teraz są takie czasy i tacy rodzice,że dzieciom wszystko wolno...ale my już dorośli wiemy że wszystko do czasu :roll:
Życie im pokaże beztresowe wychowanie na ich stare lata tym właśnie rodzicom... :lol:

Bylam świadkiem jak traw remont terenu kawiarni i odnowienie ścian za pomocą tapet ...firma rodzinna to wykonywała tata mama i dzieci także ;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

ARKA w Kołobrzegu
NASTAWIONA jest w 75% na gościa Komercyjnego Najlepeij Zachodniego
Te pozostałe 25 % to tzw ZAPCHAJDZIURA kontrakt z NFZ
dzieki temu ,że Brak Gości komercyjnych w martwym okresie to zgłaszają Nadwykonania do NFZ i uzupelniają wolne miejsca NFZ
KASA na koniec sie zgadza jak i zestawienie w Exelu :)

Wspominacie o baraszkujących Dzieciach na parkiecie .
Czy jak to Ktoś Określił ' Gołodupcach-vel Exchibicjonistach -Udających się czy wracajacych z Basenu

Moja Serdeczna Znajoma Sławna Pani Hanka Bielicka kiedyś w Sanie gdy zauważyła na tańcach u Marianka Pana w sanadałąch i skarpetach
Powiedziała
Kulturę i zachowanie wynosi się z Domu

Jestem Ojcem ,Jestem Dziadkiem
NIE wyobrażam sobie aby na Dancing vel tańce iść z wnukami
Jako dziecko też NIE PRZYPOMINAM sobie abym wahował przy rodzicach .
Była Instytucja Babci

Aktualnie też zdarza mi się Pełnić Dyzur

A wczasy
Aktualnie mają zasadę ..WYMORDOWAĆ MŁODYCH ,żeby Rodzice mogli sami iść
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: edwardo »

Lawendo , może to dobry pomysł - od niedzieli do czwartku - wtedy faktycznie nie ma dzieci , no , może jednostkowe przypadki .
Niestety , my z powodów zawodowych , na wczasy możemy pozwolić sobie tylko wtedy , gdy dzieci mają wolne , czyli ferie i wakacje , jak to mówi mój przyjaciel - jesteśmy na nich 😍 skazani , nawet na urlopie :)
Darku , co do twojej znajomej , to ciśnie mi się co nieco na usta , nie skomentuję jednak dosadnie jej słów , każdy ubiera się jak mu wygodnie , jak go stać i jak potrafi . To , że akurat ona nie powinna komentować ubioru , a w szczególności zachowania innych osób , to jako jej serdeczny znajomy , zapewne wiesz o czym piszę 😀 :P
Mnie np. powala na kolana pan w garniturze i muszce - spocony w tańcu , ociera co chwilę czoło , no ale jest elegancki 🤣 , przynajmniej tak mu się wydaje . Ale co mi do tego ? nic . Skoro tak lubi . Raz "współczuliśmy " takiemu gościowi , ok 140 kg wagi , wysoki , ubrany w garnitur i muchę .Każdy lekko ubrany , a on tak się wyróżniał - widocznie taki nawyk wyniósł z domu - jego sprawa , on cierpiał z gorąca , nie my .
Dzieci nie trzeba mordować , babci na wczasach też nie obarczaliśmy dziećmi ,tylko w 2 hotelach dzieci bywały z nami na tańcach , inne dzieci też , ale na zasadzie , którą DJ wymyślił , dorośli tańczą , dzieci siedzą na ich miejscach i piją soczki , w przerwie puszczał muzyczkę dla dzieci , dzieci , zapraszał do zabawy ,dzieci szalały , a wtedy dorośli odpoczywali przy stolikach , ze swoimi soczkami ;)
W innym hotelu tuż obok sali tanecznej , jest przeszklona sala zabaw dla dzieci , z której jest wyjście tylko przez salę taneczną , drugie drzwi zamknięte , poza tym , była z dziećmi animatorka .
Można ? - można .
Jeśli nie było takich " luksusów " zawsze chodziliśmy naprzemiennie w dwie pary tańczyć , trzecia pilnowała dzieci .
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

alka50+ pisze: 28 mar 2025 16:33
lawenda pisze: 28 mar 2025 16:18 Zdjęcia parkietu niestety nie zrobiłam, bo się nie zmienił. ;)
Tak...parkiet jest jak był....miałam na myśli miejsce do tańczenia ...bo tańczą gdzie komu pasuje.... wokół też :lol: :lol:
Lawendo....dwa obroty w kawiarni wyżej...i zdjęciami uzupełniam....
edwardo..super pomysł DJ....do wykorzystania.

Miłych pobytów..w każdym miejscu...dla Wszystkich .
Załączniki
received_9495178190560758.jpeg
received_9495178190560758.jpeg (43.2 KiB) Przejrzano 732 razy
received_1154242889733199.jpeg
received_1154242889733199.jpeg (34.02 KiB) Przejrzano 732 razy
received_650413837684889.jpeg
received_650413837684889.jpeg (46.1 KiB) Przejrzano 732 razy
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 13 razy

Post autor: malgonia »

A mnie bardziej od dzieci przeszkadzały pieski, biegajace po białych kanapach w Arce. Na zwrócenie uwagi właściecielce usłyszałam żę zapłaciła za pieska.. Najlepiej było w 2021 roku w pandemii, nam z NFZ kazano robic testy, po czym na świeta wielkanocne przyjechała komercja bez niczego. Oczywiście od nas wymagano maseczek a od innych nie.Chociaż to był najlepszy wyjazd, super towarzystwo, świetni ludzie. Było nawet morsowanie.
Załączniki
165557180_10219927084996416_7462027624934189468_n.jpg
165557180_10219927084996416_7462027624934189468_n.jpg (24.21 KiB) Przejrzano 664 razy
margolka63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2012 11:58
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: margolka63 »

Ilu kuracjuszy, tyle opinii. Właśnie wróciłam 1 kwietnia. Ogólnie zadowolona. Pokój 3 osobowy, jedyny minus to basen nad głową, gdzie o 7 rano włączały się /chyba jakuzzi/ i tak przez cały dzień do godziny 22, a później już cisza. Ale w pokoju się nie przebywa cały dzień. Zabiegi przyzwoite, wykonujące panie i panowie bardzo mili i pomocni. Po rewolucji żołądkowej, zmieniono mi zabiegi wodne i zaproponowano dietę, ale w żywieniu sanatoryjnym ciężko wykonalne, więc przeszłam na jedzenie komercyjne 40 zł, za dzień, i musi być już do końca turnusu, ale co się nie robi dla zdrowia. Nie preferuję takich dużych skupisk ludzi, a Arka to moloch, w weekendy to najazd gości i wszędzie tłoczno. Ale wyjazd zaliczam do udanych.
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: edwardo »

alka50+ pisze: 30 mar 2025 22:25
edwardo..super pomysł DJ....do wykorzystania.

Pomysł super , bo wszyscy byli zadowoleni 😃 i rodzice i dzieci , a szczególnie właściciel kawiarni , no bo zyski sporo większe , raz , że dorosłych przychodziło więcej , dwa , że dzieci , to też klienci - właścicielem był DJ 😃 w przerwach , dzieciom puszczał muzykę , a sam szedł odpoczywać na zaplecze kawiarni .
ODPOWIEDZ