Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Ostatni raz trzynaście lat temu gdy była z dziećmi w Czerniawie w ramach spacerów chodziliśmy po wodę mineralną do źródełka które wypływało w lasku . Przed wojną było tam ujęcie wody które zostało zamknięte a woda i tak zaczęła się wydostawać na powierzchnię. Jeżeli ktoś jest dociekliwy proponuję zapytać miejscowych gdzie to jest; oczywiście woda ma zapach "zgniłych jajek" gdyż nie jest oczyszczana w żaden sposób. Przy każdym pobycie piliśmy tą wodę i nic nam nie było.
Zajadaliśmy się malinami oraz czarnymi jagodami ,których było pełno na zboczach góry. Przebywaliśmy wtedy w ośrodku , który sąsiaduje z tym sanatorium.
Witaj Basiu71, piszesz, że zajadałaś się malinami i jagodami z lasu. Masz szczęście, że nie spotkałaś straży leśnej
bo mandacik raczej pewny. Na terenie Gór Izerskich obowiązuje zakaz zrywania runa leśnego bo są to tereny Parku Narodowego.
Parę lat temu wydzielono wprawdzie miejsce w którym można zbierać borówki i malinki, ale ja tego miejsca nie znalazłam.
Pozdrawiam
pinktea pisze:Hej!
Też się wybieram do tego sanatorium 22 lipca. Chciałam się zapytań czy nie ma problemu z wystawieniem L4 na czas pobytu i czy gdzieś w pobliżu znajduje się jakieś boisko.
hejka ja też mam ten sam termin przyjazdu tak więc na pewno gdzieś tam się spotkamy pozdrawiam
Witam.
Ile trwa turnus w tym ośrodku? bo mi ZUS tylko napisał, że zostałem skierowany na turnus rozpoczynający się od 4.11.13 i nie napisali na ile dni. Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam
Witam.
Ile trwa turnus w tym ośrodku? bo mi ZUS tylko napisał, że zostałem skierowany na turnus rozpoczynający się od 4.11.13 i nie napisali na ile dni. Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam