KUDOWA-ZDRÓJ Oddział Uzdrowiskowy Sanatoryjny dawny 24WSZUR

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Re: KUDOWA-ZDRÓJ Oddział Uzdrowiskowy Sanatoryjny dawny 24WS

Post autor: biedroneczka »

Witajcie Kochani :) Jestem w Kudowie od kilku juz dni ale dopiero teraz mam chwilke wiec pisze szybciutko :) Sanatorim jest usytuowane w centralnej czesci Kudowy-Zdroju a jednoczesnie ukryte w glebi wsrod drzew i z dala od gwaru ulicznego. Sklada sie z kompleksu budynkow w wiekszosci wyremontowanych i wyposazonych w nowe sprzety uzytkowe. Ja mieszkam w glownym budynku w pokoju dwuosobowym z przedpkojem, lazienka i balkonem, ktory jest jednoczesnie polaczony z innymi pokojami na tym pietrze. Warunki super ! Baza zabiegowa na miejscu i jak na razie niezly chaos ale mamy nadzieje, ze to sie unormuje. Jedzonko, jak dla wiekszosci smaczne, moze wielkosc porcji nie powala ale dla mnie wystarczajaco. Na razie jstesmy na etapie poznawania sie ale dwa wieczory w Piekielku juz zaliczone :) Samo miasteczko jest dosc rozlegle i bardzo wiele miejsc do spacerowanie. Ogromny park Zdrojowy z Gora Parkowa skad jest piekny widok na okolice. Na razie dzisiaj wyciecza do Skalnego Miasta w Czechach. wiec wrazenia opowiem wkrotce. Zreszta w planach bardzo bogaty kalendarz imprez i wycieczek, ze nie bardzo wiem czy lepiej sie kurowac na zabiegach czy jezdzic zwiedzac, bo niestety czesc zabiegow jest w godzinach popoludniowych i trzeba niezle sie nakombinowac, zeby wszystko pogodzic. Na razie to wszystko, przepraszam za brak polskich liter w tekscie ale niestety tak chwilowo bedzie w moim pisaniu. Pozdrawiam, Biedroneczka :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

BIEDRONECZKO udanego pobytu czyli kuracji w budynku jak i poza budynkiem sanatorium ;)
Skalne Miasto jest SUPER :!: :!: :!:
:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Biedroneczko o Kudowie słyszałam od swoich przyjaciół ,że jest pięknie i to potwierdzasz :)
Miłego wypoczynku i pięknej pogody .
Dodatkowy plusik jeszcze dzisiaj za opis :kwiat:
Pozdrawiam ciplutko. :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Kochana Biedroneczko :kwiat: życzę Tobie udanej kuracji, trafionych i skutecznych zabiegów, pogody i super towarzystwa :D
Wspominałaś o Piekiełku, otóż zapytaj lokalnego przewodnika co mieściło się dawno, dawno temu w tymże Piekiełku ;) :lol:
Jest taki zwyczaj, że będąc w Kudowie należy udać się na Górę Parkową do Altany Miłości i poprosić ducha gór Liczyrzepę o.... udaną kurację :D
a przed wyjazdem wejść tam ponownie i podziękować oraz poprosić o .... co tylko zechcesz :D Ponoć się sprawdza ;) :lol:
Polecam również zajrzeć do... Raju :lol:
Wszystkiego najlepszego Kropeczko :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Dobry Wieczór, przepraszam że wtrącę swoje 3-grosze,Selenko czy ty chcesz żeby Kropeczek po zabiegach i parkietoterapii jeszcze wstąpiła na Górę życzeń a potem jeszcze do Raju :!: :roll: toż Ona wróci z tej kuracji nie do....Poznania, tfu, do Łodzi całkiem odmieniona :lol: :lol: a Akt Własności co na to powie :?: :?: :lol: pozdrawiam Kuracjuszkę bardzo serdecznie z Z.Łódzkiej i wspaniałego pobytu życzę :!: A troszkę Raju to każdemu się ...należy :!: ;) ;) baw się dobrze i regeneruj Matko Polko :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Kropeczku :kwiat: miały być relacje :!: czyżby nie było czasu tyle.....zabiegów :?: ;) pozdrawiam :kwiat:
SEBA 78
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2013 15:26
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: SEBA 78 »

Biedroneczko jak będziesz miała czas miedzy zabiegami ;) ;) to opisz jak tam pokoje czy jest telewizor jak z łazienkami czy jest wi-fi czy jest basen jaki zabiegi oferują pokoje 2czy 3 osobowe jestem ciekawy ponieważ będę tam w pazdzierniku i dlatego wszystko mnie interesuje pozdrawiam i miłego wypoczynku :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

margot pisze:BIEDRONECZKO udanego pobytu czyli kuracji w budynku jak i poza budynkiem sanatorium ;)
Skalne Miasto jest SUPER :!: :!: :!:
:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Dzieki Margotko :) Skalne miasto rzeczywiscie imponujaco piekne, wrazenia niesamowite :) Rzeczywiscie koniecznie trzeba tam pojechac i przekonac sie nawlasne oczy, Przesylam BUZIAKI :) :)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Selene pisze:Kochana Biedroneczko :kwiat: życzę Tobie udanej kuracji, trafionych i skutecznych zabiegów, pogody i super towarzystwa :D
Wspominałaś o Piekiełku, otóż zapytaj lokalnego przewodnika co mieściło się dawno, dawno temu w tymże Piekiełku ;) :lol:
Jest taki zwyczaj, że będąc w Kudowie należy udać się na Górę Parkową do Altany Miłości i poprosić ducha gór Liczyrzepę o.... udaną kurację :D
a przed wyjazdem wejść tam ponownie i podziękować oraz poprosić o .... co tylko zechcesz :D Ponoć się sprawdza ;) :lol:
Polecam również zajrzeć do... Raju :lol:
Wszystkiego najlepszego Kropeczko :serce: :kwiat:
Selenko :) mam nadzieje, ze kuracja bedzie udana i cala .....reszta ( ha, ha) rowniez. O Piekielko nie omieszkam zapytac i juz sie boje co uslysze o tym przybytku rozkoszy.............tanecznych :)
Ducha Gor bede musiala poprosic o ......zaoczne zaliczenie prosby o skuteczna kuracje, moze mi zaliczy, gdy mocno poprosze bo nie poprosilam Go o nic gdy wdrapalam sie na nia pierwszy raz :)
Raj jest na razie malo oblegany i wrecz mocno osamotniony, poniewaz od tygodnia trwa w Kudowie Festiwal Moniuszkowski, ktory zreszta dzisiaj sie konczy. W zwiazku z tym, poniewaz Raj jest usytuowany na wprost miejsca, gdzie odbywaja sie wieczorne koncerty i przedstawienia teatralne, ma zakaz grania glosnej muzyki i dlatego swieci pustkami . Ale za to Piekielko przezywa istne oblezenie. Pozdrawiam Cie serdecznie Selenko i dziekuje za cenne wskazowki :)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

andrzej1955 pisze:Kropeczku :kwiat: miały być relacje :!: czyżby nie było czasu tyle.....zabiegów :?: ;) pozdrawiam :kwiat:
Drogi Andrzeju :) Czasu rzeczywiscie nie ma za wiele....ciagle te zabiegi i .....zabiegi, od rana do.....nocy (ha, ha).....Sam zreszta wiesz jak to jest ;) Na pisanie przyjdzie czas po powrocie w rodzinne pielesze, na razie korzystam ze wszystkiego do utraty....tchu ;) i z pewnoscia wroce nie do......Poznania ( ha, ha) ale oczywiscie do rozpoznania, zeby bron Boze moj akt wlasnosci mnie nie pomylil z jakas inna kuracjuszka gdy przyjdzie nam witac sie po powrocie do domku ;)
Przesylam Caluski i serdeczne usciski dla Ciebie Andrzejku i dla pozostalych, zyczliwych mi ludkow :)
ODPOWIEDZ