To bardzo interesująca informacja. Ww. prace zostały wymuszone przez likwidację Zakładu Przyrodoleczniczego (obecnie Mewa V). Byłem w Kombatancie w 2001 r. gdzie na żywo obserwowałem atak terrorystów na Nowy Jork. Na zabiegi chodziłem właśnie do Z.PSelene pisze:Perła Bałtyku (dawny Kombatant) będzie miała (nareszcie!) basen solankowy zasilany z własnego źródła i rozbudowaną bazę zabiegową. Praca mają się ku końcowi i sądzę, iż goście z turnusu świąteczno-noworocznego już będą mogli zażywać kąpieli.
Perła Bałtyku ...Kołobrzeg
Re: Perła Bałtyku ...Kołobrzeg
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Pozdrawiam serdecznie W.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Chciałbym od osób ,które przebywały po Moim ostatnim tam pobycie( 2013 ) potwierdził lub i zaprzeczyły jak obecnie wygląda status dla Gości którzy otrzymują zaproszenia na tzw po Szpitalne.
Otóż interesuje mnie czy piętra II i III już odzyskały blask czy nadal są na etapie ukończenia budowy w roku 1980.
Bo niestety tego nie można się nigdzie dowiedzieć .
Chodzi mi czy owe dwa piętra już są czy zostały Wyremontowane !!
O inwestycji oddania basenu wspomina kilka osób ,ale też pojawia się pytanie czy Stary basen w obecnej Mewie V jest użytkowany
- darek
- Przyjaciel forum

- darek
- Przyjaciel forum

Mogę Ci podać informacje z przełomu czerwca/lipiec kiedy to miałem przyjemność gościć w Perle.adamadi pisze:Tyle osób było lub jest i żadnych świeżych informacji
Otóż faktycznie baza zabiegowa została poszerzona ..metrów nie liczyłem , jest w Perle NIEZALEŻNY Basen czynny pod Kuracjuszy do godz 16 -Kuracjusze po 16 do bodajże 20 wejścia prywatne !
Modernizacja pokoi została zakończona .
Piętra 2 i 3 tzw -Szpitalne odbiegają troszkę standardowi od pozostałych .
Stołówka została całkowicie zmodernizowana Remont Kapitalny był na początku roku 2015.
Cóż więcej ...pokoje niestety nadal w tzw dwójkach sa trójki ..choć zdarzają się przypadki nie maksymalnego obłożenia ośrodka -uzależnione jest to ilością Rezerwacji dla Gości komercyjnych czyli już nie ..Niemców ale raczej ...Rosjan ..z okolicy St.Petersburga dawnego Leningradu.
Generalnie jest poprawa choć zawsze znajdą się mankamenty jest już dużo lepiej do tego ośrodka też wchodzi już XXI wiek ..choć są mocne naleciałości z PRL.
Jednym z atutów jest oczywiście wyremontowana mocno zmodernizowana kawiarnia na ostatnim piętrze choc ceny za podawane tam słodkości sa również na Najwyższym poziomie
- darek
- Przyjaciel forum

DODATKOWEJ WINDZIE dla Kawiarni
Czy ostatnio będący w Perle coś zauważyli w tym temacie ??