Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
witaj Rachel. Chyba to rzeczywiście nie jest "łokieć tenisisty". Ja mam to stwierdzone a boli mnie sam wierzch łokcia, najbardziej jak wyprostuję rękę. Wcześniej parę lat temu miałam tak z lewą ręką teraz od ok. pół roku z prawą. Brałam bardzo dużo zabiegów i jakoś w lewej przeszło. Mam też problemy z odcinkiem szyjnym i barkami, ale łokieć to podobno inna bajka. Od dawna więc nie noszę torebek na ramię, lecz niewielkie zakładane na ukos. Staram się w nich nosić niewiele, zakupy też niewielkie noszę zginając rękę i trzymając je na brzuchu. Jakoś funkcjonuję, siedząc przy komputerze np. zawsze mam oparte łokcie, a najlepiej całe ręce, przy pisaniu się nie da, ale przy innych operacjach posługuję się tylko myszą.
pozdrawiam i życzę zdrówka
Rachel, daleka jestem od tego żeby zdiagnozować Twoją dolegliwość. Opisałam swój przypadek a jak wiadomo nawet bardzo podobne objawy nie świadczą o tej samej chorobie. Nie ma nic gorszego jak leczenie się przez internet a porady "CIOCI KLOCI" znaczą tyle co nic i więcej zaszkodzą niż pomogą. Ja trafiłam na bardzo kompetentnego chirurga, który od razu poznał się na mojej dolegliwości. USG tylko to potwierdziło. Tobie również życzę trafionej diagnozy i skutecznego leczenia.
Neurolog, u której się leczę przypuszcza co to może być. Nawet nazwała tę dolegliwość, ale ja nie pamiętam bo ona raczej do siebie niż do mnie to powiedziała. Być może dlatego iż do końca nie jest pewna, a wg niej tylko USG zdiagnozuje co to takiego. Torebki to i ja nie mogę nosić chociaż rękę zgiąć w łokciu mogę a nawet noszę rękę w lekkim zgięciu bo to właśnie przynosi mi ulgę. Pewnie, że poprzez internet leczyć się nie ma co ale "posiłkować" tak
Do 20 maja już niedaleko (wizyta u ortopedy) a i USG tej ręki niebawem zrobię to w opisie wyjdzie szydło z worka
Rachel, ja leczę się głównie u reumatologa, ale też i u neurologa. Jutro mam właśnie wizytę u neurologa.Robiłam po chyba 10 latach tomograf odcinka szyjnego i jestem ciekawa zmian.Wprawdzie jest duża poprawa, głównie dzięki zabiegom i ćwiczeniom, ale zobaczymy co pokaże tomograf. Moja ręka najlepiej czuje się zgięta w łokciu, ale i tak jest lepiej niż było. Od roku chodzę o kulach, a ostatnie 5 miesięcy o 1, więc cały kręgosłup jest zwichrowany (to wina złamanej nogi). życzę zdrówka