sanatorium dla 70+ czy jesteś za?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
MUCZEK62
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Re: sanatorium dla 70+ czy jesteś za?

Post autor: MUCZEK62 »

Mieszkam w małej mieścinie i wszystkie zabiegi sanatoryjne mam na miejscu oprócz borowiny i siary.
Kto z 70+korzysta z siary,borowiny(nie plastrów)krio(komory)??
Chodzi o to że narzekamy na czas oczekiwania.
W ramach wymiany i przyśpieszenia nr. na liście przyjmę 80+w zamian oferując na porównywalny czas teściową 80+
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Dla jednych życie zaczyna się po czterdziestce, dla innych dopiero po setce. :serce:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jestem zażenowana całym tym tematem :shock: założonym przez MUCZEK 62 .Idąc tym torem myślenia to ograniczyć jeszcze leczenia 70+ i będzie więcej pieniędzy w NFZ i zmniejszą się kolejki do specjalistów i na zabiegi.No na koniec to już tylko wprowadzenie eutanazji dla 70+ to i ZUS nie będzie miał problemów z wypłatą emerytur , zasiłków chorobowych , rent .Chyba nie tędy droga żeby nie było kolejek :?: :?: :?: A odpowiadając na pytanie kto korzysta z siarki , to na przykład mój sąsiad 70+ chorujący od 30 lat na łuszczyce.I jeśli mu tylko zdrowie pozwoli , życzę mu corocznych wyjazdów do sanatorium .
MUCZEK62
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: MUCZEK62 »

i dobrze kombinujesz smuga,tylko czemu "forumowicze"w innych postach narzekają na czas oczekiwania a w tym jakoś dziwnie stają się "samarytaninami"
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

Nie przesadzajmy z tym linczem .Pokolenie 50 latków jednak ma prawo być wściekłe na to co im zafundowano .Obecni 70 latkowie i więcej ,żyli w sumie w pięknych czasach ,mieli pracę ,w przyzwoitym wieku szli na emeryturę ,te emerytury czy renty też dostali przyzwoite .A pokolenie obecnych 50 latków co ma ? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia . Nie należy się dziwić rozżaleniu ludzi którzy wchodzą w wiek przedemerytalny ,w sumie to ich okradziono .A Ci "biedni" schorowani emeryci mają jeszcze na tyle przyzwoite te emerytury ,że stać ich na wykupienie sobie turnusów rehabilitacyjnych .Pokolenie obecnych 50latków nie stać na to teraz ,a już z pewnością nie będzie ich stać za te głodowe emerytury które dostaną .Nie bądźmy pazerni ,to że nam się należy nie oznacza że powinniśmy z tego czegoś skorzystać .W sumie powiem szczerze ,że dla mnie niemoralnym jest jechanie na turnus z NFZ-tu przez ludzi których stać na to by sobie ten wyjazd po prostu wykupić , bo wyjeżdżając zabiera taką możliwość biedakowi który czasami musi naprawdę ciułać żeby mieć kasę chociaż na bilety .Mam takie a nie inne poglądy i kto mi co za to zrobi ?? Nic..Mam prawo takie mieć i już .Każdy ma prawo do swoich poglądów ...Muczek też .
A drugi problem to .....w NFZcie ,ZUSie czy KRUSie jest taka sama korupcja jak w całej Polsce .Jednym się należy bo znają Pana X-ińskiego ,albo Panią Y-owską ,która pracuje gdzieś gdzie dzielą tymi dobrami .Inni nie mają znajomości ,dostają albo i nie dostają sanatorium ,w zależności od widzi misie Wielce Szanownej Komisji szafującej przydziałami .
forumowicz

Temat taki jak wszystkie tutaj :) według mnie ani bardziej ,ani mniej kontrowersyjny i ma prawo być ,jesli mówimy ,że kazdy ma prawo do swojego zdania :)
Natomiast prawa ludzi starszych do opieki medycznej ,wzbudzaja emocje i słusznie.
Opieka medyczna szeroko pojęta w naszym kraju to absurd ,co dzień coraz bardziej widoczny.
Smutne że młodzi ludzie umieraja na zawały ,bo nikt nie chce ich skierować na badania (młodzi nie powinni jeszcze...chorować ),starsi umierają bo nikt ich już na pewno leczyć nie zamierza.
A przyznać sanatorium? To chyba jakieś surrealistyczne marzenie tych ludzi.
:(
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wszystkich ludzi w tym kraju Kruszynko i tych młodych i tych starych .Młodzi nie dostaną bo przecież jeszcze sobie na to nie wypracowali ,a starym po co i tak już pracować nie będą .Chory ten kraj ,chory układ i chora moralność .
forumowicz

Medusia ok ok ,ale podaj chociaż jeden powód dlaczego ci co mają jakieś tam większe pieniadze mieliby nie korzystać z dofinansowania do sanatoriów etc?
A swoją drogą miło Ciebie usłyszeć :serce: :kwiat: :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A z tej empatii do innych ludzi Kruszynko ,a nawet i z ...litości nad biedakami ot i wszystko .
forumowicz

Zamożniejsi Medi płacą podatki i składki do ZUS mają niezbywalne prawo do skorzystania z dofinansowań do formy leczenia.
Często bardzo ciężko pracują.
Rozumiem skromnych ludzi ,ale Kulczyk kupił prawdopodobnie kopalnię złota.
I nic mnie to nie mierzi ,tez bym kupiła chętnie,bo zatrudniłabym może duzo ludzi do pracy? :)
ODPOWIEDZ