Miejscowości do których warto pojechać na weekend

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
DANIELA
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2014 20:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Re: Miejscowości do których warto pojechać na weekend

Post autor: DANIELA »

Margot nie lubisz jegomościa ,a kto ich lubi :?: Ale mam wrażenie że znasz region i jego układziki .Jesteśmy sąsiadkami :?: Teraz muszę kończyć .Pozdrawiam miłego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Danielo nie jesteśmy sąsiadkami , ale bywałam w tych samych miejscach co i ten Pan ;) :lol: :lol: :lol:
Miłego Dnia :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

morza szum,ptaków śpiew :) zachodzące słoneczko,plaża i cieplutki piaseczek pod stopami 8-)
a miejscowość :?: Ja wolę te malutkie,cichutkie :D
Pozdrawiam z nad morza Bunia
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam :) coś w tym jest że coraz częściej szukamy małych urokliwych miejscowości-a jest ich coraz więcej,bo różnego rodzaju dotacje wykorzystywane przez dobrego gospodarza powodują to że zmieniają swoje oblicza przyjazne dla ludzi :!: podobnie jest z otoczkami wielkich miast gdzie rosną domy jak grzyby po deszczu,może to tempo życia sprawia że szukamy wyciszenia i spokoju :) pozdrawiam i przyjemnych odpoczynków życzę :)
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: jawa 53 »

Polecam Szlak Orlich Gniazd na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej. Oczywiście na weekend to tylko małe fragmenty.
Każdy znajdzie coś ciekawego; skałki,jaskinie ,pustynia ,zamki i regionalne karczmy ( dokładnie opisany w necie). :D
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Kto lubi ciszę,spokój,relaks polecam Serpelice nad Bugiem.To mała miejscowość turystyczno-wypoczynkowa dla dzieci i dorosłych. W miejscowości tej znajduje się Kalwaria Podlaska-droga krzyżowa,usytuowana wśród lasu.W Serpelicach jest mikroklimat z jodem.Znajduje się dużo terenów leśnych ,gdzie można zbierać dary lasu i spacerować.Wędkarze mogą wędkować nad rzeką ,chętni przepłynąć statkiem,kajakiem po Bugu.Nad rzeką jest plaża ,gdzie można opalać się.Jest mały surwiwal dla najmłodszych.Można zorganizować również przejażdżki wozem ,super atrakcja dla dzieci i dorosłych.Znajduje się również kort tenisowy i basen-odkryty,ale nie wiem czy można z niego korzystać.Pozdrawiam :kwiat:
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: AleksandraWroclaw »

kruszynka pisze:Jeżeli chcemy wyjechać na weekend potańczyć przy dobrej muzyce np granej na żywo z dobrym jedzeniem też ;) to jakie miejscowości wypoczynkowo -sanatoryjne polecacie?

WROCŁAWSKI Rynek - 24h non- stop kolor latem.....
Hmmmm....czego mozna się bać? ?, to ....zakochania w tym miescie.....najbardziej :!:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Zazdroszczę tego Wrocławia....... :roll:
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

Suzen pisze:Kto lubi ciszę,spokój,relaks polecam Serpelice nad Bugiem.To mała miejscowość turystyczno-wypoczynkowa dla dzieci i dorosłych. W miejscowości tej znajduje się Kalwaria Podlaska-droga krzyżowa,usytuowana wśród lasu.W Serpelicach jest mikroklimat z jodem.Znajduje się dużo terenów leśnych ,gdzie można zbierać dary lasu i spacerować.Wędkarze mogą wędkować nad rzeką ,chętni przepłynąć statkiem,kajakiem po Bugu.Nad rzeką jest plaża ,gdzie można opalać się.Jest mały surwiwal dla najmłodszych.Można zorganizować również przejażdżki wozem ,super atrakcja dla dzieci i dorosłych.Znajduje się również kort tenisowy i basen-odkryty,ale nie wiem czy można z niego korzystać.Pozdrawiam :kwiat:
Dzieki Suzan za info jak będę na działce (też nad Bugiem) to odwiedzę tę miejscowość to ok. 80 km ode mnie :)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: AleksandraWroclaw »

Suzen pisze:Kto lubi ciszę,spokój,relaks polecam Serpelice nad Bugiem.To mała miejscowość turystyczno-wypoczynkowa dla dzieci i dorosłych. W miejscowości tej znajduje się Kalwaria Podlaska-droga krzyżowa,usytuowana wśród lasu.W Serpelicach jest mikroklimat z jodem.Znajduje się dużo terenów leśnych ,gdzie można zbierać dary lasu i spacerować.Wędkarze mogą wędkować nad rzeką ,chętni przepłynąć statkiem,kajakiem po Bugu.Nad rzeką jest plaża ,gdzie można opalać się.Jest mały surwiwal dla najmłodszych.Można zorganizować również przejażdżki wozem ,super atrakcja dla dzieci i dorosłych.Znajduje się również kort tenisowy i basen-odkryty,ale nie wiem czy można z niego korzystać.Pozdrawiam :kwiat:

Sciana wschodnia PL jest mi obca, nad Bugiem nigdy nie byłam....znam tylko Mazury i Bieszczady.....które przeszłam pieszo łacznie z Połoniną Wetlinska i Carynską....
Może kiedyś zawitam..... :?:
Pozdrawiam Cie Suzen
ODPOWIEDZ