Nasze twoje innych

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Nasze twoje innych

Post autor: forumowicz »

Nie Darku, nie chciałabym ,żeby mnie mijał i uśmiechał się do mnie
ale nie uważam,że kara śmierci jest odpowiednią karą
forumowicz

Bedzie Ciebie z usmiechem mijał ,ponieważ takie są fakty .System kar ,głaszcze bandytów i morderców i czym ich bliscy maja więcej pieniedzy ,tym szybciej są na wolności.
Mało jest takich sytuacji ,że ofiara ucieka przed takim a on chodzi wolno i smieje się w twarz?
forumowicz

z tym się zgadzam,ze system kar jest niedoskonały
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

A co trzymać przez lat 10 ,20 , 30, 40, takiego jak ten z Piotrkowa i miesięcznie wydawać na JEGO utrzymanie wg informacji Ministerstwa Sprawiedliwości ponad 100 000,00 złotych miesięcznie.
Ile w miesiącu można uratować istnień 1- 2- ???
Tam w Piotrkowie zamordował Kilku Chłopców , Zgwałcił ich
Tak jesteśmy narodem Katolickim -WYBACZMY -wypuśćmy NIECH ZAMORDUJE Kolejnych.
Ja również NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM Kary Śmierci za kradzież Batonika w markecie, ale gdzieś jest NAPISANE
-oko za oko Życie za Życie
Dlaczego w USA ,Rosji, Chinach czy innych krajach Bandyta idąc ZABIĆ LICZY się ,że Spotka go Stryczek gdy go złapią.
U Nas morderca śmieje się bo albo wyjdzie po 15 latach , albo ma lajcik Życie nawet dostanie miękkie łoże bo musimy POMAGAĆ tym którzy zbłądzili .

( Prywatnie Mnie osobiście choćbym popełnił NAJGORSZE przestępstwo NAWET NIKT nie da do ..ARESZTU-MAMY tak GŁUPIE prawo a ew Więzieniu to mógłbym tylko ..pomarzyć bo Jestem zbyt schorowany )
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

No nie wiem, nie wiem ale dlaczego mamy utrzymywać tych osadzonych przez cały ich żywot. To wcale nie są małe pieniądze. Więcej dotuje się w ich utrzymanie niż np. w przedszkola.
Mnie osobiście to bardzo bulwersuje i wstydzę się za odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.
Niestety w naszym kraju broni się nienarodzonych ułomnych dzieci i bandytów.
Karze się surowo podobno zgodnie z prawem np. babcię, która z biedy i sklerozy nie zapłaciła w sklepie za dwie kostki masła.
Dzisiaj nie liczy się człowiek tylko pieniądze.
Nie wierzę w niezawisłość sądów.
Takie jest moje odczucie.
forumowicz

Ja nie twierdzę,że podatnicy powinni utrzymywać więźniów. Uważam,że sami powinni zarabiać na swoje utrzymanie
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

AgaC pisze:Ja nie twierdzę,że podatnicy powinni utrzymywać więźniów. Uważam,że sami powinni zarabiać na swoje utrzymanie
Kiedyś tak było ale teraz się mówi, ze to było be.
Teraz nie wolno przymuszać do pracy, chyba że sami chcą ale wtedy pieniądze idą na ich konto a nie utrzymanie niestety.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Nasze dzieci, wnuki ...

Post autor: jacky6 »

[ obrazek zewnętrzny ]]

widziane krzywym okiem ale jakże prawdziwe ...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

AgaC pisze:Ja nie twierdzę,że podatnicy powinni utrzymywać więźniów. Uważam,że sami powinni zarabiać na swoje utrzymanie
Też uważam, że więźniowie powinni zarabiać na swoje utrzymanie i dodatkowo nie powinni mieć tych wszystkich wygód, sal gimnastycznych, pokoików spotkań itp. Co więcej powinni mieć nakazane zapłatę odszkodowań, które my płacimy za ich przestępstwa. To nie do pomyślenia, żeby więzień był traktowany lepiej niż pacjent w szpitalu a jednak tak jest. Śmieszą mnie teksty, że cele są przepełnione a przecież więźniowi należy się odpowiednia ilość metrów kwadratowych. Budowane są więc nowe budynki o standardach europejskich za nasze pieniądze. Potem latami utrzymujemy takiego zbira a on korzystając z tych wszelkich udogodnień rośnie w siłę a po wyjściu na wolność zabija po raz kolejny. Więźniowie mają zdecydowanie za dobre warunki i żadnych zobowiązań, a dlaczego niby ? A zapomniałam jeszcze, że wychodząc również są objęci kolejnym programem pomocy aby nie czuli się wyobcowani ze społeczeństwa. Totalna paranoja. Miliony wyrzucone w błoto,ale przecież jesteśmy tak bogatym państwem, że stać nas na to :roll:
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: krecik »

Rozumiem jak najbardziej emocje, którymi kierowała się Kruszynka zakładając ten temat. Tu się z nią solidaryzuję w potępieniu bandytów. Jestem również za pracą więźniów z przeznaczeniem ich zarobków na ich utrzymanie i wypłatę zobowiązań powstałych w wyniku ich przestępstw (z tą pracą przy obecnym bezrobociu może być kłopot). Warunki przebywania skazanych, moim zdaniem, powinny być zróżnicowane w zależności od winy skazanego, bo trzeba pamiętać iż część więźniów odbywa kary za przestępstwa nieumyślne. Dla nich istotną karą jest odosobnienie. Rozumiem jednak, że tu poruszamy temat tylko bandytów, których wina jest oczywista.
W pierwszym moim poście odpowiadałem Kruszynce na temat dzieci XXI w. i podtrzymuję, że młodzież mamy w olbrzymiej, przeważającej części wspaniałą. Problem jest w tym, że widoczna i zapamiętywana jest ta mniejsza zwyrodniała część młodzieży - niestety :(
ODPOWIEDZ