Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Post autor: wiktor64 »

dani888 dzieki wielkie za relacje z pobytu tylko brać przykład ;)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Najczęściej ziemniaki, kasza sporadycznie, ale łatwiej jest trawiona i jest zdrowsza, pewnie i na Ciebie ma wpływ. Zmień sobie w domu dietę i więcej kaszy zwłaszcza gryczanej, zalecanej nawet przez ojca Klimuszkę czy Grande. Zresztą polecają tradycyjne polskie potrawy, ale nie smażone , zupy , sałatki i taką zdrową, starą polską kuchnię jaką nasi dziadkowie jadali... mięso od święta , a nie codziennie :P
Dlaczego miałbym wątpić ? zwłaszcza jak tyle przygotowań poczyniłaś do wyjazdu :) . Nastawienie już masz inne, koleżanki poznałaś i psychicznie zaczniesz odpoczywać. Nabieraj zdrowia i rumieńców :) .
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2019 15:11
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 4 razy

Post autor: olka44 »

Dani..jak jesteś w Wieńcu , a macie organizowane wycieczki, to skorzystaj, oczywiście Twoja decyzja..ale warto zobacz Toruń.Nie wiem jaki plan wycieczkowy jest, ale warto chociażby pospacerować po toruńskiej starówce.Jak również zobaczyć Muzeum Piernika i spróbować sławnych katarzynek.
..aaa i jeszcze Manufaktura cukierków..tak słodkości to tam dużo...ale nie tylko słodkości.
Jeśli nie byłaś w Licheniu to też warto.Sanktuarium przepiękne, a widok z wieży widokowej również..
Rozumiem,że każdy obawia się wirusa, ale jeśli zachowamy środki ostrożności ...

Super, że masz jedynkę, kobietki z forum na pogaduchy i dobrą rehabilitację i to jest najważniejsze.
A o resztę się nie martw, Dani :lol: :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Wiktorku piszę jak jest i to co czuję choć tu prawie każdy dzień jest taki sam ale dzięki i pozdrawiam ciepluśko ;) :serce: .
ANDY nigdy nie lubiłam kasz a zwłaszcza tej gryczanej bo mój syn gotował ją na okrągło i ten smród przyprawiał mnie o mdłości . Wiem , wiem - kasze są zdrowe ale ze mnie ziemniaczara i kapuściara :lol: .
Mięsko lubię tyle , że wolę gotowane a nie smażone i tego mi nie odbieraj :lol: . Suróweczki , sałatki , morskie ryby , owoce to i owszem . Nie wiem czy zmobilizuję się do gotowania tych kasz po powrocie do domu . Tu mam podane pod nos i jest inaczej... nigdy nie lubiłam stać przy garach , wolę sprzątać , prać niż gotować :evil: . Czasem tak ale nie non stop .
Odnośnie nastawienia ...mam inne bo tu jestem już i zaczyna mi coraz bardziej podobać się :lol: :lol: .
Narzekać nie mogę , podane pod nos , posprzątane choć sama też troszkę ogarniam pokój , nikt mi nie mówi , że jest głodny , więc czego chcieć więcej ? Psychicznie odpoczywam a to dużo znaczy choć czasem przypomni się coś... Odnośnie koleżanek to różnie z tym bywa , inne godziny zabiegów , inne plany ale ogólnie -są ludzie , z którymi można pogadać . Dzięki za dobre słowo , Ty też dbaj o siebie i zdrówka , buziole :serce: :) .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Matuchno kochana , chciałabym zobaczyć Toruń , Licheń tym bardziej , że taka okazja może już mi nie trafi się :evil: :evil: . Dziś znów była karetka pod ośrodkiem ale może ktoś zachorował i na pewno to nie był Cowid bo nie było kombinezonu itd...
Oleńko , obawiam się jednak i nie zaryzykuję , nie chodzi tu o pieniążki bo to tylko 50 zł , tyle wygrzebałabym :lol: :lol: .
Dziś jestem trochę padnięta ale jutra nie wyobrażam sobie w ogóle , 8 zabiegów w różnych miejscach , na które po prostu nie da rady zdążyć :evil: :evil: :evil: . Pan od planowania rzekł mi , że mu tak mówi system , w ogóle mało uprzejmy gość . Jeśli przeżyję to będzie dobrze :lol: :lol: . Jak nic nie napiszę to będzie oznaczało , że padłam jak kawka . Hm.. jutro mój superancki masażysta , jedyna pociecha :) .
Dziś zmieniali pościel , sprzątanie pokoju dwa razy w tygodniu , bardzo miłe i pomocne panie . Na razie nie leje więc wyjdę troszkę na zewnątrz , może kogoś spotkam ;) . Pozdrowionka :kwiat: :serce: :) .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dani, trzymaj się, buziaki 👌💋🍀😘
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Dani, w dużych ośrodkach tak jest, że wielu ludzi schorowanych , dużo kardiologicznych i pewnie zasłabnięcia czy omdlenia, a wtedy karetkę wzywają. Jakiś czas temu będąc w o połowę mniejszym ośrodku raz w tygodniu była karetka, a jeszcze jak pogoda zmienna i ciśnienie skacze to co się dziwić, sama masz problem ze zdążeniem na zabiegi :roll: .
Kuruj się Kuracjuszko :) , ja za chwilę do domu .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewuniu , trzymam się bo muszę , wróciłam z podwórka , znów pada :evil: .
Dzięki , że zaglądasz i dajesz trochę siły , pozdrawiam cieplutko kochana , buziaczki :serce: :kwiat: 8-) .
ANDY , dla mnie to pierwszyzna , sam zresztą wiesz ale te jutro nie zapowiada się dobrze . Mam dobry charakter ale jak będą problemy z dotarciem na zabiegi to będę drzeć się i tyle . Nie moja wina , że tak ustawione i nie jestem w pełni sprawna . Taaa, Ty niedługo do domciu , cieszysz się ? :) A ja kuruję się bo co mi innego pozostało ? W sumie to dobrze , może troszkę odżyję , będę sprawniejsza ale wiem , że choroby przewlekłe i tak pozostają do końca życia . Gorzej jak są zaostrzenia ... Ale dość na temat chorób , dodam tylko , że mam wynik z rezonansu magnetycznego głowy i nie wiem co wyszło . Dopiero jak wrócę umówię się z moją neurolog i może w końcu coś dowiem się . Trzymaj się cieplutko ANDY i postaraj się zadbać o siebie w miarę możliwości , będzie dobrze , pozdrowionka :serce: :) .
Awatar użytkownika
Koralik_bis
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2018 13:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Koralik_bis »

dani888; czy masz wykłady z panią Marią ?? :D :serce:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz