23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II
-
jacek7910
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 cze 2014 00:50
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II
Kolacja o godzinie 17 jest z reguły tak skromna, że dla mnie to podwieczorek.
Kuracjusze mają do dyspozycji lodówkę na każdym piętrze i zarówno panowie jak i panie ją zapełniają. Kilka dni temu byla afera, bo okazało się, że w nocy ktoś ją opróżnił
No, ale jak Ty boisz się o swoją wątrobę i trzustkę, to może zrezygnuj z sanatorium?
Co do tego "co tu się wyprawia": nie przesadzajmy. W większości to mity. Ja przyjechałem skorzystać z rehabilitacji, odpocząć, odprężyć się i przy okazji trochę pobawić. Nie "pobawić". Raz czy dwa razy poszedłem na tańce z tą samą panią i już ludzie zaczęli plotkować. No, bez przesady!
Na szczęście wiele osób nie przejmuje się złośliwościami innych i świetnie się bawi. Czego wszystkim życzę.
A w większości ośrodków w Lądku jest wymóg powrotu kuracjuszy przed 22.00 i od 22.00 do 23.00 obchód pielęgniarski w pokojach. Nie poszalejesz...
Kilka razy dziennie są busy i PKS. W granicach 7-8 zł. Jest strona PKS Kłodzko, Wszystko tam znajdziesz.jacek7910 pisze: Do klodzka dostane sie bez problemu i tu mam pytanko czy jezdzi cos czesto z klodzka do ladka i w jakich cenach
Klimatyczne ok. 3,50 dziennie, telewizor 76 zł za 3 tygodnie, czajnik 7 zł za pobyt.jacek7910 pisze:
oraz na jakie koszty mam sie przygotowac w osrodku typu np klimatyczne, telewizor, czajnik, itd
Wszystko jest na stronie sanatorium.
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Masz ode mnie plusika za drugą część swojego postu
Kolega "jacek" nie poszaleje
Pozdrawiam
-
jacek7910
- Pomocny Kuracjusz

Jesli chodzi o tańce to na pewno nie bo noga boli , a to drugie to sie okazeewasz pisze:Witaj "medman "![]()
Masz ode mnie plusika za drugą część swojego postu![]()
![]()
Kolega "jacek" nie poszaleje![]()
Pozdrawiam![]()
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Drogi Jacku jak tak czytam te posty to śmiac mi się chce . jechać po to aby w sanatorium sie napić to mozna i w domu chyba ,ze Żonka lub Partnerka twarda raczka trzyma . . jak będziesz za dużo popijał to po co tam jedziesz , Ważna rehabilitacja czy sie mylę ? Byłem w Październiku 2013 i tyle ile zobaczyłem i zwiedziłem że można długo opowiadać. No ale każdy ma swoje racje i spojrzenie . Miłego pobytu w Lądku . A co do legend i opowiadań na temat sanatorium to więcej w tym wyobraźni i bzdur chyba ,że jedzie sie po to aby zaszaleć,napić . Wówczas o takich osobach się mówi. W końcu ludzie jadą tam aby zrehabilitować się i wypocząć .jacek7910 pisze:Jesli chodzi o tańce to na pewno nie bo noga boli , a to drugie to sie okarzeewasz pisze:Witaj "medman "![]()
Masz ode mnie plusika za drugą część swojego postu![]()
![]()
Kolega "jacek" nie poszaleje![]()
Pozdrawiam![]()
tylko zeby dobrego kompana trafic bo solo pić nie lubie
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Jacku,przy mnie parę osób za alkohol wyleciało karnie z tego sanatorium,będziesz robił co uważasz i jak chcesz.Ja przestrzegam i obym za wronę nie robiła.jacek7910 pisze: Jesli chodzi o tańce to na pewno nie bo noga boli , a to drugie to sie okazetylko zeby dobrego kompana trafic bo solo pić nie lubie
A jeżeli chodzi o przyjaciół Czechów to u nich drożej niż u nas po wejściu w życie akcyzy.Tylko tańsze są trunki z górnej półki.
-
jacek7910
- Pomocny Kuracjusz

Od kilku dni jest ciepło, a nawet gorąco.
Większość pokoi znajduje się na stronie południowo-zachodniej.
Tylko kilka (7) jedynek jest po stronie północnej.
Od południa do wieczora w pokojach jest niesamowicie duszno.
Nie wiadomo, co lepsze. Otwierać drzwi balkonowe czy zamykać?
Moim zdaniem, latem to sanatorium nie nadaje się dla ludzi starszych i chorych. Nawet jeśli zapomnimy o setkach schodów.
-
jacek7910
- Pomocny Kuracjusz