NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Post autor: Fionka »

Czyli dolicz Iza 2 miesiączki i do wyjazdu się szykuj, bo potem to zastój będzie.Ja sie doczekać nie mogłam i już po kuracji :lol: .Zaczynam odliczać 18 miesięcy od 5 marca 2017, czyli szansa na wyjazd jesienny roku 2018 :lol:
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

Elu, :)
doliczam i i coś mi za wcześnie wychodzi, czerwiec, jak koniec to ok,
jak początek to mam problem, liczyłam na opóźnienie, tak jak wcześniej pisałaś, ok dwóch miesięcy
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Iza , pisałam o swoim przypadku.Mnie weryfikacja wypadała by w czerwcu , dodałam 2 miesiące , czyli sierpień .Byłam cała za do czasu jak sprowadzono mnie na ziemie i uświadomiono że wcześniej jak pazdziernik listopad nie wyjadę bo w miesiącach letnich jest zastój i po weryfikacji mogę jeszcze czekać ok. 4 miesięcy.W twoim przypadku też może sie przeciągnąć do 3 ale na lipiec bym nie liczyła .Z nimi nic nie wiadomo.Koleżanki mąż dostał przed upływem 18 miesięcy czyli na marzec -Swarożyc w Świnoujściu :shock: -wyjazd reh. uzdrowiskowa 28 dni :shock: :shock: -przy reumatologi :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Rehabilitacja Uzdrowiskowa jest w innej kolejce i jej nie dotyczy karencja 18 miesięcy.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pewnie tak jest i dla tego dostał przed upływem 18 miesięcy.Tylko jednego nie pojmuję .Skierowanie miał wystawione na uzdrowiskowe i w przeglądarce tak widniało a dostał Rehabilitację uzdrowiskową .Będzie dzwonił i pytał czy to jest też częściowo odpłatne.Na pewno to nie jest poszpitalne bo tam nie przebywał w ciagu ostatnich 10 lat ani razu :o :shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Jeżeli rehabilitacja uzdrowiskowa to odpłatnie,nieodpłatnie jest skierowanie na rehabilitację w szpitalu uzdrowiskowym.
A żeby dostać ta formę nie zawsze trzeba leżeć w szpitalu.Decyduje o tym rodzaj schorzenia.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ło matko ile to się człek na stare lata jeszcze uczy :lol: Myślałam że tylko uzdrowiskowe a rehabilitacja to tylko po szpitalu.Na dodatek to facet ma te same dolegliwości od wielu lat , czyli zużycie materiału .Sam był w szoku.Ale to tylko nasz NFZ więc dziwić się nie powinniśmy
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Elu miałam tak samo.Złożone na normalne sanatorium,a dostałam rehabilitację na 28 dni i w tym 94 zabiegi do Szczawnicy.Było nas na turnusie 5 osób i nikt nie wiedział dlaczego tak.Ja uważam,że mają jakieś miejsca na takie turnusy i dają komu uważają.Ja byłam z pulmonologii i lekarz w sanatorium był zdziwiony ,że dostałam taki turnus. :roll:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Asiu chyba jest tak jak piszesz , bo innego wytłumaczenia nie widzę.Chłopina ot po prostu jak wielu składa , czeka i jedzie , bo jak to mówi się należy -co mnie bardzo wkurza.Teraz nie zadowolony bo za długo i za zimno :shock:
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Tyle było z tego dobrego,że dostałyśmy we dwie pokój czteroosobowy bo na 28 dni było małżeństwo i jeden mężczyzna tak ,że było super my we dwie dwa balkony cztery łózka.Miło wspominam :)
ODPOWIEDZ